Tehyn Rytkönen: Gazan sairaaloiden tilanne kestämätön, hallituksen edistettävä tulitaukoa alueelle

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen tuomitsee terveydenhuollon ammattilaisena iskut Gazan sairaaloihin ja perää hallitukselta toimia tulitauon edistämiseksi alueella.

– Kätilönä ja sairaanhoitajana en voi vaieta Gazan sairaaloiden ja terveydenhuollon tilanteesta. Ottamatta kantaa kriisin syntyyn, ratkaisuvaihtoehtoihin tai poliittiseen asetelmaan alueella, koen velvollisuudekseni tuomita jyrkästi iskut sairaaloihin, Rytkönen toteaa.

Alueella on käynnissä täysimittainen humanitäärinen kriisi, jossa uhreina ja kärsijöinä ovat mittavassa määrin aivan kaikkein heikoimmat eli sairaat ja lapset, uutistietojen mukaan jopa keskoset. Myös kansainvälinen terveysjärjestö WHO on ilmaissut vakavan huolensa Gazan terveydenhuollon ja sairaaloiden toimintakyvystä.

– Terveydenhuollon toiminta ja hauraimpien ja heikoimpien suojelu siellä on turvattava. Vetoan myös Suomen hallitukseen, että se osaltaan toimii tämän tavoitteen puolesta ja edistää osana kansainvälistä yhteisöä tulitauon aikaansaamista alueelle, sanoo Rytkönen.

Lisätietoja:
Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen, yhteys erityisavustajan kautta
p. 0400 540 005, mila.huovinen@tehy.fi

Ajankohtaista

11.12.2023

Vihreä siirtymä on globaali suuntaus

Lue
11.12.2023

Kansainväliselle työjärjestölle (ILO) annettava raportti ratifioimattomista yleissopimuksista ja suosituksista (ILOn perussäännön 19 artikla)

Lue
11.12.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisia työnseisauksia elintarvikealalla

Lue
8.12.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen työnseisauksen 14.12. energia-alalla

Lue
8.12.2023

Tilaisuus osatyökykyisten työllisyydestä perjantaina 15.12.

Lue
7.12.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen työnseisauksen 14. joulukuuta

Lue
7.12.2023

Ammattiliitto Pro jatkaa laajoja järjestöllisiä toimenpiteitä työelämäheikennyksiä vastaan

Lue
7.12.2023

COP28 – jokaiselle jotakin

Lue