Tehy ja Millariikka Rytkönen mukana STTK:n ja liittojen mielenosoituksessa 18.11.2023

STTK ja jäsenliitot osoittavat lauantaina 18.11.2023 mieltään hallitusohjelman työntekijöiden oikeuksiin ja ihmisten sosiaaliturvaan kohdistamia kohtuuttomia heikennyksiä vastaan Kansalaistorilla Helsingissä.

Tehy on STTK:n suurimpana jäsenliittona mukana mielenosoituksessa puheenjohtajansa Millariikka Rytkösen johdolla.

– Tehyläisten kannalta pahimpia hallitusohjelman kirjauksia on ehdottomasti ns. vientivetoinen palkkamalli, joka jättäisi hoitajat ikuiseen palkkakuoppaan, sanoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

Orpon hallitus on esittänyt lakimuutosta, jonka mukaan valtakunnansovittelija tai sovittelulautakunta ei voisi sovintoehdotuksella ylittää ns. yleistä linjaa.

–  Selvityksemme mukaan tämä kirjaus on kuitenkin osoittautunut hallitukselta isoksi bluffiksi. Tällaista lakimuutosta ei voi Suomessa säätää. Se olisi laitonta, Rytkönen toteaa.

Lue lisää hallituksen esittämän vientivetoisen palkkamallin mahdottomuudesta Tehyn tiedotteesta ja Tehyn juristi, erityisasiantuntija Jarkko Pehkosen blogista.

Hallitusohjelma sisältää useita muitakin vakavia heikennyksiä työlainsäädäntöön. Lakko-oikeutta ollaan rajaamassa merkittävästi. Enintään vuoden määräaikainen työsopimus ei vaatisi erityistä perustetta, mikä merkitsisi raskaussyrjinnän edelleen lisääntymistä naisvaltaisella alalla. Lisäksi ensimmäisestä sairauspäivästä tulisi palkaton.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen on median tavattavissa ennen mielenosoituksen alkua lauantaina 18.11. klo 10.15 alkaen Mäntymäen kentällä. Mielenosoitus etenee Mäntymäeltä Kansalaistorille, jossa ohjelma alkaa klo 12.00.

STTK:n ja jäsenliittojen Kohtuus Kaikessa -mielenosoituksen tarkempi ohjelma Kansalaistorilla: https://www.sttk.fi/mielenosoitus/

 Lisätietoja:

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen, yhteys erityisavustajan kautta p. 0400 540 005, mila.huovinen(at)tehy.fi

Ajankohtaista

19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue
17.4.2024

Pätkätöiden kierre vaikeuttaa nuorten ammatti-identiteetin muodostumista

Lue
16.4.2024

Ammattiliitto Jyty kehysriihestä: Hallitus heikentää työntekijöiden mahdollisuutta kehittää omaa osaamistaan

Lue
16.4.2024

Tehy kritisoi voimakkaasti hallituksen leikkauksia synnytyksistä, hoitotakuusta ja ikäihmisten ympärivuorokautisesta hoivasta

Lue
16.4.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: SuPerin Paavola: Hallitus hylkäsi vanhukset ja hoitajat

Lue