Vaitiolovelvollisuus hämmentää kesätyöntekijöitä

SAK:n, Akavan ja STTK:n maksuton Kesäduunari-info on ollut avoinna toukokuun alusta saakka. Tänä keväänä erityisesti lauseke vaitiolovelvollisuudesta on ihmetyttänyt kesätyöntekijöitä. 

Kesäduunari-infon neuvoja Hanna-Marilla Zidan kertoo, että merkittävä osa Kesäduunari-infoon tulleista yhteydenotoista on koskenut työsopimusta. Nuori haluaa usein tarkastuttaa sopimuksen ennen allekirjoitusta, jotta kaikki on kunnossa työsuhteen aikana eikä ikäviä yllätyksiä tule. 

Zidan kannustaa nuoria pyytämään työsopimuksen aina kirjallisena. 

– Vaikka suullinenkin sopimus on pitävä, kirjallisesta sopimuksesta on helpompi tarkistaa sovitut asiat, kuten palkkaus ja työtunnit. 

Maininta vaitiolovelvollisuudesta ihmetyttää 

Tänä kesänä poikkeuksellisen monessa työsopimuksessa on noussut esiin lauseke vaitiolovelvollisuudesta, joka koskee muun muassa palkkaa ja työpaikan toimintatapoja. Nuoria tämä ihmetyttää ja saa pohtimaan, onko työpaikalla kaikki asiat kunnossa. 

– On kohtuutonta vaatia ensimmäisessä kesätyössään olevalta nuorelta täydellistä vaitiolovelvollisuutta, Zidan hämmästelee. 

Joskus vaitiolovelvollisuuden taustalla voi olla huoli mahdollisten työhön liittyvien pulmien tai epäkohtien leviämisestä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Hanna-Marilla Zidanin mielestä tärkeämpää olisi, että työnantaja ottaa kesätyöntekijät hyvin mukaan työporukkaan ja perehdyttää työhön ja toimintatapoihin. 

Perehdytyksellä varmistetaan, että työntekijä on selvillä oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan työsuhteessa. Osassa Kesäduunari-infoon tulevista yhteydenotoista käy selvästi ilmi, että työnantaja ei ole aina täysin selvillä omista velvollisuuksistaan. 

– Työntekijällä on esimerkiksi aina oikeus taukoihin. Osa työnantajista ei viitsi nähdä vaivaa niiden järjestämiseksi, Zidan kertoo. 

Myös vuokratyö on lisääntynyt. 

– Vuokratyöntekijöillä ei ole omaa työehtosopimusta, vaan he noudattavat samaa sopimusta kuin muutkin työpaikan työntekijät. 

Kesäduunari-infoon voivat ottaa yhteyttä myös työnantajat, jos jokin työsopimukseen tai työoloihin liittyvä asia mietityttää. 

Nollatuntisopimukset huolettavat 

Monet yhteydenotot ovat koskeneet nuoren huolta toimeentulosta koko kesän ajan, sillä sopimuksen tunnit saattavat olla hyvin pienet tai jopa nollatuntiset. Vuoroja saatetaan esimerkiksi perua huonon sään takia. 

– Vähimmäistuntien määrän voi sopia vielä työsopimuksen solmimisen jälkeenkin. Aina kannattaa yrittää neuvotella jonkinlainen vähimmäistuntimäärä, kesäduunari-infon neuvoja Hanna-Marilla Zidan sanoo. 

Kesäduunari-info palvelee kesän ajan 

Maksuton Kesäduunari-info palvelee elokuun loppuun asti. Kesäduunarineuvojan tavoittaa arkisin kello 9–15 puhelimitse numerosta 0800 179 279 tai WhatsApp-sovelluksella numerosta 040 747 1571. Käytössä on myös sähköinen yhteydenottolomake Kesäduunari-infon sivuilla kesaduunari.fi.

Neuvontaa saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palveluun voi ottaa yhteyttä myös nimettömänä.

Lisätiedot:  Kesäduunari-infon neuvoja Hanna-Marilla Zidan, puh. 040 747 1571 

Ajankohtaista

5.10.2022

Julia Kurki Ammattiliitto Pron yhteiskuntasuhteiden asiantuntijaksi

Lue
4.10.2022

Sähkötuet eivät opiskelijaa tue 

Lue
4.10.2022

Ammattiliitto Jyty on tyytyväinen hoitajajärjestöjen sopuun

Lue
4.10.2022

SuPer ja Tehy hyväksyivät sovintoehdotuksen: Sote-sopimukseen oma palkkaohjelma, koronakorvaus ja useita parannuksia työoloihin

Lue
3.10.2022

Uusin podcast jakso käsittelee ruskean kokemuksia työelämässä

Lue
3.10.2022

Tehy ja SuPer: Valtakunnansovittelija on antanut sovintoehdotuksen

Lue
30.9.2022

Jytyn kysely: Koulunkäynninohjaajien asemaa parannettava – ”Inkluusio ei toimi, jos ammattilaisista ei huolehdita

Lue
29.9.2022

Juristi, hae meille töihin

Lue