Terveisiä töistä! Työhyvinvointi näkyy hymynä käytävillä

Henkilöstön edustaja, yhteistoiminta työpaikalla.

Työhyvinvointi näkyy työpaikan arjessa päivittäin. Se näkyy muun muassa hymynä käytävällä, tuottavuutena, uudistumiskykynä, työympäristön turvallisuutena ja haastavien tilanteiden ratkomisena. Arjen onnistumiset, vaikutusmahdollisuudet,  sitoutuminen, työyhteisön ylpeä me-henki sekä jaksaminen lukeutuvat myös työhyvinvoinnin ilmentymiin.

Työhyvinvoinnin merkitys on tärkeä. Työhyvinvoinnille tulee asettaa tavoitteet ja sitä tulee tietoisesti johtaa työnantajan, työterveyshuollon ja työntekijän yhteistyönä. Työhyvinvointi ja hyvinvoiva työpaikka takaavat muun muassa pitkät työurat ja yritykselle kilpailuetua.

Johto ja esimiehet tarkastelevat työhyvinvoinnin tilaa jatkuvasti esimerkiksi varhaisen välittämisen mallin myötä, arkipäiväisissä kohtaamisissa ja osaamisen johtamisena.

Johto ja esimiehet hyödyntävät työhyvinvointijohtamisessa mm. henkilöstökyselyn tutkimustuloksia, työterveyden lukuja, strategisia tavoitteita, työsuojelutoimikunnan esityksiä sekä hyvinvoinnin ajankohtaisia aiheita.

Työympäristöön ja ergonomiaan liittyvät asiat ovat tällä hetkellä ajankohtaisia. Työajan ja vapaa-ajan yhteensovittaminen sekä työn luonteen muuttuminen tuo nykypäivänä myös työhyvinvointijohtamiseen uusia haasteita.

Terveisiä töistä! on STTK:laisten henkilöstön edustajien blogipalsta, jossa kerrotaan tunnelmia työpaikkojen arjesta. Kirjoittajat edustavat noin 12 000 STTK:laista luottamusmiestä ja työsuojeluvaltuutettua.

Ajankohtaista

22.3.2024

Tehy: Poliittisten lakkojen rajoitukset voivat viedä hoitajilta tosiasiallisen mahdollisuuden vastustaa hallituksen heikennyksiä

Lue
22.3.2024

Rasismiin puuttuminen työelämässä on jokaisen vastuulla

Lue
21.3.2024

Maailman onnellisin kansa – olemmehan me?

Lue
21.3.2024

Ammattiliitto Pro: hallitus sivuutti jälleen suomalaisten enemmistön toiveet

Lue
21.3.2024

Puutu rasismiin

Lue
20.3.2024

Ammattiliitto Jyty sai jäseniltään korttitulvan Orpolle – ”Meille on syntymässä pahoinvointiyhteiskunta”

Lue
20.3.2024

SuPerin Paavola: Hyvinvointialueiden säästötoimet uhkaavat vakavasti ikääntyneiden perusoikeuksia

Lue
19.3.2024

Mitä tarkoittaa poliittinen lakko? – Usein kysyttyjä kysymyksiä lakoista

Lue