Superin Silja Paavola mukana STTK:n Kohtuus kaikessa -mielenosoituksessa lauantaina 18.11.

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer osallistuu STTK:n Kohtuus kaikessa -mielenosoitukseen, jolla vastustaan hallitusohjelmassa työlainsäädäntöön ja sosiaaliturvaan kohdistettavia lukuisia heikennyksiä.

SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola osallistuu mielenosoitukseen ja on tavoitettavissa median haastatteluihin koko päivän ja myös virallisen ohjelman päätyttyä. Paavola on paikalla Mäntymäen kentällä klo 10 alkaen ennen kulkueeseen järjestymistä ja Kansalaistorilla mielenosoituskulkueen saavuttua klo 12 jälkeen.

Mediatiedustelut tiedotuspäällikkö Sari Tirroselle p. 050 385 8043 ja puheenjohtaja Silja Paavolalle p. 050 527 5085. Jäsenten haastattelupyynnöt Sari Tirroselle perjantaina 17.11.

SuPer vastustaa hallitusohjelman tavoitteita heikentää työntekijän asemaa

Hallitusohjelmassa on useita heikennystavoitteita, jotka kohdistuvat voimakkaimmin naisvaltaisille aloille. Heikennyksiä esitetään työntekijän asemaan ja työttömyysturvaan. Hallitus haluaa muun muassa rajoittaa työtaisteluoikeutta ja estää sopimusvapautta koskien palkankorotuksia, helpottaa työntekijän irtisanomista sekä lisätä määräaikaisia työsuhteita ja paikallista sopimista työpaikoilla.

SuPerin tuoreen kyselyn mukaan noin 95 prosenttia liiton jäsenistä vastustaa hallituksen suunnittelemia työelämän heikennyksiä. Toteutuessaan ne vaikuttavat merkittävästi hoitajien työoloihin ja palkkaukseen ja myös hoitoalan houkuttelevuuteen työpaikkana, ja siten kansalaisten tarvitsemien palvelujen saatavuuteen.

– Työelämän kohtuuttomat heikennykset vievät luottamusta päättäjiin ja politiikkaan, toteaa puheenjohtaja Paavola. – Suurin osa tämän maan palkansaajista tekee meidän kaikkien hyvinvoinnin ja elämän kannalta välttämätöntä työtä, ja näiden ammattilaisten viesti on otettava tosissaan.

Lisätietoja:

puheenjohtaja Silja Paavola p. 050 527 5085

viestintäpäällikkö Sari Tirronen p. 050 385 8043

Ajankohtaista

12.4.2024

Ammattiliitto Jytyn mielestä lakiesitys paikallisesta sopimisesta voi johtaa työsuhteen ehtojen polkumyyntiin

Lue
12.4.2024

SuPerin Paavola: Varhaiskasvatuksen työskentelyolot saatava kuntoon

Lue
12.4.2024

Paikallisen sopimisen edistäminen hallituksen tavalla ei paranna sopimisen edellytyksiä työpaikoilla

Lue
12.4.2024

Tehy: Lakiesitys paikallisesta sopimisesta johtaisi umpikujaan työpaikoilla

Lue
12.4.2024

Aikuiskoulutustuen korvaamista pohtineen työryhmän loppuraportti on pettymys

Lue
12.4.2024

Lausunto TE-palvelut 2024 -asetuskokonaisuudesta

Lue
12.4.2024

Aikuiskoulutustuen lakkauttaminen heikentää toimeentuloa jopa 70 prosenttia – STTK laski vaikutukset esimerkkihenkilöille 

Lue
11.4.2024

SAK, Akava ja STTK: Aikuiskoulutustuelle ei onnistuttu luomaan korvaavaa mallia  

Lue