Superin Silja Paavola mukana STTK:n Kohtuus kaikessa -mielenosoituksessa lauantaina 18.11.

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer osallistuu STTK:n Kohtuus kaikessa -mielenosoitukseen, jolla vastustaan hallitusohjelmassa työlainsäädäntöön ja sosiaaliturvaan kohdistettavia lukuisia heikennyksiä.

SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola osallistuu mielenosoitukseen ja on tavoitettavissa median haastatteluihin koko päivän ja myös virallisen ohjelman päätyttyä. Paavola on paikalla Mäntymäen kentällä klo 10 alkaen ennen kulkueeseen järjestymistä ja Kansalaistorilla mielenosoituskulkueen saavuttua klo 12 jälkeen.

Mediatiedustelut tiedotuspäällikkö Sari Tirroselle p. 050 385 8043 ja puheenjohtaja Silja Paavolalle p. 050 527 5085. Jäsenten haastattelupyynnöt Sari Tirroselle perjantaina 17.11.

SuPer vastustaa hallitusohjelman tavoitteita heikentää työntekijän asemaa

Hallitusohjelmassa on useita heikennystavoitteita, jotka kohdistuvat voimakkaimmin naisvaltaisille aloille. Heikennyksiä esitetään työntekijän asemaan ja työttömyysturvaan. Hallitus haluaa muun muassa rajoittaa työtaisteluoikeutta ja estää sopimusvapautta koskien palkankorotuksia, helpottaa työntekijän irtisanomista sekä lisätä määräaikaisia työsuhteita ja paikallista sopimista työpaikoilla.

SuPerin tuoreen kyselyn mukaan noin 95 prosenttia liiton jäsenistä vastustaa hallituksen suunnittelemia työelämän heikennyksiä. Toteutuessaan ne vaikuttavat merkittävästi hoitajien työoloihin ja palkkaukseen ja myös hoitoalan houkuttelevuuteen työpaikkana, ja siten kansalaisten tarvitsemien palvelujen saatavuuteen.

– Työelämän kohtuuttomat heikennykset vievät luottamusta päättäjiin ja politiikkaan, toteaa puheenjohtaja Paavola. – Suurin osa tämän maan palkansaajista tekee meidän kaikkien hyvinvoinnin ja elämän kannalta välttämätöntä työtä, ja näiden ammattilaisten viesti on otettava tosissaan.

Lisätietoja:

puheenjohtaja Silja Paavola p. 050 527 5085

viestintäpäällikkö Sari Tirronen p. 050 385 8043

Ajankohtaista

8.12.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen työnseisauksen 14.12. energia-alalla

Lue
8.12.2023

Tilaisuus osatyökykyisten työllisyydestä perjantaina 15.12.

Lue
7.12.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen työnseisauksen 14. joulukuuta

Lue
7.12.2023

Ammattiliitto Pro jatkaa laajoja järjestöllisiä toimenpiteitä työelämäheikennyksiä vastaan

Lue
7.12.2023

COP28 – jokaiselle jotakin

Lue
5.12.2023

Kauas karkaa koulutuksen tasa-arvo

Lue
5.12.2023

Lausunto työrauhalainsäädännön kehittämisestä

Lue
5.12.2023

SAK, AKAVA ja STTK: Muutokset työtaisteluoikeuteen horjuttavat työmarkkinoiden tasapainoa entisestään

Lue