Paikallinen sopiminen ei ollut työnantajalle mieleen

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi työnantajan korvauksiin toimihenkilöpuolen neuvottelijan irtisanomisesta. Työnantaja irtisanoi prolaisen työpaikkatoimikunnan puheenjohtajana toimineen henkilön tuotannollisista ja taloudellisista syistä vuonna 2015. Ammattiliitto Pro vei jutun oikeuteen, ja tuomio annettiin marraskuussa 2017. Tuomioistuin katsoi, että irtisanomiseen ei ollut työnantajan esittämiä perusteita, vaan irtisanominen oli tapahtunut syrjivällä tavalla irtisanotun ammattiyhdistystoiminnan vuoksi.

Tuomiossa katsottiin näytetyn, että työnantajan välit toimihenkilöiden kanssa olivat kiristyneet Pron järjestämän lakon vuoksi. Tämän jälkeen paikallinen sopiminen oli vaikeutunut ja asioita jouduttiin ratkaisemaan käräjäoikeudessa ja työtuomioistuimessa. Syrjintäolettamaa tuki tuomioistuimen mukaan sekin, että irtisanotun tilalle siirrettiin liittoon kuulumaton henkilö.

Työnantaja tuomittiin maksamaan irtisanotulle korvauksia kaikkiaan 129 000 euroa. Korvauksen määrää katsottiin alentavaksi se, että irtisanottu oli työsuhteensa päättymisen jälkeen työllistynyt uudelleen noin kuukauden kuluttua.

Ajankohtaista

22.3.2024

Tehy: Poliittisten lakkojen rajoitukset voivat viedä hoitajilta tosiasiallisen mahdollisuuden vastustaa hallituksen heikennyksiä

Lue
22.3.2024

Rasismiin puuttuminen työelämässä on jokaisen vastuulla

Lue
21.3.2024

Maailman onnellisin kansa – olemmehan me?

Lue
21.3.2024

Ammattiliitto Pro: hallitus sivuutti jälleen suomalaisten enemmistön toiveet

Lue
21.3.2024

Puutu rasismiin

Lue
20.3.2024

Ammattiliitto Jyty sai jäseniltään korttitulvan Orpolle – ”Meille on syntymässä pahoinvointiyhteiskunta”

Lue
20.3.2024

SuPerin Paavola: Hyvinvointialueiden säästötoimet uhkaavat vakavasti ikääntyneiden perusoikeuksia

Lue
19.3.2024

Mitä tarkoittaa poliittinen lakko? – Usein kysyttyjä kysymyksiä lakoista

Lue