Sä oot kolmekymppinen – onnea Allianssi! 

Kirjoittaja:

Markus Wright

STTK-Opiskelijoiden puheenjohtaja

Profiili

Allianssi Ry täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Vuosien kertyessä nuorisotyön merkitys on noussut yhä tärkeämmäksi. Nuoria on koeteltu niin taloudellisilla kriiseillä, luonnonkatastrofeilla kuin pandemioillakin. Erityisen vaikeita ovat olleet viimeiset kaksi vuotta, kun pandemian vuoksi etäopiskelu ja yhteisön puuttuminen ovat jättäneet nuoriin syviä jälkiä. Niiden korjaaminen vaatii päämääräistä ja asiantuntevaa työtä. 

Allianssin roolia nuorten aseman edistäjänä ei voi vähätellä. Viimeisen 30 vuoden aikana määrätietoinen työskentely nuorten puolesta on ollut vaikuttavaa. Haasteita toki riittää edelleen. Yhteiskunnan polarisaatio työntää yhä useamman nuoren kauemmas yhteiskunnallisen keskustelun piiristä. Nuorten aktivoiminen yhteiskunnalliseen keskusteluun on äärimmäisen tärkeää, sillä siten nuoret oppivat toimimaan ja vaikuttamaan. 

Nuorten äänestysprosentti niin kunnallis- kuin eduskuntavaaleissa on turhan alhainen – muista vaaleista puhumattakaan. Kunnallisella tasolla tehdään kuitenkin usein erityisesti nuoria koskevia päätöksiä esimerkiksi urheilukentistä, koulutuksesta ja vaikkapa nuorisotiloista.  

Eduskuntavaalit ovat varmasti näkyvimmät vaalit. Ketkä valitaan johtamaan rakasta Suomea seuraavaksi neljäksi vuodeksi? Tämäkään kysymys ei saa nuoria vaaliuurnille antamaan ääntään. Tässä uskon Allianssilla olevan erinomainen mahdollisuus tuoda demokratiaa lähemmäs nuoria. Allianssi kokoaa yhteen kymmeniä suomalaisen nuorisotyön asiantuntijoita, joita kaikkia tarvitsemme nuorten saamiseksi vaaliuurnille. 

Nuorisotyö ei helpotu seuraavan 30 vuoden aikanakaan, päinvastoin. Väestön ikääntyminen aiheuttaa yhteiskunnallista keskustelua ja sen pohjalta päätöksiä, eikä nuorten äänen soisi hukkuvan tässäkään. Kuten Allianssin eduskuntavaalikampanjakin sanoo: ilman nuoria meillä ei ole mitään.  

Onnittelen menestyksekkäästä 30-vuotisesta urasta ja toivotan erinomaisia työvuosia Allianssille myös jatkossa! 

Markus Wright 
STTK-Opiskelijoiden puheenjohtaja 

Ajankohtaista

21.3.2023

SuPerin Paavola: Vanhustenhuollon hoitajamitoitusta ei saa lykätä

Lue
21.3.2023

Henkilöstöpalvelualan uusi työehtosopimus hyväksyttiin Erton jäsenäänestyksessä

Lue
21.3.2023

Sosiaalialan järjestöjen uusi työehtosopimus hyväksyttiin Erton jäsenäänestyksessä

Lue
21.3.2023

Rasismi ei katoa juhlapuheilla

Lue
20.3.2023

STTK selvitti: Suhtautuminen työperäiseen maahanmuuttoon ja ulkomaalaistaustaisiin työntekijöihin muuttunut myönteisemmäksi

Lue
17.3.2023

KthLiiton valtuusto hyväksyi saavutetun tes-neuvottelutuloksen Kelan työehtosopimukseksi

Lue
17.3.2023

Lausunto STM:n muistiosta tartuntatautitoimijoiden ja viranomaisten esittämistä lainsäädännön kehittämistarpeista

Lue
16.3.2023

Sosiaaliturva antaa turvaa elämän taitekohdissa

Lue