Tehyyn tulee paljon yhteydenottoja raskaus- ja perhevapaasyrjinnästä

Tasa-arvolain määräys, joka kieltää työnantajaa jättämästä uusimatta työsopimusta raskauden taikka perhevapaan takia, kun työtä on edelleen tarjolla, on ollut voimassa yli 30 vuotta.

Raskaussyrjintä on laitonta. Tästä huolimatta sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehyyn tulee paljon yhteydenottoja sote-alan ammattilaisilta, jotka kertovat kokeneensa raskaussyrjintää.

Raskaussyrjinnän yleisyys on huolestuttavaa, sillä samaan aikaan maatamme vaivaa huutava pula koulutetusta sosiaali- ja terveysalan työvoimasta.

– Työnantajat haluavat turvautua määräaikaisten sijaisreserviin ja sen pyörittämiseen. Tilanne tuntuu hölmöläisten valon kantamiselta säkeissä pimeään pirttiin – ei varmasti toimi ja kaikki sen tietävät, kirjoittaa Tehyn juristi Päivi Vanninen blogikirjoituksessaan.

Tehyssä raskaussyrjintätapauksia hoitava Vanninen on myös huolissaan hallituksen esityksestä, jossa esitetään määräaikaisten työsopimusten käytön poikkeusluonteen purkamista. 

– Syrjintätilanteisiin puuttuminen vaikeutuisi, kun perustetta määräaikaisuudelta ei enää vaadittaisi, ja työnantajat käyttäisivät kategorisesti niille lainsäätäjän osoittamaa vuoden mittaista vuoden maksimimääräaikaa.

Lisätietoja: Tehyn juristi Päivi Vanninen, puh 040 5510501, paivi.vanninen@tehy.fi

Ajankohtaista

19.6.2024

Ay-liike on vastavoima työelämää heikentäville voimille

Lue
17.6.2024

Hoivatalous ei aina kestä päivänvaloa

Lue
17.6.2024

Lausunto hallituksen esityksestä laiksi ammatillisen koulutuksen toiminnanohjauksen kokeilusta ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi

Lue
15.6.2024

STTK:n vastauksia RKP:n puoluekokousaloitteisiin

Lue
14.6.2024

STTK:n vastauksia Kokoomuksen puoluekokousaloitteisiin

Lue
14.6.2024

Tehy tyrmää HUSin lisäleikkaukset – ”Nähtäväksi jää, haluavatko ammattitaitoiset hoitajat pysyä HUSissa töissä”

Lue
14.6.2024

STTK:n vastauksia Keskustan puoluekokousaloitteisiin

Lue
13.6.2024

Minun viikkoni: Assistentti on aina apuna

Lue