Pro tukee lasten ja nuorten mielenterveystyötä ja mahdollisuuksia turvalliseen lapsuuteen

Pro lahjoittaa joulukorttivarat tänä vuonna kahdelle kotimaiselle lasten ja nuorten mielenterveyspalveluja tuottavalle järjestölle: SOS Lapsikylälle ja Mieli ry:lle. Lahjoituksellaan Pro haluaa tukea haavoittuvimmassa asemassa olevien lasten ja nuorten mahdollisuuksia elää turvallista lapsuutta.

– Pro on huolissaan nuorten mielen hyvinvoinnista. Mielenterveysongelmat ovat olleet jo pitkään kasvussa kaikissa ikäluokissa, mutta erityisesti nuorten keskuudessa. Liian moni tippuu pois työelämästä jo ennen sen kuin se ehtii alkaa. Nuoret ovat huolissaan maailmapoliittisesta tilanteesta ja ilmastokriisistä. Lisäksi hallitus lisää työelämän epävarmuutta ja heikentää toimeentuloa, mikä lisää nuorten uupumusriskiä., Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.

Pro muistuttaa, että pienituloisiin perheisiin osuu nyt yhtä aikaa useita eri leikkauksia. Esimerkiksi työttömyysturvan leikkaukset ja lapsikorotusten poistaminen heikentävät kohtuuttomalla tavalla ihmisten taloutta ja tulevat lisäämään lapsiperheköyhyyttä ja huono-osaisuutta, joka periytyy sukupolvelta toiselle.

SOS Lapsikylän Apuu-chat on lasten matalan kynnyksen hätäpalvelu, jossa lastensuojelun ammattilaiset ja koulutetut vapaaehtoiset vastaavat lasten yhteydenottoihin joka päivä. Mieli ry:n Sekasin-chat puolestaan auttaa nuoria, jotka kamppailevat esimerkiksi masennuksen, ahdistuksen tai kiusaamisen kanssa.

Lisätiedot: Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen p. 050 576 0389

Ajankohtaista

19.6.2024

Ay-liike on vastavoima työelämää heikentäville voimille

Lue
17.6.2024

Hoivatalous ei aina kestä päivänvaloa

Lue
17.6.2024

Lausunto hallituksen esityksestä laiksi ammatillisen koulutuksen toiminnanohjauksen kokeilusta ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi

Lue
15.6.2024

STTK:n vastauksia RKP:n puoluekokousaloitteisiin

Lue
14.6.2024

STTK:n vastauksia Kokoomuksen puoluekokousaloitteisiin

Lue
14.6.2024

Tehy tyrmää HUSin lisäleikkaukset – ”Nähtäväksi jää, haluavatko ammattitaitoiset hoitajat pysyä HUSissa töissä”

Lue
14.6.2024

STTK:n vastauksia Keskustan puoluekokousaloitteisiin

Lue
13.6.2024

Minun viikkoni: Assistentti on aina apuna

Lue