SuPer: Yksityiselle sosiaalipalvelualalle neuvottelutulos

Yksityisen sosiaalipalvelualan (SOSTES) työehtosopimuksesta käydyissä neuvotteluissa on saavutettu tänään neuvottelutulos. Neuvotteluosapuolina on useita työntekijäliittoja Sote ry:n jäsenliittojen (SuPer, Tehy ja Erto) lisäksi ja työnantajapuolella Hyvinvointiala HALI ry.

– Tammikuussa alkaneessa ja työtaisteluihin päätyneessä tes-väännössä on lopulta saatu kaikille osapuolille sopiva neuvottelutulos, sanoo SuPerin sopimusneuvottelija Jukka Parkkola.

Neuvottelutuloksen sisältöä ei avata tai kommentoida julkisesti ennen kuin neuvotteluosapuolten hallinnot ovat käsitelleet asiaa. SuPerin hallinto käsittelee neuvottelutulosta lähipäivien aikana.

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvotteluja vuoden 2023 palkankorotuksista on käyty tammikuun lopusta lähtien. Neuvotteluja vauhdittaakseen SuPer ja muut liitot julistivat koko sopimusalalle ylityö- ja vuoronvaihtokiellon 2.5. sekä hakusaarron ja keikkailukiellon 31.5. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto, hakusaarto ja keikkailukielto päättyivät tänään, kun neuvottelutulos saavutettiin. SuPerin 31.5. antamat lakkovaroitukset ovat voimassa ja ne perutaan, jos kaikkien neuvotteluosapuolien hallinnot hyväksyvät neuvottelutuloksen.

Yksityisen sosiaalipalvelualan piiriin kuuluu muun muassa yksityisiä hoiva-alan yrityksiä, kotipalvelu ja varhaiskasvatus.

SuPer kuuluu neuvottelujärjestö Sote ry:hyn, joka neuvottelee yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta Hyvinvointiala HALI ry:n kanssa. Yksityisellä sosiaalipalvelualalla työskentelee noin 70 000 työntekijää, joista Sote ry edustaa selvästi valtaosaa. SuPer on suurin yksityisen sosiaalipalvelualan työntekijöitä edustava ammattiliitto.

Ajankohtaista

18.3.2024

Hoitajien rekrytointi Suomeen ei voi perustua pelkkiin hankkeisiin

Lue
18.3.2024

Mitä Minna Canth tekisi?

Lue
15.3.2024

Ulkomaanliikenteen kansipäällystöä koskeva sovintoehdotus hyväksytty

Lue
14.3.2024

SuPerin Paavola: Lääkehoito on turvallisia tekoja

Lue
14.3.2024

Ammattiliitto Pro: EK jäsenyrityksineen rikkoo työsopimuslakia edistääkseen tavoitteitaan

Lue
13.3.2024

Missä EU, siellä energiatehokkuus

Lue
12.3.2024

Ulkomaanliikenteen työehtosopimusten aluksissa työskentelevän henkilökunnan työnseisaus

Lue
12.3.2024

Palkaton harjoittelu antaa huonon ensivaikutelman työelämästä

Lue