STTK: Työllisyys- ja kasvusopimuksen jatko määrittää työmarkkinapöytien marssijärjestyksen

Lisätietoja:

Antti Palola

puheenjohtaja

Profiili

STTK:n tavoitteena on saada aikaan neuvottelutulos työllisyys- ja kasvusopimuksen toisen kauden korotuksista määräaikaan 15. kesäkuuta mennessä.
– STTK tavoittelee euromääräisiä palkankorotuksia kaikille palkansaajille. Jo aiemmin olemme esittäneet, että myös työttömyysvakuutusmaksun korotuksesta on tässä yhteydessä sovittava, puheenjohtaja Antti Palola linjaa.

STTK teetti Taloustutkimuksella selvityksen, joka osoittaa, että suomalaiset eivät syty työajan pidentämiselle.
– Selvä enemmistö kannattaa työajan pidentämisen sijaan maltillisia palkankorotuksia kolmeksi tai neljäksi vuodeksi. Siksi on tärkeää, että työllisyys- ja kasvusopimusneuvotteluissa onnistutaan, Palola korostaa.

Marssijärjestys on Palolan mukaan se, että jos työllisyys- ja kasvusopimuksen jatko toteutuu, sen jälkeen voidaan aloittaa keskustelut hallitusohjelmaan liitetystä yhteiskuntasopimuksesta.
– Hallituksen alun perin kaavailema aikataulu yhteiskuntasopimusneuvotteluille on liian kireä ja lisäaika on tarpeen. Neuvottelupöydässä on isoja asiakokonaisuuksia eikä palkansaajalle ole tarjolla herkkuja. STTK korostaa työelämään liittyvissä uudistuksissa turvan ja joustojen tasapainoa, mikä merkitsee työnantajien vastuun lisäämistä. Työttömyysturvaan liittyvät uudistukset eivät myöskään voi astua voimaan ennen kuin aikaisintaan 2017.

STTK:n hallitus käsitteli ajankohtaista työmarkkinatilannetta tänään. Hallitus on kutsuttu ylimääräiseen kokoukseen ensi maanantaina 15.6. käsittelemään työllisyys- ja kasvusopimuksen tilannetta.

Lisätietoja STTK:ssa: Antti Palola, puhelin 040 509 6030.

Ajankohtaista

1.7.2025

STTK: Koulutuskorvauksen poisto on uusi isku naisvaltaisten alojen työntekijöille

Lue
1.7.2025

EU:n monivuotinen rahoituskehys uudistuu – miten käy työelämän rahoille?

Lue
30.6.2025

Suomen vihreä harha: Emme ole ympäristöteknologian kärkimaa

Lue
30.6.2025

Toimisto suljettu 30.6.–3.8.

Lue
30.6.2025

Yhteistoimintalaki muuttuu 

Lue
30.6.2025

Talouskasvu ja työllisyys hyytyvät pysyvästi – syynä sopeutus

Lue
27.6.2025

Yleistukea koskeva lainsäädäntö, HE

Lue
27.6.2025

Toimeentulotuen kokonaisuudistus

Lue