Lähde mukaan rakentamaan tervettä ja liikkuvaa Suomea

luonnossa_kavelya

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on haastanut kaikki suomalaiset liikkumaan. STTK on mukana Olympiakomitean käynnistämässä Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa -konseptissa yhdessä muiden työmarkkinakeskusjärjestöjen, Ylen, Kuntaliiton, Deloitten ja muiden toimijoiden kanssa. Kutsumme kaikki mukaan rakentamaan toimintakykyistä Suomea.

Suomessa tehdään paljon hyvää työtä fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn parantamiseksi, mutta nämä toimet eivät vielä riitä. Liikkumattomuudesta ja paikallaanolosta aiheutuu vuosittain miljardien eurojen kustannukset. Liikkumattomuus vie suomalaisilta jalat alta. Toimintakyvyn alenemisen raja on nyt ylitetty.

Toimintakykyinen maa ja kansa kutsuu mukaan

Tavoitteena on rakentaa pysyvää käyttäytymisen muutosta. Työelämän näkökulmasta liikunnan hyödyt työkyvylle ovat huomattavia. Tutkimusten mukaan säännöllinen liikunta vähentää sairauspoissaoloja 32 prosenttia ja työtapaturmia 25 prosenttia. Myös vaikutukset tuottavuudelle ja työtyytyväisyydelle ovat huomattavia.

Muutokseen tarvitaan kaikkien panosta. Yhteisöillä, työpaikoilla ja kuntatoimijoilla on nyt erinomainen paikka toimia suunnannäyttäjänä. Jokainen voi löytää oman tapansa luoda toimintakykyistä maata ja kansaa.

Voitte ilmoittaa organisaationne mukaan rakentamaan toimintakykyistä maata ja kansaa tällä lomakkeella.

Ajankohtaista

1.3.2024

EK, KT, SAK, Akava ja STTK: Työttömyys­va­kuu­tus­maksun alennusvaraa ei valtionta­louden tilkkeeksi

Lue
1.3.2024

Minun viikkoni: Monipuolisia viestinnän ja tietohallinnon tehtäviä

Lue
29.2.2024

STTK: Työtaisteluoikeutta rajoitetaan ilman hyväksyttäviä syitä ja poikkeuksellisen vajavaisella lainvalmistelulla

Lue
29.2.2024

Vuokratyövoiman kustannukset kuriin

Lue
28.2.2024

STTK laski Fat Cat Day:n: Johdon ansiot kasvavat Suomessa nopeasti suhteessa talouskasvuun

Lue
27.2.2024

Hallituksen esitys eduskunnalle työttömyyskassojen tehtävien laajentamista koskevaksi lainsäädännöksi

Lue
26.2.2024

Hallitus lakkauttaa aikuiskoulutustuen – mitä ihmettä?

Lue
23.2.2024

Lausunto työryhmän mietinnöstä – julkisuuslain ajantasaistamisesta

Lue