Juuso, Mosku, Jaako, Aapo ja Miro istuttivat STTK:n taimet Etelä-Pohjanmaalle

STTK oli kesäkuussa mukana 4H-järjestön Taimiteko-toiminnassa, jossa luodaan uusia hiilinieluja ja työllistetään nuoria taimien istuttajina. Paikallisesti rekrytoidut nuoret istuttivat STTK:n taimet Etelä-Pohjanmaalle, Ähtäriin.

STTK:n yhteistyön avulla istutettiin hehtaarin edestä taimia, eli yhteensä noin 2 000 taimea. Taimet istuttivat paikalliset nuoret Juuso, Mosku, Jaako, Aapo ja Miro.

Juuso, Aapo ja Miro ovat 17-vuotiaita reippaita opiskelijoita Tuomarniemen metsäoppilaitoksesta. Metsän hoidosta, istutuksineen ja raivauksineen, he ovat saaneet oppia jo koulussaan, joten työ oli heille tuttua. Ja mieluisaakin.

16-vuotias Mosku pääsi juuri yläasteelta ja on hakenut myös Tuomarniemelle kouluun, jossa hän aikoo suorittaa kaksoistutkinnon.

Joukon juniori oli 14-vuotias Jaako. Jaako menee peruskoulun kahdeksannelle luokalle. Vielä tässä vaiheessa hänen suunnitelmansa tulevaisuudesta ovat auki. Myös nuoremmille pojille työ oli mieluisaa ja he oppivat nopeasti istutustekniikan.

Monelle nuorelle viime vuosi on ollut todella raskas ja aiheuttanut jopa mielenterveysongelmia. Yksinäisyys on korostunut harrastusmahdollisuuksien ollessa tauolla ja koulu etäopetuksena. Monelle nuorelle koronan vaikutukset saattavatkin vaikuttaa elämään vielä pitkään, vaikka elämä pikkuhiljaa palautuisikin normaaliin.

Mutta iloksemme Juuso, Mosku, Jaako, Aapo ja Miro eivät koronavuodesta pahemmin kärsineet. Kysyttäessä pojat totesivat lähes yhdestä suusta, että korona ei ole normaalielämään juuri vaikuttanut, eikä myöskään tulevaisuuden suunnitelmiin. Koulu on kuluneen vuoden toiminut lähes normaalisti. Syksyllä Tuomarniemellä oltiin vain pieni hetki etäopetuksessa. Yläasteella on vuosi menty lähiopetuksena.

Myöskään poikien vapaa-aikaan korona ei ole juurikaan vaikuttanut. Harrastuksissaan he ovat pystyneet käymään normaalin tapaan. Poikien sanojen mukaan ”asutaan niin metsässä ettei täällä muutenkaan juuri mitään ole!” Metsässä kun ei ole ongelmaa pitää välimatkoja.

Nämä pojat eivät siis ole kokeneet koronan vaikuttaneen suuremmin omaan elämäänsä, eikä tulevaisuuden suunnitelmiinsa. Tämä oli ilo kuulla!

STTK oli mielellään mukana Taimiteko-hankkeessa, ja uskomme olevamme sitä myös jatkossakin.

”Puiden istutukseen sisältyy paljon symboliikkaa, toivoa ja tulevaisuuden uskoa. Istuttamalla tänä kesänä hehtaarin verran puita, kompensoimme toimintamme hiilijalanjälkeä vuoden 2020 osalta. Aivan erityisen hienoa on, että voimme näin korona-aikana tarjota Taimiteko-hankkeen kautta nuorille kesätöitä”, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola kertoo.

STTK:n jäsenliitoista myös Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty oli mukana Taimiteossa tänä kesänä ja myös Jytylle istutettiin yksi hehtaari uutta metsää Ähtäriin.

Ajankohtaista

15.6.2024

STTK:n vastauksia RKP:n puoluekokousaloitteisiin

Lue
14.6.2024

STTK:n vastauksia Kokoomuksen puoluekokousaloitteisiin

Lue
14.6.2024

Tehy tyrmää HUSin lisäleikkaukset – ”Nähtäväksi jää, haluavatko ammattitaitoiset hoitajat pysyä HUSissa töissä”

Lue
14.6.2024

STTK:n vastauksia Keskustan puoluekokousaloitteisiin

Lue
13.6.2024

Minun viikkoni: Assistentti on aina apuna

Lue
13.6.2024

Työntekijän osaaminen on parasta muutosturvaa

Lue
12.6.2024

Isot säästöt Kelan toimintakuluihin – Lakimuutokset tuovat lisätöitä mutta väki vähenee

Lue
12.6.2024

Suomen sijoitus työelämän oikeuksien rankingissa laskenut

Lue