SuPerin edustajisto: Hallitusohjelma kurittaa palkansaajia – työelämän kehittäminen heitetään romukoppaan

SuPerin edustajisto vastustaa hallitusohjelman työntekijöiden oikeuksiin ja kansalaisten sosiaaliturvaan kohdistamia kohtuuttomia heikennyksiä. Hallitusohjelmassa esitetään merkittäviä rajoituksia neuvottelujärjestelmään, sopimusvapauteen ja lakko-oikeuteen sekä heikennyksiä useisiin työsuhteen ehtoihin.

– Vaadimme aitoa neuvottelua, jossa työntekijöiden sana painaa, SuPerin edustajiston puheenjohtaja Päivi Inberg sanoo. – Neuvotteluja ei saa käydä veitsi palkansaajajärjestöjen kurkulla.

Hallitus on vedonnut siihen, että suomalaiset työmarkkinat on saatava pohjoismaiselle tasolle ja puhunut ns. Ruotsin mallista. Hallitus on nyt poiminut työnantajan kannalta parhaat osat ja jättänyt työntekijöille myönteiset asiat pois. – Tässä mallissa työnantaja ottaa rusinat pullasta ja työntekijät ovat maksajan roolissa, Inberg sanoo.

– Hallituksen toiminta on hyvin valikoivaa. Se puuttuu työmarkkina-asioihin silloin, kun se haluaa vahvistaa työantajan asemaa. Muutoin hallitus vetoaa siihen, että työmarkkina-asiat kuuluvat työmarkkinaosapuolille, Inberg moittii. 

SuPerin kyselyn mukaan noin 95 prosenttia liiton jäsenistä vastustaa hallituksen suunnittelemia työelämän heikennyksiä. Toteutuessaan ne vaikuttavat merkittävästi hoitajien työoloihin ja palkkaukseen ja myös hoitoalan ja kasvatusalan houkuttelevuuteen työpaikkana ja siten kansalaisille välttämättömien lakisääteisten palvelujen saatavuuteen.

SuPeriin kuuluu noin 85 000 sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla. Edustajisto on liittokokouskauden aikana SuPerin ylin päättävä elin, joka kokoontuu kaksi kertaa vuodessa. Edustajisto on koolla 23.–24.11. Helsingissä.

Lisätietoa: SuPerin edustajiston puheenjohtaja Päivi Inberg 040 705 9115
SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola, 050 527 5085

Ajankohtaista

1.3.2024

EK, KT, SAK, Akava ja STTK: Työttömyys­va­kuu­tus­maksun alennusvaraa ei valtionta­louden tilkkeeksi

Lue
1.3.2024

Minun viikkoni: Monipuolisia viestinnän ja tietohallinnon tehtäviä

Lue
29.2.2024

STTK: Työtaisteluoikeutta rajoitetaan ilman hyväksyttäviä syitä ja poikkeuksellisen vajavaisella lainvalmistelulla

Lue
29.2.2024

Vuokratyövoiman kustannukset kuriin

Lue
28.2.2024

STTK laski Fat Cat Day:n: Johdon ansiot kasvavat Suomessa nopeasti suhteessa talouskasvuun

Lue
27.2.2024

Hallituksen esitys eduskunnalle työttömyyskassojen tehtävien laajentamista koskevaksi lainsäädännöksi

Lue
26.2.2024

Hallitus lakkauttaa aikuiskoulutustuen – mitä ihmettä?

Lue
23.2.2024

Lausunto työryhmän mietinnöstä – julkisuuslain ajantasaistamisesta

Lue