Tehy ja Millariikka Rytkönen mukana STTK:n ja liittojen mielenosoituksessa 18.11.2023

STTK ja jäsenliitot osoittavat lauantaina 18.11.2023 mieltään hallitusohjelman työntekijöiden oikeuksiin ja ihmisten sosiaaliturvaan kohdistamia kohtuuttomia heikennyksiä vastaan Kansalaistorilla Helsingissä.

Tehy on STTK:n suurimpana jäsenliittona mukana mielenosoituksessa puheenjohtajansa Millariikka Rytkösen johdolla.

– Tehyläisten kannalta pahimpia hallitusohjelman kirjauksia on ehdottomasti ns. vientivetoinen palkkamalli, joka jättäisi hoitajat ikuiseen palkkakuoppaan, sanoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

Orpon hallitus on esittänyt lakimuutosta, jonka mukaan valtakunnansovittelija tai sovittelulautakunta ei voisi sovintoehdotuksella ylittää ns. yleistä linjaa.

–  Selvityksemme mukaan tämä kirjaus on kuitenkin osoittautunut hallitukselta isoksi bluffiksi. Tällaista lakimuutosta ei voi Suomessa säätää. Se olisi laitonta, Rytkönen toteaa.

Lue lisää hallituksen esittämän vientivetoisen palkkamallin mahdottomuudesta Tehyn tiedotteesta ja Tehyn juristi, erityisasiantuntija Jarkko Pehkosen blogista.

Hallitusohjelma sisältää useita muitakin vakavia heikennyksiä työlainsäädäntöön. Lakko-oikeutta ollaan rajaamassa merkittävästi. Enintään vuoden määräaikainen työsopimus ei vaatisi erityistä perustetta, mikä merkitsisi raskaussyrjinnän edelleen lisääntymistä naisvaltaisella alalla. Lisäksi ensimmäisestä sairauspäivästä tulisi palkaton.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen on median tavattavissa ennen mielenosoituksen alkua lauantaina 18.11. klo 10.15 alkaen Mäntymäen kentällä. Mielenosoitus etenee Mäntymäeltä Kansalaistorille, jossa ohjelma alkaa klo 12.00.

STTK:n ja jäsenliittojen Kohtuus Kaikessa -mielenosoituksen tarkempi ohjelma Kansalaistorilla: https://www.sttk.fi/mielenosoitus/

 Lisätietoja:

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen, yhteys erityisavustajan kautta p. 0400 540 005, mila.huovinen(at)tehy.fi

Ajankohtaista

26.4.2024

Ammattiliitto Pron edustajisto: kehysriihen päätökset eivät rakenna pitkäjänteistä kasvua

Lue
26.4.2024

Raskaus- ja perhevapaasyrjintä – totta vai tarua?

Lue
26.4.2024

SuPer: Hallituksen päätös rokotusoikeuden laajentamisesta on oikea

Lue
25.4.2024

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöiltä yhteinen kannanotto ministeri Anna-Kaisa Ikoselle – sotealan työntekijöiden vaalikelpoisuus palautettava

Lue
24.4.2024

SuPerin Paavola: Asiakkaalle suunniteltu kotihoito jää usein toteutumatta

Lue
23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue