Twitter-chat

STTK-Opiskelijat järjestää Twitter-chatin tiistaina 3.11.2020 klo 13 – 14. Tule mukaan keskustelemaan! Löydät chatin Twitteristä STTK:n tililtä: @STTKMikonkatu ja tunnisteella #työelämään.

Teetimme kansalaiskyselyn 15-29 -vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille. Kyselyn aiheina olivat opiskelu, työ, toimeentulo ja koronaepidemian vaikutukset elämän eri osa-alueisiin. Nostamme kyselyssä esiin nousseita asioita Twitter-chatissa.

Keskustelua käydään alta löytyvien viiden kysymyksen avulla aihetunnisteella #työelämään. Keskustelun alkaessa @STTKMikonkatu twiittaa kysymyksen yksi kerrallaan (K1, K2…) ja chattaajat vastaavat kysymyksiin omilla twiiteillään. Yhdistä twiittisi kysymykseen laittamalla eteen V1, V2…

Katso kyselyn tulokset tästä.

Tule mukaan vaihtamaan ajatuksiasi vastaamalla näihin kysymyksiin:

 1. Kyselyyn vastanneista 42 % pitää tärkeänä työn pysyvyyttä ja 29 % uralla etenemistä. Miksi nuorille työn pysyvyys on tärkeämpää kuin ura?
 2. Puolet vastanneista kokee saaneensa riittävästi ohjausta ja neuvontaa ja he ovat saaneet sitä pääosin oppilaitoksista. Miten ohjausta ja neuvontaa voisi lisätä ja mistä sitä pitäisi saada?
 3. Korona on vaikuttanut monen nuoren elämään, kun kesätöitä ja harjoittelupaikkoja ei ole ollut ja työkokemus jää saamatta. Miten arvioit tämän vaikuttavan nuorten mahdollisuuksiin työllistyä jatkossa?
 4. Itsensä kehittäminen korostuu tulevaisuudessa. Mahdollisuus kouluttautua ja kehittyä työssä nousi yhdeksi tärkeimmistä asioista vain 23 % vastauksissa. Miten asian merkitystä voisi nuorille korostaa?
 5. Kyselyssä korostuu nuorten huoli omasta, läheisten ja valtion taloudesta. Nuoruuteen pitäisi kuulua usko ja halu suuriinkin unelmiin ja muutoksiin. Miten valaisit nuoriin tulevaisuuden uskoa?
twitter-chat

Ohjeita Twitter-chat keskusteluun osallistumiseen:

 • Keskustelun runkona toimivat yllä olevat viisi kysymystä. STTK twiittaa keskustelun kysymykset yksi kerrallaan tililtä @sttkmikonkatu. Uusi kysymys tulee noin 10 minuutin välein.
 • Kysymystwiitin edestä löydät kysymyksen numeron eli esim. K1, johon voit antaa vastauksen kirjoittamalla twiitin alkuun V1.
 • Esimerkki:
  K1: Kysymys twiitataan, mikä on mielipiteesi asiaan? #työelämään
  V1: Mielestäni asiahan on näin, että.. #työelämään @sttkmikonkatu
 • Twiittaa yksi vastaus kerrallaan, kun @sttkmikonkatu on esittänyt chatissä kysymyksen.
 • Muista aina käyttää tviitissä myös aihetunnistetta #työelämään ja @STTKMikonkatu, jotta löydämme twiittisi.
 • Voit kommentoida, tykkäillä ja retwiittailla vapaasti muiden twiittajien keskustelunavauksia.
 • Jos tarvitset apua Twitter-chattiin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä saana.simonen@sttk.fi.