Pro tukee lasten ja nuorten mielenterveystyötä ja mahdollisuuksia turvalliseen lapsuuteen

Pro lahjoittaa joulukorttivarat tänä vuonna kahdelle kotimaiselle lasten ja nuorten mielenterveyspalveluja tuottavalle järjestölle: SOS Lapsikylälle ja Mieli ry:lle. Lahjoituksellaan Pro haluaa tukea haavoittuvimmassa asemassa olevien lasten ja nuorten mahdollisuuksia elää turvallista lapsuutta.

– Pro on huolissaan nuorten mielen hyvinvoinnista. Mielenterveysongelmat ovat olleet jo pitkään kasvussa kaikissa ikäluokissa, mutta erityisesti nuorten keskuudessa. Liian moni tippuu pois työelämästä jo ennen sen kuin se ehtii alkaa. Nuoret ovat huolissaan maailmapoliittisesta tilanteesta ja ilmastokriisistä. Lisäksi hallitus lisää työelämän epävarmuutta ja heikentää toimeentuloa, mikä lisää nuorten uupumusriskiä., Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.

Pro muistuttaa, että pienituloisiin perheisiin osuu nyt yhtä aikaa useita eri leikkauksia. Esimerkiksi työttömyysturvan leikkaukset ja lapsikorotusten poistaminen heikentävät kohtuuttomalla tavalla ihmisten taloutta ja tulevat lisäämään lapsiperheköyhyyttä ja huono-osaisuutta, joka periytyy sukupolvelta toiselle.

SOS Lapsikylän Apuu-chat on lasten matalan kynnyksen hätäpalvelu, jossa lastensuojelun ammattilaiset ja koulutetut vapaaehtoiset vastaavat lasten yhteydenottoihin joka päivä. Mieli ry:n Sekasin-chat puolestaan auttaa nuoria, jotka kamppailevat esimerkiksi masennuksen, ahdistuksen tai kiusaamisen kanssa.

Lisätiedot: Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen p. 050 576 0389

Ajankohtaista

29.4.2024

Ranskassa senioreille oma työsopimus

Lue
29.4.2024

METO Uusia uhkia itärajalla: Metsäasiantuntijat kohtaavat lukuisia työturvallisuushaasteita maastossa työskennellessään

Lue
26.4.2024

Ammattiliitto Pron edustajisto: kehysriihen päätökset eivät rakenna pitkäjänteistä kasvua

Lue
26.4.2024

Raskaus- ja perhevapaasyrjintä – totta vai tarua?

Lue
26.4.2024

SuPer: Hallituksen päätös rokotusoikeuden laajentamisesta on oikea

Lue
25.4.2024

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöiltä yhteinen kannanotto ministeri Anna-Kaisa Ikoselle – sotealan työntekijöiden vaalikelpoisuus palautettava

Lue
24.4.2024

SuPerin Paavola: Asiakkaalle suunniteltu kotihoito jää usein toteutumatta

Lue
23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue