Pro tukee lasten ja nuorten mielenterveystyötä ja mahdollisuuksia turvalliseen lapsuuteen

Pro lahjoittaa joulukorttivarat tänä vuonna kahdelle kotimaiselle lasten ja nuorten mielenterveyspalveluja tuottavalle järjestölle: SOS Lapsikylälle ja Mieli ry:lle. Lahjoituksellaan Pro haluaa tukea haavoittuvimmassa asemassa olevien lasten ja nuorten mahdollisuuksia elää turvallista lapsuutta.

– Pro on huolissaan nuorten mielen hyvinvoinnista. Mielenterveysongelmat ovat olleet jo pitkään kasvussa kaikissa ikäluokissa, mutta erityisesti nuorten keskuudessa. Liian moni tippuu pois työelämästä jo ennen sen kuin se ehtii alkaa. Nuoret ovat huolissaan maailmapoliittisesta tilanteesta ja ilmastokriisistä. Lisäksi hallitus lisää työelämän epävarmuutta ja heikentää toimeentuloa, mikä lisää nuorten uupumusriskiä., Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.

Pro muistuttaa, että pienituloisiin perheisiin osuu nyt yhtä aikaa useita eri leikkauksia. Esimerkiksi työttömyysturvan leikkaukset ja lapsikorotusten poistaminen heikentävät kohtuuttomalla tavalla ihmisten taloutta ja tulevat lisäämään lapsiperheköyhyyttä ja huono-osaisuutta, joka periytyy sukupolvelta toiselle.

SOS Lapsikylän Apuu-chat on lasten matalan kynnyksen hätäpalvelu, jossa lastensuojelun ammattilaiset ja koulutetut vapaaehtoiset vastaavat lasten yhteydenottoihin joka päivä. Mieli ry:n Sekasin-chat puolestaan auttaa nuoria, jotka kamppailevat esimerkiksi masennuksen, ahdistuksen tai kiusaamisen kanssa.

Lisätiedot: Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen p. 050 576 0389

Ajankohtaista

1.3.2024

EK, KT, SAK, Akava ja STTK: Työttömyys­va­kuu­tus­maksun alennusvaraa ei valtionta­louden tilkkeeksi

Lue
1.3.2024

Minun viikkoni: Monipuolisia viestinnän ja tietohallinnon tehtäviä

Lue
29.2.2024

STTK: Työtaisteluoikeutta rajoitetaan ilman hyväksyttäviä syitä ja poikkeuksellisen vajavaisella lainvalmistelulla

Lue
29.2.2024

Vuokratyövoiman kustannukset kuriin

Lue
28.2.2024

STTK laski Fat Cat Day:n: Johdon ansiot kasvavat Suomessa nopeasti suhteessa talouskasvuun

Lue
27.2.2024

Hallituksen esitys eduskunnalle työttömyyskassojen tehtävien laajentamista koskevaksi lainsäädännöksi

Lue
26.2.2024

Hallitus lakkauttaa aikuiskoulutustuen – mitä ihmettä?

Lue
23.2.2024

Lausunto työryhmän mietinnöstä – julkisuuslain ajantasaistamisesta

Lue