Ammattiliitto Jyty: Yksityisellä sosiaalipalvelualalla saavutettiin neuvottelutulos – työtaistelutoimet päättyvät

Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimusneuvotteluissa on saavutettu neuvottelutulos tänään torstaina 8.6.2023. Ammattiliitto Jytyn voimassa olevat työtaistelutoimet eli ylityö- ja vuoronvaihtokielto, hakusaarto ja keikkailukielto päättyvät heti. Lakkovaroitusten perumisesta päätetään vasta sitten, kun neuvottelutuloksen hyväksymisestä päätetään.

Neuvottelutulos siirtyy seuraavaksi kokonaisuudessaan sopimusosapuolten hallintojen käsiteltäväksi ja hyväksyttäväksi. Ammattiliitto Jytyssä sopimuksen hyväksymisestä päättää liittohallitus. Sopimuksen sisällöstä kerrotaan vasta sen jälkeen, kun kaikkien sopijaosapuolten hallinnot ovat hyväksyneet neuvottelutuloksen.

Ammattiliitto Jyty neuvottelee yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta osana Sosiaalipalvelualan allianssi Salli ry -nimistä neuvottelujärjestöä. Työnantajia sopimusneuvotteluissa edustaa Hyvinvointiala HALI ry. Jytyn neuvottelijana yksityisellä sosiaalipalvelualalla toimii työmarkkina-asiantuntija Päivi Salin.

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen piiriin kuuluvat sosiaalialan palveluyksiköt, kuten lasten päiväkodit, vanhusten ja vammaisten palvelutalot, ensi- ja turvakodit, kotipalvelut ja päihdehuolto. Sosiaalipalvelualalla työskentelee noin 70 000 työntekijää. Työehtosopimus on yleissitova, jolloin myös työnantajaliittoon kuulumaton työnantaja on velvollinen noudattamaan sitä.

Lisätietoja medialle: Puheenjohtaja Jonna Voima, puh. 050 591 2341, jonna.voima@jytyliitto.fi

Jyty on ammattiliitto, jonka jäsenet toimivat kunta-alalla, hyvinvointialueilla, yksityisellä sektorilla, järjestöissä ja seurakunnissa. Jäsenistön suurimpia ammattialoja ovat sihteeri-, hallinto-, asiantuntija- ja ict-työ, nuoriso- ja järjestötyö, sosiaali- ja terveysala, kirjastoala sekä kasvatus ja koulutus. Ammattiliitto Jyty on STTK:n jäsenliitto.

Ajankohtaista

18.3.2024

Hoitajien rekrytointi Suomeen ei voi perustua pelkkiin hankkeisiin

Lue
18.3.2024

Mitä Minna Canth tekisi?

Lue
15.3.2024

Ulkomaanliikenteen kansipäällystöä koskeva sovintoehdotus hyväksytty

Lue
14.3.2024

SuPerin Paavola: Lääkehoito on turvallisia tekoja

Lue
14.3.2024

Ammattiliitto Pro: EK jäsenyrityksineen rikkoo työsopimuslakia edistääkseen tavoitteitaan

Lue
13.3.2024

Missä EU, siellä energiatehokkuus

Lue
12.3.2024

Ulkomaanliikenteen työehtosopimusten aluksissa työskentelevän henkilökunnan työnseisaus

Lue
12.3.2024

Palkaton harjoittelu antaa huonon ensivaikutelman työelämästä

Lue