Lähde mukaan rakentamaan tervettä ja liikkuvaa Suomea

luonnossa_kavelya

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on haastanut kaikki suomalaiset liikkumaan. STTK on mukana Olympiakomitean käynnistämässä Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa -konseptissa yhdessä muiden työmarkkinakeskusjärjestöjen, Ylen, Kuntaliiton, Deloitten ja muiden toimijoiden kanssa. Kutsumme kaikki mukaan rakentamaan toimintakykyistä Suomea.

Suomessa tehdään paljon hyvää työtä fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn parantamiseksi, mutta nämä toimet eivät vielä riitä. Liikkumattomuudesta ja paikallaanolosta aiheutuu vuosittain miljardien eurojen kustannukset. Liikkumattomuus vie suomalaisilta jalat alta. Toimintakyvyn alenemisen raja on nyt ylitetty.

Toimintakykyinen maa ja kansa kutsuu mukaan

Tavoitteena on rakentaa pysyvää käyttäytymisen muutosta. Työelämän näkökulmasta liikunnan hyödyt työkyvylle ovat huomattavia. Tutkimusten mukaan säännöllinen liikunta vähentää sairauspoissaoloja 32 prosenttia ja työtapaturmia 25 prosenttia. Myös vaikutukset tuottavuudelle ja työtyytyväisyydelle ovat huomattavia.

Muutokseen tarvitaan kaikkien panosta. Yhteisöillä, työpaikoilla ja kuntatoimijoilla on nyt erinomainen paikka toimia suunnannäyttäjänä. Jokainen voi löytää oman tapansa luoda toimintakykyistä maata ja kansaa.

Voitte ilmoittaa organisaationne mukaan rakentamaan toimintakykyistä maata ja kansaa tällä lomakkeella.

Ajankohtaista

20.6.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: Yhteistyössä yksityistä varhaiskasvatusalaa kehittämässä – alalle oma työehtosopimus

Lue
20.6.2024

Tehy: Sairauspäivärahojen leikkaus iskee jo ennestään ahtaalla oleviin työntekijöihin

Lue
20.6.2024

Kesäduunari, toimi näin, jos työnantaja peruu vuorosi

Lue
19.6.2024

Ay-liike on vastavoima työelämää heikentäville voimille

Lue
17.6.2024

Hoivatalous ei aina kestä päivänvaloa

Lue
17.6.2024

Lausunto hallituksen esityksestä laiksi ammatillisen koulutuksen toiminnanohjauksen kokeilusta ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi

Lue
15.6.2024

STTK:n vastauksia RKP:n puoluekokousaloitteisiin

Lue
14.6.2024

STTK:n vastauksia Kokoomuksen puoluekokousaloitteisiin

Lue