Toimihenkilöliitto Erto: Yksityiselle sosiaalipalvelualalle saavutettiin neuvottelutulos

Toimihenkilöliitto Erto ja muut työntekijäliitot ovat yhdessä työnantajaliitto HALI ry:n kanssa saavuttaneet neuvottelutuloksen yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen uudistamisesta. 

Neuvottelutulos menee nyt kaikkien osapuolten hallintojen käsittelyyn ja sopimuksen sisältö tulee julkiseksi sen jälkeen, kun liittojen hallinnot ovat käsitelleet neuvottelutuloksen, arviolta ensi viikon alkupuolella.  

Erton, SuPerin ja Tehyn alalle julistamat ylityö- ja vuoronvaihtokielto, hakusaarto sekä keikkailukielto päättyvät välittömästi. Juhannusviikolla alkavaksi ilmoitetut lakot peruuntuvat, kun neuvottelutulos on hyväksytty allekirjoittajajärjestöjen hallinnoissa. 

Lisätietoja: edunvalvontajohtaja Saara Arola, p. 040 6316521, saara.arola@erto.fi

Toimihenkilöliitto Erto on olemassa, jotta kaikilla olisi parempi työelämä. Erto on yhteiskunnallinen keskustelija ja neuvottelija, jonka 13 000 jäsentä työskentelevät yksityisillä aloilla asiantuntijatehtävissä. Erto neuvottelee ja sen jäsenet hyväksyvät vuosittain useita merkittäviä valtakunnallisia työehtosopimuksia ja palkkasuosituksia. 

Erto, SuPer ja Tehy kuuluvat neuvottelujärjestö Sote ry:hyn, joka neuvottelee yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta Hyvinvointiala HALI ry:n kanssa. Yksityisellä sosiaalipalvelualalla työskentelee noin 70 000 työntekijää, joista Sote ry edustaa selvästi valtaosaa. Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta noudatetaan sosiaalialan palveluyksiköissä. Sosiaalialan palveluyksiköitä ovat mm. yksityiset vanhusten palvelutalot, mielenterveys- ja vammaispalveluyksiköt, päihdehuollon ja lastensuojelun yksiköt, ensi- ja turvakodit sekä yksityiset päiväkodit.

Ajankohtaista

19.3.2024

Mitä tarkoittaa poliittinen lakko? – Usein kysyttyjä kysymyksiä lakoista

Lue
19.3.2024

Akavan opiskelijat, STTK-Opiskelijat ja SYL: Opiskelijat on nostettava velkakuopasta

Lue
18.3.2024

Hoitajien rekrytointi Suomeen ei voi perustua pelkkiin hankkeisiin

Lue
18.3.2024

Mitä Minna Canth tekisi?

Lue
15.3.2024

Ulkomaanliikenteen kansipäällystöä koskeva sovintoehdotus hyväksytty

Lue
14.3.2024

SuPerin Paavola: Lääkehoito on turvallisia tekoja

Lue
14.3.2024

Ammattiliitto Pro: EK jäsenyrityksineen rikkoo työsopimuslakia edistääkseen tavoitteitaan

Lue
13.3.2024

Missä EU, siellä energiatehokkuus

Lue