Ammattiliitto Pro järjestää poliittisia työnseisauksia 1.2.2024 – 2.2.2024

Ammattiliitto Pro on jättänyt tänään työtaisteluvaroituksen. Pro on ilmoittanut kahden vuorokauden mittaisista työnseisauksista. Lakot koskevat Pron kemian alan toimihenkilösopimuksen ja teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimuksen mukaisia tehtäviä erikseen nimetyillä työpaikoilla.

Kahden vuorokauden mittainen lakko koskee työvuoroja, jotka alkavat 1.2.2024 klo 00.00 ja 2.2.2024 klo 24.00 välisenä aikana.

Työnseisauksen piirissä olevat toimipaikat

Työtaisteluiden tarkoituksena on vaikuttaa Suomen hallituksen suunnittelemiin työlainsäädännön muutoksiin, jotka heikentävät toimihenkilöiden työehtoja ja toimeentuloa. Orpon hallitus aikoo heikentää työntekijän irtisanomissuojaa, helpottaa perusteettomien määräaikaisten työsuhteiden solmimista, lyhentää lomautusilmoitusaikoja yhteen viikkoon, muuttaa ensimmäisen sairauslomapäivän palkattomaksi sekä leikata sosiaaliturvaa, kuten ansiosidonnaista työttömyysturvaa ja asumistukea.

Pron velvollisuus on puolustaa toimihenkilöiden, esihenkilöiden ja asiantuntijoiden työehtoja heikennysten edessä. Orpon hallitus on kieltäytynyt kuuntelemasta ja aidosti neuvottelemasta uudistuksista, jonka vuoksi Pro hallitus on joutunut tekemään päätöksen laajentaa järjestöllisiä toimia, jotta saamme jäsentemme äänen kuuluviin heitä koskevassa päätöksenteossa, Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.
Pro vaatii, että Suomen hallitus neuvottelee työelämälainsäädännöstä aidosti yhdessä työmarkkinajärjestöjen kanssa ja työelämää uudistetaan tasapuolisesti myös palkansaajien tarpeet huomioiden.

Toivomme edelleen, että neuvotteluyhteys hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen välillä löytyy, ja voimme kehittää työelämää yhdessä sopien, kuten laajasti arvostettu suomalainen tapa on vuosikymmeniä ollut, Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.

Ajankohtaista

26.4.2024

Ammattiliitto Pron edustajisto: kehysriihen päätökset eivät rakenna pitkäjänteistä kasvua

Lue
26.4.2024

Raskaus- ja perhevapaasyrjintä – totta vai tarua?

Lue
26.4.2024

SuPer: Hallituksen päätös rokotusoikeuden laajentamisesta on oikea

Lue
25.4.2024

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöiltä yhteinen kannanotto ministeri Anna-Kaisa Ikoselle – sotealan työntekijöiden vaalikelpoisuus palautettava

Lue
24.4.2024

SuPerin Paavola: Asiakkaalle suunniteltu kotihoito jää usein toteutumatta

Lue
23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue