Vuoden metsäasiantuntija 2023 on Taina Kekkonen

METO – Metsäalan Asiantuntijat ry (Meto) on valinnut Vuoden Metsäasiantuntija-palkinnon saajan 2023, joka on Taina Kekkonen (37). Kekkonen on koulutukseltaan metsätalousinsinööri (AMK) ja hän työskentelee metsäasiantuntijana Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savossa. Kekkonen on paraikaa vanhempainvapaalla lokakuun lopun perheenlisäyksen johdosta.

Kekkonen toimii metsäammattikunnan eduksi monella eri tasolla: Meton hallituksen jäsenenä, alueyhdistyksen varapuheenjohtajana, metsänhoitoyhdistysten toimipaikkaosaston puheenjohtajana, työpaikkansa varatyösuojeluvaltuutettuna ja alueellisessa metsäsertifiointitoimikunnassa. Nämä toimet hän on ottanut kiinnostuneena vastaan ja hoitanut niitä energisesti. Työpaikallaan hän nauttii niin asiakkaidensa kuin kollegoidensakin luottamusta.

Kekkonen on aktiivinen yhteishengen rakentaja. Hän on järjestänyt Etelä-Savon alueen metsäasiantuntijoille lukuisia tapahtumia, työkollegoitaan unohtamatta:

– Olen järjestänyt ohjattua kuntonyrkkeilyä metsänhoitoyhdistyksemme väelle. Minä huusin komentoa ja ohjasin. Porukka innostui, ja aika pitkän ajan kävimme joka toinen viikko treenaamassa. Kyllähän tämä nosti kohisten porukan yhteishenkeä, kertoo Kekkonen.

Kekkonen toimii vapaa-ajallaan mm. kuntonyrkkeilyohjaajana ja Mikkelin nyrkkeilijöiden hallituksessa.

Erityisesti Kekkonen haluaa ajaa metsäalan opiskelijoiden asiaa. Hän on aktiivisesti yhteistyössä opiskelijoiden kanssa, osallistunut opiskelijoiden järjestämiin tapahtumiin ja ohjaa työnsä puolesta metsäalan harjoittelijoita. Kekkonen haluaa siirtää tuleville metsäammattilaisille joviaalia, mutta napakkaa metsäasiantuntijuutta.

Kekkonen kannustaa kaikkia toimimaan aktiivisesti yhteisen hyvän edistämiseksi.

– On paljon niitä, joiden mielestä ”asia ei kuulu mulle”. Mutta kun jokainen kantaa kortensa yhteisten asioiden ja yhteishengen eteen, se riittää. Näin teemme maailmasta yhdessä vähän paremman paikan, sanoo Kekkonen. – Lämmin kiitos minua Vuoden Metsäasiantuntijaksi esittäneille, päättää Kekkonen.

Lisätietoja:

puheenjohtaja Stefan Borgman, METO – Metsäalan Asiantuntijat ry

p. 040 1588 815, stefan.borgman@luva.fi

METO – Metsäalan Asiantuntijat ry (Meto) on 128-vuotias metsä- ja luonnonvara-alan asiantuntijoiden edunvalvontajärjestö. Jäseniä on noin 6 000 ja he työskentelevät luonnonvara-alalla metsäasiantuntijoina, suunnittelijoina, esimiehinä, työnjohtajina, puun osto- ja korjuutehtävissä, metsän- ja luonnonhoidon tehtävissä, toiminnanjohtajina, johtajina, toimistonhoitajina, neuvojina, opettajina, muissa asiantuntija- ja johtotehtävissä sekä yrittäjinä. Myös metsäalan opiskelijat ovat Meton jäseniä.

Ajankohtaista

8.12.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen työnseisauksen 14.12. energia-alalla

Lue
8.12.2023

Tilaisuus osatyökykyisten työllisyydestä perjantaina 15.12.

Lue
7.12.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen työnseisauksen 14. joulukuuta

Lue
7.12.2023

Ammattiliitto Pro jatkaa laajoja järjestöllisiä toimenpiteitä työelämäheikennyksiä vastaan

Lue
7.12.2023

COP28 – jokaiselle jotakin

Lue
5.12.2023

Kauas karkaa koulutuksen tasa-arvo

Lue
5.12.2023

Lausunto työrauhalainsäädännön kehittämisestä

Lue
5.12.2023

SAK, AKAVA ja STTK: Muutokset työtaisteluoikeuteen horjuttavat työmarkkinoiden tasapainoa entisestään

Lue