STTK:laiset SuomiAreenalla

Kirjoittaja:

Taina Vallander

johtaja, yhteiskuntavaikuttaminen, strategia ja kehittäminen

Profiili
Suomi Areena

Tällä viikolla viikolla keskustellaan ajankohtaisista yhteiskunnallisista aiheista SuomiAreenalla Porissa. STTK:n puheenjohtaja Antti Palola, johtaja Minna Ahtiainen ja johtaja Taina Vallander osallistuvat SuomiAreenalla mm. osaamista, sopimista, työllisyyttä ja eriarvoistumista käsitteleviin keskusteluihin. Tervetuloa mukaan!

Keskusteluja käydään eri lavoilla, joiden sijainnit löytyvät täältä. Tapahtuman järjestävät yhdessä MTV ja Porin kaupunki.

Tiistai 27.6.

Koulutus rakentaa kestävän kehityksen työelämää

Ammatillinen koulutus on kestävyysmurroksen aktiivinen toimija. Kestävän kehityksen edellyttämät työelämätaidot hyödyttävät ei yhtään vähempää kuin meitä ihan kaikkia. Kehitämme ammatillista koulutusta yhteistyössä siten, että tulevat ammattilaiset vievät uutta kestävän kehityksen osaamistaan työelämään. Koska ongelma ja sen ratkaisut ovat meille yhteiset, haastamme kaikki mukaan tähän työhön!

STTK:sta keskusteluun osallistuu puheenjohtaja Antti Palola.

Aika ja paikka: klo 10.00 – 10.45, Eetunaukion lava
Järjestäjä: Sataedu

Lisätietoja ja kaikki keskustelijat: suomiareena.fi

Kansalaistaidot kuntoon

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuden kehittää kansalaistaitoja kaikkialla Suomessa. Opetukselle on myös suuri tarve, sillä Suomessa elää paljon aikuisia, joiden perustaidot ovat tutkimusten mukaan heikot. Nyt on tullut aika kannustaa kaikki opiskelemaan kansalaistaitoja, sillä muuttuvassa maailmassa jokaisen meistä on kehitettävä osaamistaan läpi elämän. Mikä on kansalaistaitojen merkitys yksilölle ja yhteiskunnalle, ja millaisia uusia kansalaistaitoja tarvitsemme tulevaisuudessa?

STTK:sta keskusteluun osallistuu puheenjohtaja Antti Palola.

Aika ja paikka: klo 17.00 – 17.45, Kaupungintalon pihan lava
Järjestäjä: Kansalaisopistojen liitto KoL ry

Lisätietoja ja kaikki keskustelijat: suomiareena.fi

Keskiviikko 28.6.

Mitä jos rahaa ei ole? Uuden hallituksen suuret veroratkaisut

Keskustelua uuden hallituksen kohtaamista talous- ja veropolitiikan haasteista.

STTK:sta keskusteluun osallistuu puheenjohtaja Antti Palola.

Aika ja paikka: klo 14.00 – 14.45, Vaakunan lava
Järjestäjä: Veronmaksajain Keskusliitto

Lisätietoja ja kaikki keskustelijat: veronmaksajat.fi

Torstai 29.6.

Solvaamalla vai sovittelemalla työelämässä?

Työelämä on kriisissä: henkinen työkuormitus ja työuupumus ovat lisääntyneet. Mielen pahoinvointiin liittyvät sairauslomat, ennenaikainen eläköityminen ja työvoimapula kasvavat. Työntekijät kokevat nahoissaan työn ongelmat. Työmarkkinaosapuolet kiistelevät, eikä sopua tahdo syntyä. Ovatko työelämän konfliktit kriisin syy vai seuraus? Minkälainen ratkaisukeino konflikteihin on sovittelu? Milloin ja millä ehdoin konfliktista tulee mahdollisuus?

STTK:sta keskusteluun osallistuu johtaja Minna Ahtiainen.

Aika ja paikka: klo 11.00 – 11.45, Puuvillan kauppakeskuksen lava
Järjestäjä: Suomen sovittelufoorumi

Lisätietoja ja kaikki keskustelijat: tts.fi

Saanko mä auttaa sua? Keskustelu addiktiosta ja työelämästä

Alkoholin­käytön puheeksi ottaminen työpaikalla tutkitusti vaikeaa joka toiselle suomalaiselle. Suomalaisessa työelämässä on arviolta noin 300 000 henkilöä, joilla on päihdeongelma ja kansantaloudellisesti puhumme ainakin puolen miljardin vuotuisista kustannuksista. Minkä pitää muuttua? Mikä on se yhteistyö, jota tarvitsemme? Mistä löytyy lähin apu? Olisitko se sinä?

STTK:sta keskusteluun osallistuu puheenjohtaja Antti Palola.

Aika ja paikka: klo 15.00 – 15.45, Kaupungintalon pihan lava
Järjestäjä: A-klinikkasäätiö

Lisätietoja ja kaikki keskustelijat: suomiareena.fi

Kenellä on oikeus työhön? – Työttömyyden hintana eriarvoistuva Suomi

Työttömyyden hinta on suuri sekä yhteiskunnalle että yksilölle itselleen. Se kasvattaa yhteiskunnallista eriarvoistumista, joka näkyy tuloeroina, terveyseroina ja arvomaailmoidemme eriytymisenä. Millä tavoin edistämme 60 000 täsmätyökykyisen osallisuutta työelämässä, jotta kukaan ei jäisi yhteiskuntamme ulkopuolelle, eikä eriarvoistuminen kasvaisi Suomessa?

STTK:sta keskusteluun osallistuu johtaja Minna Ahtiainen.

Aika ja paikka: klo 16.00 – 16.45, Antinkadun lava
Järjestäjä: Live-säätiö sr

Lisätietoja ja kaikki keskustelijat: livesaatio.fi

Kaikki kyvyt käyttöön – eläkeläisten monet roolit 2020-luvun Suomessa

Kuuden valtakunnallisen eläkeläisjärjestön muodostama Eläkeläisliittojen etujärjestö EETU ry haastaa suomalaiset pohtimaan eläkeläisten monia rooleja 2020-luvun Suomessa. Eläkeläiset ovat paitsi sote-palveluiden käyttäjiä, myös aktiivisia kuluttajia, veronmaksajia ja yhä useampi heistä myös palkkatyössä eläkkeen rinnalla. Nähdäänkö Suomessa tämä monimuotoisuus?

STTK:sta keskusteluun osallistuu puheenjohtaja Antti Palola.

Aika ja paikka: klo 16.00 – 16.45, Eetunaukion lava
Järjestäjä: Eläkeläisliittojen etujärjestö EETU-PIO ry

Lisätietoja ja kaikki keskustelijat: suomiareena.fi

Työelämän muutos vaatii alueilta yhteistä ajattelua!

Työelämän muutokset ja monimutkaistuvat yhteiskunnalliset haasteet vaativat aluekehittämisessä uusia tapoja ratkaista ongelmia yhdessä. Suomen kasvukäytävä on kehittänyt työskentelymalleja tähän tarpeeseen. Tilaisuudessa avataan kehitettyjä toimintamalleja, Kasvukäytävän kokemuksia ja saamia ratkaisuja sekä keskustellaan alueiden hyödyistä ja mahdollisuuksista olla aktiivisesti mukana yhteiskunnallisen muutoskyvyn ja työelämän kehittämisessä.

STTK:sta keskusteluun osallistuu puheenjohtaja Antti Palola.

Aika ja paikka: klo 17.00 – 17.45, Raatihuoneenpuiston lava
Järjestäjä: Suomen kasvukäytävä

Lisätietoja ja kaikki keskustelijat: suomiareena.fi

Se voin olla minä, se voit olla sinä

Kun läheinen käyttää huumeita, myös hänen ympärillään olevat ihmiset joutuvat kohtaamaan huumeidenkäytöstä johtuvia haittoja. Tilanteisiin liittyy monesti käsittelemättömiä tunteita ja ajatuksia. On tärkeää uskaltaa puhua, tulla kuulluksi ja saada tietoa riippuvuussairaudesta. Haluamme haastaa kaikkia huumeita käyttävien henkilöiden kanssa työskenteleviä huomioimaan myös läheisnäkökulman. Onko kaikille läheisille riittävästi tukea tarjolla.

STTK:sta keskusteluun osallistuu johtaja Taina Vallander

Aika ja paikka: klo 17.00 – 17.45, Kaupungintalon pihan lava
Järjestäjä: Irti huumeista ry

Lisätietoja ja kaikki keskustelijat: suomiareena.fi

Ajankohtaista

12.4.2024

Ammattiliitto Jytyn mielestä lakiesitys paikallisesta sopimisesta voi johtaa työsuhteen ehtojen polkumyyntiin

Lue
12.4.2024

SuPerin Paavola: Varhaiskasvatuksen työskentelyolot saatava kuntoon

Lue
12.4.2024

Paikallisen sopimisen edistäminen hallituksen tavalla ei paranna sopimisen edellytyksiä työpaikoilla

Lue
12.4.2024

Tehy: Lakiesitys paikallisesta sopimisesta johtaisi umpikujaan työpaikoilla

Lue
12.4.2024

Aikuiskoulutustuen korvaamista pohtineen työryhmän loppuraportti on pettymys

Lue
12.4.2024

Lausunto TE-palvelut 2024 -asetuskokonaisuudesta

Lue
12.4.2024

Aikuiskoulutustuen lakkauttaminen heikentää toimeentuloa jopa 70 prosenttia – STTK laski vaikutukset esimerkkihenkilöille 

Lue
11.4.2024

SAK, Akava ja STTK: Aikuiskoulutustuelle ei onnistuttu luomaan korvaavaa mallia  

Lue