Ammattiliitto Pro: Olmar Pori Oy ja Olmar Service Oy irtisanoneet luottamushenkilöitä laittomin perustein

Olmar Pori Oy ja Olmar Service Oy irtisanoneet luottamushenkilöitä laittomin perustein ja toimineet työehtosopimuksen vastaisesti. Yrityksissä pidettyjen muutosneuvottelujen päätyttyä ahtausalan teknisten työehtosopimuksen alaisen luottamusmiehen, varaluottamusmiehen sekä työsuojeluvaltuutettuun työsuhteet on päätetty ilman työvelvoitetta.

Olmar Pori Oy:n ja Olmar Service Oy:n helmikuussa alkaneiden muutosneuvottelujen piiriin kuuluivat molempien yritysten toimihenkilöt ja työnjohtajat. Neuvottelujen päätöksestä annettiin 10.4. tiedoksianto, jonka mukaan tehtävien määrä vähenee 10 henkilötyövuotta, ja irtisanomiset, joita ei eritelty, määräytyvät osaamisen perusteella.

Pron tietojen mukaan muutosneuvottelujen lopputuloksena toimihenkilöitä on siirretty ylemmiksi toimihenkilöiksi ilman, että heidän toimenkuvansa on tosiasiallisesti muuttunut. Työnantaja on toiminut selkeästi myös syrjivästi.

– Osalle työnjohtajista on annettu eteen uusi työsopimus, jonka myötä he siirtyvät ylemmiksi toimihenkilöiksi. Tämä on käsketty allekirjoittamaan vaihtoehtona irtisanomisille. Kaikki kolme henkilöstönedustajaa ovat pitkän kokemuksen omaavia työnjohtajia, eikä heistä kellekään ei ole tarjottu ylemmän toimihenkilön tehtävää, eikä muutakaan työtä, Pron puheenjohtaja Jorma Malinen kertoo.

Pro tulee viemään asian oikeuteen.

– Työnantajan toiminta osoittaa selkeää piittaamattomuutta solmittuja sopimuksia ja henkilöstönedustajien pitkiä työuria kohtaan. Näin eivät toimi vastuulliset työnantajat. Tulemme puuttumaan laittomuuksiin välittömästi, Pron palvelusektorin johtaja Minea Pyykönen toteaa.

Lisätiedot: Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen p. 050 576 0389 ja palvelusektorin johtaja Minea Pyykönen p. 0400 823 008

Ajankohtaista

17.5.2024

SuPerTk hakee jäsensihteeriä vakituiseen työsuhteeseen

Lue
17.5.2024

Selvitystyö pelastustoimen valtiollistamisesta käynnistettävä pikaisesti

Lue
17.5.2024

Kim Nikula jättää SPALin järjestön johtajan tehtävät 

Lue
17.5.2024

EU-vaaleissa kannattaa äänestää 

Lue
16.5.2024

Työvoimapalveluiden palveluprosessin uudistustarpeet ja yksityisen työnvälityksen mahdollisuus saada tietoja työnhakijasta

Lue
16.5.2024

STTK: Suomi vastaa kasvaviin osaamisvaatimuksiin koulutusleikkauksilla

Lue
16.5.2024

Puheenjohtaja Antti Palola: Suomi tarvitsee menestyäkseen osaamista

Lue
16.5.2024

Edustajiston puheenjohtaja Kristiina Lindroos: Tarvitaan vaikuttavampaa ja tiiviimpää yhteistyötä

Lue