STTK: Samapalkkaohjelma valmistui kreivin aikaan

Kolmikantainen samapalkkaisuusohjelma vuosille 2016 – 2019 on valmis. STTK:n mielestä se tarjoaa hyvän pohjan jatkaa palkkatasa-arvon edistämistä käytännössä.

STTK:n tasa-arvoasiantuntija Anja Lahermaan mielestä ohjelma valmistui kreivin aikaan.
– Liikkeellä ei olla hetkeäkään liian aikaisin. Ohjelmaa on valmisteltu ja odotettu kauan ja siksi on tärkeää, että se saadaan nyt nopeasti liikkeelle. Aikaa ei ole hukattavaksi konkreettisten palkkatasa-arvon tavoitteiden edistämiseksi, hän patistaa.

vaihtoehtoinen teksti: Palkkatasa-arvo, Anja Lahermaa
Palkkatasa-arvo, Anja Lahermaa

STTK hämmästelee, että vaikka naisten ja miesten välinen tasa-arvo on ihmisoikeus- ja perusoikeuskysymys, suomalaisen työelämän sitkeä ongelma sukupuolten välisestä palkkaerosta on ja pysyy.
– Samapalkkaisuuden edistäminen vaatii kaikkien osapuolten aitoa sitoutumista asiaan. Vain aktiivisuudella ja pitkäjänteisellä yhteistyöllä saadaan tulosta aikaan.

STTK on ollut huolissaan siitä, että tasa-arvotyö jää hallituksen toiminnassa vähälle talouden ongelmien hallisessa poliittista päätöksentekoa.
– Hetkittäin on tuntunut siltä, että tasa-arvon edistämisestä ei kukaan kanna huolta. STTK haluaa pitää tasa-arvokysymykset vahvasti esillä yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa, Anja Lahermaa korostaa.


Lisätietoja STTK:ssa: lakimies Anja Lahermaa, puhelin. 040-828 6845

Palkkatasa-arvo -opas

*****

STTK:n mielestä palkkatasa-arvo on oikeudenmukaisen, laadukkaan ja tuottavan työelämän perusta. Sen edistäminen on tärkeä osa työelämän uudistamista ja laadun kehittämistä. Sukupuolten välinen perusteeton palkkaero on monen asian summa ja myös sen ratkaiseminen vaatii monia erilaisia keinoja. 

Ajankohtaista

22.3.2024

Tehy: Poliittisten lakkojen rajoitukset voivat viedä hoitajilta tosiasiallisen mahdollisuuden vastustaa hallituksen heikennyksiä

Lue
22.3.2024

Rasismiin puuttuminen työelämässä on jokaisen vastuulla

Lue
21.3.2024

Maailman onnellisin kansa – olemmehan me?

Lue
21.3.2024

Ammattiliitto Pro: hallitus sivuutti jälleen suomalaisten enemmistön toiveet

Lue
21.3.2024

Puutu rasismiin

Lue
20.3.2024

Ammattiliitto Jyty sai jäseniltään korttitulvan Orpolle – ”Meille on syntymässä pahoinvointiyhteiskunta”

Lue
20.3.2024

SuPerin Paavola: Hyvinvointialueiden säästötoimet uhkaavat vakavasti ikääntyneiden perusoikeuksia

Lue
19.3.2024

Mitä tarkoittaa poliittinen lakko? – Usein kysyttyjä kysymyksiä lakoista

Lue