Ammattiliitto Pro jatkaa laajoja järjestöllisiä toimenpiteitä työelämäheikennyksiä vastaan

Ammattiliitto Pro ei hyväksy palkansaajien asemaa murentavaa politiikkaa ja jatkaa järjestöllisiä toimia hallituksen työelämäheikennysten vastustamiseksi. Työvuoron mittaiset poliittiset lakot järjestetään 14.12.

Toimenpiteiden tarkoituksena on vaikuttaa Suomen hallituksen päätöksiin, jotka liittyvät työnteon ehtojen heikentämiseen, kuten irtisanomisen ja määräaikaisuuksien helpottamiseen, muutosneuvotteluaikojen lyhentämiseen ja sairausajan omavastuupäivään sekä aikuiskoulutustuen ja vuorotteluvapaan poistamiseen ja ansiosidonnaisen työttömyysturvan heikentämiseen.

Pron velvollisuus on puolustaa jäsentensä oikeutta hyvään ja turvalliseen työelämään. Pron tavoite on, että Suomen hallitus perääntyy mittavista heikennyksistään ja istuu alas neuvottelemaan aidosti työmarkkinaosapuolten kanssa.

– Pro ei tule hyväksymään hallituksen mittavia heikennyksiä suomalaisten työntekijöiden asemaan. Tärkein tehtävämme on jäsentemme oikeuksien ja työehtojen puolustaminen. Emme voi hyväksyä työnantajien yksipuolista sanelua. Suomalaiset ansaitsevat yhdessä sovitun ja pitkäjänteisesti rakennetun työelämän. Orpon hallituksen politiikka luo voimakasta vastakkainasettelua. Työntekijän oikeuksien kaventaminen luo työelämään vain epävarmuutta, Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.

Lisätiedot: Jorma Malinen, puheenjohtaja, Ammattiliitto Pro Puh:  050 576 0389   jorma.malinen@proliitto.fi

Ajankohtaista

1.3.2024

EK, KT, SAK, Akava ja STTK: Työttömyys­va­kuu­tus­maksun alennusvaraa ei valtionta­louden tilkkeeksi

Lue
1.3.2024

Minun viikkoni: Monipuolisia viestinnän ja tietohallinnon tehtäviä

Lue
29.2.2024

STTK: Työtaisteluoikeutta rajoitetaan ilman hyväksyttäviä syitä ja poikkeuksellisen vajavaisella lainvalmistelulla

Lue
29.2.2024

Vuokratyövoiman kustannukset kuriin

Lue
28.2.2024

STTK laski Fat Cat Day:n: Johdon ansiot kasvavat Suomessa nopeasti suhteessa talouskasvuun

Lue
27.2.2024

Hallituksen esitys eduskunnalle työttömyyskassojen tehtävien laajentamista koskevaksi lainsäädännöksi

Lue
26.2.2024

Hallitus lakkauttaa aikuiskoulutustuen – mitä ihmettä?

Lue
23.2.2024

Lausunto työryhmän mietinnöstä – julkisuuslain ajantasaistamisesta

Lue