SuPerin Paavola: Hallitus ei halunnut aitoa neuvottelua työmarkkinajärjestöjen kanssa

SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola on pettynyt siihen, että keskustelut uuden ns. Suomen mallin rakentamisesta ovat päättyneet. – Hallitus on päättänyt toteuttaa suunnitelmansa suomalaisen työelämän heikentämisestä. Samaan aikaan Suomea koettelee syvä hoitajapula, joten hallituksen päätös on hyvin ristiriitainen ja vastuuton.

– Lähdin yhteisiin keskusteluihin toiveikkaana, sillä yhdessä rakennettu malli olisi ollut kaikkien osapuolien kannalta paras vaihtoehto, Paavola sanoo. – Nyt hallitus toteuttaa omat suunnitelmansa välittämättä palkansaajien eli kansalaisten toimeentulosta ja hyvinvoinnista.

– Olivatko keskustelut pelkkää teatteria hallituksen taholta? Paavola kysyy. – Hallitus on sitoutunut muun muassa samapalkkaisuuden edistämiseen ja nyt se on heittämässä nämäkin tavoitteet romukoppaan.

Hallituksen suunnitelmat osuvat pahimmin juuri pienituloisten ja naisvaltaisten alojen työntekijöihin. Näyttää siltä, että hoitajapulaa halutaan syventää entisestään. Tilanne on katastrofaalinen hoitajien ja hoidettavien näkökulmasta. – Kateeksi ei käy työnantajaakaan, joka on vastuussa asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuudesta. Kun henkilöstöresurssit kutistuvat vielä nykyisestä, ei peruspalveluja pystytä enää tuottamaan. Perustuslain velvoitteet eivät tule toteutumaan, Paavola muistuttaa.

– Haluan muistuttaa, että SuPer ei vastusta hallitusta eikä edes hallitusohjelmaa kokonaisuudessaan. Vastustamme hallitusohjelmassa olevia työelämää ja sosiaaliturvaa koskevia heikennyksiä, jotka ovat vanhanaikaisia ja lisäävät eriarvoisuutta yhteiskunnassa, Paavola muistuttaa.

SuPeriin kuuluu noin 85 000 sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla. Lisätiedot: 

SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola, 050 527 5085

Ajankohtaista

1.3.2024

EK, KT, SAK, Akava ja STTK: Työttömyys­va­kuu­tus­maksun alennusvaraa ei valtionta­louden tilkkeeksi

Lue
1.3.2024

Minun viikkoni: Monipuolisia viestinnän ja tietohallinnon tehtäviä

Lue
29.2.2024

STTK: Työtaisteluoikeutta rajoitetaan ilman hyväksyttäviä syitä ja poikkeuksellisen vajavaisella lainvalmistelulla

Lue
29.2.2024

Vuokratyövoiman kustannukset kuriin

Lue
28.2.2024

STTK laski Fat Cat Day:n: Johdon ansiot kasvavat Suomessa nopeasti suhteessa talouskasvuun

Lue
27.2.2024

Hallituksen esitys eduskunnalle työttömyyskassojen tehtävien laajentamista koskevaksi lainsäädännöksi

Lue
26.2.2024

Hallitus lakkauttaa aikuiskoulutustuen – mitä ihmettä?

Lue
23.2.2024

Lausunto työryhmän mietinnöstä – julkisuuslain ajantasaistamisesta

Lue