Sä oot kolmekymppinen – onnea Allianssi! 

Allianssi Ry täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Vuosien kertyessä nuorisotyön merkitys on noussut yhä tärkeämmäksi. Nuoria on koeteltu niin taloudellisilla kriiseillä, luonnonkatastrofeilla kuin pandemioillakin. Erityisen vaikeita ovat olleet viimeiset kaksi vuotta, kun pandemian vuoksi etäopiskelu ja yhteisön puuttuminen ovat jättäneet nuoriin syviä jälkiä. Niiden korjaaminen vaatii päämääräistä ja asiantuntevaa työtä. 

Allianssin roolia nuorten aseman edistäjänä ei voi vähätellä. Viimeisen 30 vuoden aikana määrätietoinen työskentely nuorten puolesta on ollut vaikuttavaa. Haasteita toki riittää edelleen. Yhteiskunnan polarisaatio työntää yhä useamman nuoren kauemmas yhteiskunnallisen keskustelun piiristä. Nuorten aktivoiminen yhteiskunnalliseen keskusteluun on äärimmäisen tärkeää, sillä siten nuoret oppivat toimimaan ja vaikuttamaan. 

Nuorten äänestysprosentti niin kunnallis- kuin eduskuntavaaleissa on turhan alhainen – muista vaaleista puhumattakaan. Kunnallisella tasolla tehdään kuitenkin usein erityisesti nuoria koskevia päätöksiä esimerkiksi urheilukentistä, koulutuksesta ja vaikkapa nuorisotiloista.  

Eduskuntavaalit ovat varmasti näkyvimmät vaalit. Ketkä valitaan johtamaan rakasta Suomea seuraavaksi neljäksi vuodeksi? Tämäkään kysymys ei saa nuoria vaaliuurnille antamaan ääntään. Tässä uskon Allianssilla olevan erinomainen mahdollisuus tuoda demokratiaa lähemmäs nuoria. Allianssi kokoaa yhteen kymmeniä suomalaisen nuorisotyön asiantuntijoita, joita kaikkia tarvitsemme nuorten saamiseksi vaaliuurnille. 

Nuorisotyö ei helpotu seuraavan 30 vuoden aikanakaan, päinvastoin. Väestön ikääntyminen aiheuttaa yhteiskunnallista keskustelua ja sen pohjalta päätöksiä, eikä nuorten äänen soisi hukkuvan tässäkään. Kuten Allianssin eduskuntavaalikampanjakin sanoo: ilman nuoria meillä ei ole mitään.  

Onnittelen menestyksekkäästä 30-vuotisesta urasta ja toivotan erinomaisia työvuosia Allianssille myös jatkossa! 

Markus Wright 
STTK-Opiskelijoiden puheenjohtaja 

Ajankohtaista

4.7.2024

Yleistukea pukkaa

Lue
1.7.2024

Seuraavaksi saksitaan palkkatuki

Lue
28.6.2024

Toimisto suljettu 1.7.-4.8.

Lue
28.6.2024

SAK, Akava ja STTK vastustavat yhteistoimintalakiin esitettyjä muutoksia

Lue
28.6.2024

Mitä uusi EU-parlamenttikausi merkitsee palkansaajille?

Lue
28.6.2024

STTK: Samapalkkaisuus­ohjelman jatkaminen on tärkeää, myös liittojen yhteistyötä tasa-arvon edistämiseksi tarvitaan 

Lue
28.6.2024

Työtapaturma- ja ammatti-tautivakuutuksen, liikennevakuutuksen ja potilasvakuutuksen lainsäädännön muuttaminen, HE

Lue
28.6.2024

Lausunto Euroopan unionin hiilirajamekanismia koskevan asetuksen toimeenpanosta

Lue