Ammattiliitto Pro jatkaa laajoja järjestöllisiä toimenpiteitä työelämäheikennyksiä vastaan

Ammattiliitto Pro ei hyväksy palkansaajien asemaa murentavaa politiikkaa ja jatkaa järjestöllisiä toimia hallituksen työelämäheikennysten vastustamiseksi. Työvuoron mittaiset poliittiset lakot järjestetään 14.12.

Toimenpiteiden tarkoituksena on vaikuttaa Suomen hallituksen päätöksiin, jotka liittyvät työnteon ehtojen heikentämiseen, kuten irtisanomisen ja määräaikaisuuksien helpottamiseen, muutosneuvotteluaikojen lyhentämiseen ja sairausajan omavastuupäivään sekä aikuiskoulutustuen ja vuorotteluvapaan poistamiseen ja ansiosidonnaisen työttömyysturvan heikentämiseen.

Pron velvollisuus on puolustaa jäsentensä oikeutta hyvään ja turvalliseen työelämään. Pron tavoite on, että Suomen hallitus perääntyy mittavista heikennyksistään ja istuu alas neuvottelemaan aidosti työmarkkinaosapuolten kanssa.

– Pro ei tule hyväksymään hallituksen mittavia heikennyksiä suomalaisten työntekijöiden asemaan. Tärkein tehtävämme on jäsentemme oikeuksien ja työehtojen puolustaminen. Emme voi hyväksyä työnantajien yksipuolista sanelua. Suomalaiset ansaitsevat yhdessä sovitun ja pitkäjänteisesti rakennetun työelämän. Orpon hallituksen politiikka luo voimakasta vastakkainasettelua. Työntekijän oikeuksien kaventaminen luo työelämään vain epävarmuutta, Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.

Lisätiedot: Jorma Malinen, puheenjohtaja, Ammattiliitto Pro Puh:  050 576 0389   jorma.malinen@proliitto.fi

Ajankohtaista

4.7.2024

Yleistukea pukkaa

Lue
1.7.2024

Seuraavaksi saksitaan palkkatuki

Lue
28.6.2024

Toimisto suljettu 1.7.-4.8.

Lue
28.6.2024

SAK, Akava ja STTK vastustavat yhteistoimintalakiin esitettyjä muutoksia

Lue
28.6.2024

Mitä uusi EU-parlamenttikausi merkitsee palkansaajille?

Lue
28.6.2024

STTK: Samapalkkaisuus­ohjelman jatkaminen on tärkeää, myös liittojen yhteistyötä tasa-arvon edistämiseksi tarvitaan 

Lue
28.6.2024

Työtapaturma- ja ammatti-tautivakuutuksen, liikennevakuutuksen ja potilasvakuutuksen lainsäädännön muuttaminen, HE

Lue
28.6.2024

Lausunto Euroopan unionin hiilirajamekanismia koskevan asetuksen toimeenpanosta

Lue