STTK: Työllisyys- ja kasvusopimuksen jatko määrittää työmarkkinapöytien marssijärjestyksen

Lisätietoja:

Antti Palola

puheenjohtaja

Profiili

STTK:n tavoitteena on saada aikaan neuvottelutulos työllisyys- ja kasvusopimuksen toisen kauden korotuksista määräaikaan 15. kesäkuuta mennessä.
– STTK tavoittelee euromääräisiä palkankorotuksia kaikille palkansaajille. Jo aiemmin olemme esittäneet, että myös työttömyysvakuutusmaksun korotuksesta on tässä yhteydessä sovittava, puheenjohtaja Antti Palola linjaa.

STTK teetti Taloustutkimuksella selvityksen, joka osoittaa, että suomalaiset eivät syty työajan pidentämiselle.
– Selvä enemmistö kannattaa työajan pidentämisen sijaan maltillisia palkankorotuksia kolmeksi tai neljäksi vuodeksi. Siksi on tärkeää, että työllisyys- ja kasvusopimusneuvotteluissa onnistutaan, Palola korostaa.

Marssijärjestys on Palolan mukaan se, että jos työllisyys- ja kasvusopimuksen jatko toteutuu, sen jälkeen voidaan aloittaa keskustelut hallitusohjelmaan liitetystä yhteiskuntasopimuksesta.
– Hallituksen alun perin kaavailema aikataulu yhteiskuntasopimusneuvotteluille on liian kireä ja lisäaika on tarpeen. Neuvottelupöydässä on isoja asiakokonaisuuksia eikä palkansaajalle ole tarjolla herkkuja. STTK korostaa työelämään liittyvissä uudistuksissa turvan ja joustojen tasapainoa, mikä merkitsee työnantajien vastuun lisäämistä. Työttömyysturvaan liittyvät uudistukset eivät myöskään voi astua voimaan ennen kuin aikaisintaan 2017.

STTK:n hallitus käsitteli ajankohtaista työmarkkinatilannetta tänään. Hallitus on kutsuttu ylimääräiseen kokoukseen ensi maanantaina 15.6. käsittelemään työllisyys- ja kasvusopimuksen tilannetta.

Lisätietoja STTK:ssa: Antti Palola, puhelin 040 509 6030.

Ajankohtaista

25.4.2024

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöiltä yhteinen kannanotto ministeri Anna-Kaisa Ikoselle – sotealan työntekijöiden vaalikelpoisuus palautettava

Lue
24.4.2024

SuPerin Paavola: Asiakkaalle suunniteltu kotihoito jää usein toteutumatta

Lue
23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue
22.4.2024

Simpukkapatoja ja työelämän lainsäädäntöä

Lue
19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue