Ammattiliitto Jyty sai jäseniltään korttitulvan Orpolle – ”Meille on syntymässä pahoinvointiyhteiskunta”

Jyty on lähestynyt pääministeri Petteri Orpoa, jotta tulehtunut työmarkkinatilanne saataisiin ratkaistua. Viestinsä tueksi Jyty on saanut jäseniltään satoja kortteja pääministerille välitettäväksi.

– Jäseniltä saamiemme viestien keskeisimpiä teemoja ovat pelko tulevaisuudesta sekä huoli toimeentulosta ja lisääntyvästä epätasa-arvosta. Hallituksen on aidosti kuultava nämä huolet, jotka kertovat laajemmin kansan tämänhetkisistä tunnoista, sanoo Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima.

Jyty on lähettänyt Orpolle tapaamispyynnön, jotta liitto voisi toimittaa perille lähes 400 hallitukselle osoitettua postikorttiviestiä.

– Kortit sisältävät tärkeitä ja henkilökohtaisia kokemuksia tämänhetkisestä tilanteesta. Jäsenemme haluavat näillä korteilla antaa oman panoksensa tilanteen ratkaisemiseksi ja siihen, että ymmärtäisimme toisiamme, Voima sanoo.

– Juuri siitähän on kyse oikeassa Suomen mallissa eli yhteisessä rakentamisessa. Jatketaan sitä, Voima lisää.

Suomen vanhimpana kunta-alan ammattiliittona Jytyllä on Voiman mukaan pitkät ja toimivat perinteet hyvinvointiyhteiskunnan rakentajana.

– Eräs jäsenemme kirjoitti, että tätä menoa meille on syntymässä pahoinvointiyhteiskunta. Hallituksen toimet koettelevat tiettyjä ihmisryhmiä ennennäkemättömän rajulla tavalla, Voima sanoo.

– Historia on opettanut meille, että yhteistyöllä saadaan parhaat ja kestävät tulokset. Uskomme, että Suomen tulevaisuus rakentuu entistä vahvemmin toimivalle dialogille. ”Neuvotellen sopuun, jotta saadaan Suomi nousuun”, kuten eräs jäsenemme korttiin kirjoitti, Voima huomauttaa.

Voima tapasi valtiosihteeri Nykäsen keskiviikkona

Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima keskusteli valtiosihteeri Mika Nykäsen kanssa keskiviikkona. Hallitus on lähettänyt Nykäsen liittokierrokselle selvittämään, millä keinoin neuvotteluja palkkamallista voitaisiin jatkaa.

– Kävimme hyvän ja rakentavan keskustelun. Olemme tilanteessa, jossa on syytä ottaa askel kohti ratkaisua. Neuvottelut työmarkkinamallista on Jytyn näkemyksen mukaan aloitettava mahdollisimman pian, Voima kommentoi.

– Näin naistenpäivän ja tasa-arvon päivän jälkimainingeissa on pakko kysyä, haluaako hallitus todella edistää lainsäädäntöä, joka toteutuessaan pitkittää työrauhahäiriöitä ja vaikeuttaa merkittävästi yhteisen tavoitteemme – samapalkkaisuuden – toteutumista?

– Suunniteltu lakikirjaus ei palvele ketään – ei työnantajia, ei työntekijöitä, ei suomalaista yhteiskuntaa, Voima toteaa.

Lue artikkeli: Jytyläisten viesti pääministerille: Työelämäheikennykset lisäävät pahoinvointia ja epätasa-arvoa

Lisätietoja Jytyssä: Puheenjohtaja Jonna Voima, puh. 050 591 2341, jonna.voima@jytyliitto.fi

Jyty on ammattiliitto, jonka jäsenet toimivat kunta-alalla, hyvinvointialueilla, yksityisellä sektorilla, järjestöissä ja seurakunnissa. Jäsenistön suurimpia ammattialoja ovat sihteeri-, hallinto-, asiantuntija- ja ict-työ, nuoriso- ja järjestötyö, sosiaali- ja terveysala, kirjastoala sekä kasvatus ja koulutus. Ammattiliitto Jyty on STTK:n jäsenliitto.

Ajankohtaista

26.4.2024

Ammattiliitto Pron edustajisto: kehysriihen päätökset eivät rakenna pitkäjänteistä kasvua

Lue
26.4.2024

Raskaus- ja perhevapaasyrjintä – totta vai tarua?

Lue
26.4.2024

SuPer: Hallituksen päätös rokotusoikeuden laajentamisesta on oikea

Lue
25.4.2024

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöiltä yhteinen kannanotto ministeri Anna-Kaisa Ikoselle – sotealan työntekijöiden vaalikelpoisuus palautettava

Lue
24.4.2024

SuPerin Paavola: Asiakkaalle suunniteltu kotihoito jää usein toteutumatta

Lue
23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue