Suomalainen työelämä tarvitsee suvaitsevaisuusloikan

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat tänäkin vuonna mukana Helsinki Pride -viikolla. Järjestöt pystyttävät Helsingin Narinkkatorille kaikille avoimen perhetapahtuman maanantaina 25. kesäkuuta kello 15–18.

Helsinki Pride -viikolle osallistuvat palkansaajakeskusjärjestöt SAK, Akava ja STTK vaativat voimakkaampaa tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämistä suomalaisessa työelämässä.

– Useat tutkimukset osoittavat, että erilaisiin vähemmistöihin kohdistuvaa syrjintää tapahtuu yhä Suomessa, ja myös suomalaisessa työelämässä. Tällä on luonnollisesti vaikutusta ihmisten työhyvinvointiin ja työssä jaksamiseen. Onkin tärkeää, että työsuojelussa ja sen valvonnassa työhyvinvointi ja psykososiaalisten riskien ennaltaehkäisy nostetaan aiempaa keskeisempään osaan. Kaikenlaiseen kiusaamiseen, häirintään ja muuhun epäasialliseen käyttäytymiseen on oltava työpaikoilla nollatoleranssi, Akavan asiantuntija Miika Sahamies painottaa.

Tasa-arvoisella ja yhdenvertaisella työyhteisöllä on yhteys myös tuottavuuteen

Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden tulee toteutua kaikkien ihmisten kohdalla niin koko yhteiskunnassa kuin työelämässäkin. Palkansaajaliikkeelle on tärkeää varmistaa, että voimassa oleva lainsäädäntö on ajantasaista ja tehokkaasti edistää tasa-arvoa sekä yhdenvertaisuutta.

Tasa-arvoisella ja yhdenvertaisella työyhteisöllä on suora yhteys myös tuottavuuteen. Varmistamalla tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumisen työpaikalla olemme myös osaltamme mukana tuottavuuden parantamisessa,

– Tämän vuoden alusta voimaan tulleiden tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslakien muutoksia on edeltänyt monivuotinen, monivaiheinen ja haastava valmistelutyö. Nyt kun vihdoinkin on saatu säännökset voimaan, tulee meidän kaikkien osaltamme varmistaa, että kaikilla työpaikoilla todella toimitaan uudistetun lainsäädännön mukaisesti, STTK:n lakimies Anja Lahermaa muistuttaa.

Perusoikeuksien toteutumisen lisäksi suvaitsevainen työelämä tukee osaltaan koko työyhteisön hyvinvointia ja siten myös tuottavuutta.

– Tasa-arvoisella ja yhdenvertaisella työyhteisöllä on suora yhteys myös tuottavuuteen. Varmistamalla tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumisen työpaikalla olemme myös osaltamme mukana tuottavuuden parantamisessa, SAK:n erikoistutkija Tapio Bergholm korostaa.

Palkansaajakeskusjärjestöt toivottavat kaikki tervetulleeksi Helsinki Pride –viikon tapahtumiinsa. SAK, STTK ja Akava järjestävät Työelämä yhdenvertaiseksi ja tasa-arvoiseksi -seminaarin huomenna tiistaina klo 16, sekä osallistuvat lauantain Pride -kulkueeseen.

Palkansaajakeskusjärjestöjen kulkue kokoontuu Senaatintorilla Aleksanteri II:n patsaan luona lauantaina klo 12.30.

Lisätietoja:
SAK:n erikoistutkija Tapio Bergholm, puh: 050 547 2771
Akavan asiantuntija Miika Sahamies puh: 050 530 5366
STTK:n lakimies Anja Lahermaa, puh: 040 828 6845

***

Palkansaajajärjestöjen Pride-teema: Näin edistät yhdenvertaisuutta työelämässä

Ajankohtaista

26.4.2024

SuPer: Hallituksen päätös rokotusoikeuden laajentamisesta on oikea

Lue
25.4.2024

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöiltä yhteinen kannanotto ministeri Anna-Kaisa Ikoselle – sotealan työntekijöiden vaalikelpoisuus palautettava

Lue
24.4.2024

SuPerin Paavola: Asiakkaalle suunniteltu kotihoito jää usein toteutumatta

Lue
23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue
22.4.2024

Simpukkapatoja ja työelämän lainsäädäntöä

Lue
19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue