STTK toivoo työmarkkinajärjestöille neuvottelurauhaa

Lisätietoja:

Antti Palola

puheenjohtaja

Profiili

Eduskunnassa on käyty tiedonantokeskustelu hallituksen kilpailukykypaketista.

STTK kannattaa työmarkkinoiden vapaata sopimusoikeutta eikä hyväksy minkäänlaista pakkolainsäädäntöä, jolla puututtaisiin työmarkkinoiden pelisääntöihin.
– Myönteistä on, että hallitus veti pois esitykset sunnuntailisien ja ylityökorvausten leikkaamisesta. Tilalle hallitus esittää lomarahojen leikkaamista määräaikaisella pakkolailla. Jo nyt on selvää, että eri syistä tämäkään esitys tuskin sellaisenaan toteutuu, puheenjohtaja Antti Palola arvioi.

Nyt on viisasta antaa järjestöille työrauha

Palola toivoo, että hallitus ei tarpeettomasti kiirehdi uudelleen alkamassa olevia työmarkkinaneuvotteluja kustannuskilpailukyvyn parantamiseksi. Myöskään julkinen tarjoushuutokauppa erilaisten esitysten välillä ei johda hyvään lopputulokseen.

– Työmarkkina-asiat eivät ole hallituksen ominta alaa ja siksi on viisasta antaa järjestöille nyt työrauha. Kilpailukykypaketti ja maltillinen palkkaratkaisu yhdessä ratkaisevat monta hallituksen murhetta tilanteessa, jossa Suomi tarvitsee vakautta ja hallituksella riittää esimerkiksi maahanmuuttoon liittyviä haasteita. Uskon, että asioiden rauhallinen ja kokonaisvaltainen tarkastelu johtaa parempaan lopputulokseen kuin pakkolakien varjossa tapahtuva sanelu.

STTK on arvioinut, että aiemmat yritykset yhteiskuntasopimuksen aikaansaamiseksi kaatuivat työnantajan neuvottelunihkeyteen.
– Toivon, että tämä uusi yritys johtaa aitoihin neuvotteluihin ja työnantaja näkee mahdollisuudet, jotka esimerkiksi pitkäaikainen maltillinen palkkaratkaisu toisi elinkeinoelämälle, Antti Palola sanoo.

Lisätietoja STTK:ssa: puheenjohtaja Antti Palola, puhelin 040 509 6030.

Ajankohtaista

19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue
17.4.2024

Pätkätöiden kierre vaikeuttaa nuorten ammatti-identiteetin muodostumista

Lue
16.4.2024

Ammattiliitto Jyty kehysriihestä: Hallitus heikentää työntekijöiden mahdollisuutta kehittää omaa osaamistaan

Lue
16.4.2024

Tehy kritisoi voimakkaasti hallituksen leikkauksia synnytyksistä, hoitotakuusta ja ikäihmisten ympärivuorokautisesta hoivasta

Lue
16.4.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: SuPerin Paavola: Hallitus hylkäsi vanhukset ja hoitajat

Lue