Vuoden metsäasiantuntija 2023 on Taina Kekkonen

METO – Metsäalan Asiantuntijat ry (Meto) on valinnut Vuoden Metsäasiantuntija-palkinnon saajan 2023, joka on Taina Kekkonen (37). Kekkonen on koulutukseltaan metsätalousinsinööri (AMK) ja hän työskentelee metsäasiantuntijana Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savossa. Kekkonen on paraikaa vanhempainvapaalla lokakuun lopun perheenlisäyksen johdosta.

Kekkonen toimii metsäammattikunnan eduksi monella eri tasolla: Meton hallituksen jäsenenä, alueyhdistyksen varapuheenjohtajana, metsänhoitoyhdistysten toimipaikkaosaston puheenjohtajana, työpaikkansa varatyösuojeluvaltuutettuna ja alueellisessa metsäsertifiointitoimikunnassa. Nämä toimet hän on ottanut kiinnostuneena vastaan ja hoitanut niitä energisesti. Työpaikallaan hän nauttii niin asiakkaidensa kuin kollegoidensakin luottamusta.

Kekkonen on aktiivinen yhteishengen rakentaja. Hän on järjestänyt Etelä-Savon alueen metsäasiantuntijoille lukuisia tapahtumia, työkollegoitaan unohtamatta:

– Olen järjestänyt ohjattua kuntonyrkkeilyä metsänhoitoyhdistyksemme väelle. Minä huusin komentoa ja ohjasin. Porukka innostui, ja aika pitkän ajan kävimme joka toinen viikko treenaamassa. Kyllähän tämä nosti kohisten porukan yhteishenkeä, kertoo Kekkonen.

Kekkonen toimii vapaa-ajallaan mm. kuntonyrkkeilyohjaajana ja Mikkelin nyrkkeilijöiden hallituksessa.

Erityisesti Kekkonen haluaa ajaa metsäalan opiskelijoiden asiaa. Hän on aktiivisesti yhteistyössä opiskelijoiden kanssa, osallistunut opiskelijoiden järjestämiin tapahtumiin ja ohjaa työnsä puolesta metsäalan harjoittelijoita. Kekkonen haluaa siirtää tuleville metsäammattilaisille joviaalia, mutta napakkaa metsäasiantuntijuutta.

Kekkonen kannustaa kaikkia toimimaan aktiivisesti yhteisen hyvän edistämiseksi.

– On paljon niitä, joiden mielestä ”asia ei kuulu mulle”. Mutta kun jokainen kantaa kortensa yhteisten asioiden ja yhteishengen eteen, se riittää. Näin teemme maailmasta yhdessä vähän paremman paikan, sanoo Kekkonen. – Lämmin kiitos minua Vuoden Metsäasiantuntijaksi esittäneille, päättää Kekkonen.

Lisätietoja:

puheenjohtaja Stefan Borgman, METO – Metsäalan Asiantuntijat ry

p. 040 1588 815, stefan.borgman@luva.fi

METO – Metsäalan Asiantuntijat ry (Meto) on 128-vuotias metsä- ja luonnonvara-alan asiantuntijoiden edunvalvontajärjestö. Jäseniä on noin 6 000 ja he työskentelevät luonnonvara-alalla metsäasiantuntijoina, suunnittelijoina, esimiehinä, työnjohtajina, puun osto- ja korjuutehtävissä, metsän- ja luonnonhoidon tehtävissä, toiminnanjohtajina, johtajina, toimistonhoitajina, neuvojina, opettajina, muissa asiantuntija- ja johtotehtävissä sekä yrittäjinä. Myös metsäalan opiskelijat ovat Meton jäseniä.

Ajankohtaista

25.4.2024

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöiltä yhteinen kannanotto ministeri Anna-Kaisa Ikoselle – sotealan työntekijöiden vaalikelpoisuus palautettava

Lue
24.4.2024

SuPerin Paavola: Asiakkaalle suunniteltu kotihoito jää usein toteutumatta

Lue
23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue
22.4.2024

Simpukkapatoja ja työelämän lainsäädäntöä

Lue
19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue