STOP nyt! -mielenosoitus 1.2.2024

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK ja STTK kutsuvat koolle mielenosoituksen hallituksen työelämäheikennyksiä ja sosiaaliturvan leikkauksia vastaan torstaina 1. helmikuuta. Mielenosoitus järjestetään Helsingin Senaatintorilla klo 12.00.

Mielenosoitukseen voivat osallistua kaikki hallituksen politiikasta huolissaan olevat ihmiset ja kansalaisjärjestöt. Haluamme lähettää työelämää ja suomalaisten hyvinvointia heikentävälle hallitukselle viestin: uudistusten valmistelussa on painettava jarrua.

Nyt on aika näyttää hallitukselle, että kansan enemmistö ei hyväksy heidän yritystään heikentää työssäkäyvien oikeuksia ja työsuhdeturvaa. Tule mukaan näyttämään ja käyttämään joukkovoimaa!

Ohjelma

STOP nyt! -mielenosoituksen juontavat valovoimaiset Eeva Vekki ja Sanna Stellan. Haastateltavikseen he saavat muun muassa ammattiliittojen puheenjohtajia, kansalaisjärjestöjen toimijoita, hallitus- ja oppositiopuolueiden edustajia sekä SAK:n ja STTK:n puheenjohtajat Jarkko Elorannan ja Antti Palolan. Julkaisemme tarkemman ohjelman maanantaina 29.1.

Musiikista mielenosoituksessa vastaavat upeat DJ Misterhustla sekä Jukka Poika & DJ.

Aikataulu

Kellonajat ovat alustavia.

12.00 Miksi olemme täällä? SAK:n johtaja Saana Siekkinen ja STTK:n johtaja Minna Ahtiainen kertovat hallituksen suunnittelemista leikkauksista ja heikennyksistä

12.10 Mielenosoituksessa mukana olevien yhteistyökumppaneiden puheenvuorot

12.20 Ammattiliitojen puheenjohtajien haastattelut

12.40 Dj Misterhustla

12.55 Hallituspuolueiden edustajien haastattelut: työministeri Arto Satonen (kok.) ja Miko Bergbom (ps.)

13.10 Opposition edustajien haastattelut: puheenjohtajat Antti Lindtman (sd.) ja Li Andersson (vas.)

13.20 SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ja STTK:n puheenjohtaja Antti Palola vetävät päivän annin yhteen

13.40 Jukka Poika & DJ

Esiintymässä

Jukka Poika ja DJ

Dj Misterhustla

Juontajat

Eeva Vekki

Sanna Stellan

Saapuminen ja bussikuljetukset

Suositellemme tulemaan paikalle julkisilla liikennevälineillä. Kuljetusaloilla toimivat ammattiliitot ovat rajanneet julkisen liikenteen poliittisten lakkojen ulkopuolelle torstaina 1.2.2024 eli perille pääsee hyvin julkisilla kulkuvälineillä. Järjestämme mielenosoitukseen myös omia bussikuljetuksia eri puolilta Suomea, jotta mahdollisimman moni voi osallistua.

Bussikuljetukset ovat maksuttomia ja niihin pitää ilmoittautua etukäteen.

Lataa mielenosoituksen materiaaleja

Lataa STOP nyt! -mielenosoituksen materiaaleja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ja jaa niitä eteenpäin esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #STOPnyt, #STOPnu ja #STOPnow. Materiaaleihin on vapaa käyttöoikeus.

Lataa ja jaa

Usein kysytyt kysymykset

Kokosimme yhdelle sivulle usein kysyttäjä kysymyksiä mielenosoitukseen liittyen.