STTK:n Antti Palola Solidaarisuuspäivillä: Työelämän on kunnioitettava ihmisoikeuksia, demokratiaa vahvistettava kaikkialla

Lisätietoja:

Antti Palola

puheenjohtaja

Profiili
Maapallo, jossa lippuja

– Tulevaisuuden työelämä ei kehity laiminlyömällä ihmisoikeuksia. Siksi tarvitaan kansainvälistä ammattiyhdistysliikettä, joka haluaa säälliset työehdot kaikille ja toimii ihmisoikeuksien edistämiseksi globaalisti. Parhaiten tavoitteet saavutetaan rajat ylittävällä ay-toimijoiden, yritysten ja poliittisten päättäjien yhteistyöllä ja kumppanuudella, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola painottaa.

Palola osallistuu tänään Suomen Ammattiliitojen Solidaarisuuskeskuksen (SASK) Solidaarisuuspäiville Lahdessa. Hän on mukana työelämän ihmisoikeuksia maailmalla käsittelevässä keskustelussa, johon osallistuu myös ay-liikkeen maailmanjärjestön (ITUC) pääsihteeri Sharan Burrow. Antti Palola on maailmanjärjestön hallituksen jäsen.

Kansainvälinen työn maailma on samojen suurten haasteiden edessä kuin Suomikin. Esimerkiksi ilmastonmuutos, digitalisaatio ja maahanmuutto vauhdittavat työn murrosta.

Oikeudenmukaiset siirtymät edellyttävät demokratian vahvistamista

– Oikeudenmukaiset siirtymät edellyttävät demokratian vahvistamista. Perusoikeuksia kunnioittamalla rakennetaan kestävää työelämää ja luodaan hyvinvointia yhteiskuntien kehitystasoista riippumatta. On tärkeä huomioida, että myös vakaat läntiset demokratiat ja EU kohtaavat tällä hetkellä haasteita perusoikeuksien toteutumisessa. Demokratiaa on puolustettava Suomessa ja globaalisti, Palola korostaa.

Palola painottaa ay-liikkeen kansainvälisten organisaatioiden kuten ITUC:n ja kansainvälisen työjärjestö ILOn roolia työtekijöiden äänen ja osallisuuden vahvistamisessa.

– Tarvitsemme globaalia sopimista, sääntelyä ja rajat ylittävää vuorovaikutusta. Ihmisoikeuksia puolustettaessa Suomen näkökulmasta ammattiliittoja yhdistävän ja työelämän ihmisoikeuksia edistävän SASK:n panos on keskeinen.

Lisätietoja STTK:ssa: Antti Palola, puhelin 040 509 6030.

***

Suomen ay-liike puolustaa työntekijöiden ihmisoikeuksia kehitysmaissa

Ajankohtaista

18.3.2024

Hoitajien rekrytointi Suomeen ei voi perustua pelkkiin hankkeisiin

Lue
18.3.2024

Mitä Minna Canth tekisi?

Lue
15.3.2024

Ulkomaanliikenteen kansipäällystöä koskeva sovintoehdotus hyväksytty

Lue
14.3.2024

SuPerin Paavola: Lääkehoito on turvallisia tekoja

Lue
14.3.2024

Ammattiliitto Pro: EK jäsenyrityksineen rikkoo työsopimuslakia edistääkseen tavoitteitaan

Lue
13.3.2024

Missä EU, siellä energiatehokkuus

Lue
12.3.2024

Ulkomaanliikenteen työehtosopimusten aluksissa työskentelevän henkilökunnan työnseisaus

Lue
12.3.2024

Palkaton harjoittelu antaa huonon ensivaikutelman työelämästä

Lue