Tehyn Rytkönen: Gazan sairaaloiden tilanne kestämätön, hallituksen edistettävä tulitaukoa alueelle

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen tuomitsee terveydenhuollon ammattilaisena iskut Gazan sairaaloihin ja perää hallitukselta toimia tulitauon edistämiseksi alueella.

– Kätilönä ja sairaanhoitajana en voi vaieta Gazan sairaaloiden ja terveydenhuollon tilanteesta. Ottamatta kantaa kriisin syntyyn, ratkaisuvaihtoehtoihin tai poliittiseen asetelmaan alueella, koen velvollisuudekseni tuomita jyrkästi iskut sairaaloihin, Rytkönen toteaa.

Alueella on käynnissä täysimittainen humanitäärinen kriisi, jossa uhreina ja kärsijöinä ovat mittavassa määrin aivan kaikkein heikoimmat eli sairaat ja lapset, uutistietojen mukaan jopa keskoset. Myös kansainvälinen terveysjärjestö WHO on ilmaissut vakavan huolensa Gazan terveydenhuollon ja sairaaloiden toimintakyvystä.

– Terveydenhuollon toiminta ja hauraimpien ja heikoimpien suojelu siellä on turvattava. Vetoan myös Suomen hallitukseen, että se osaltaan toimii tämän tavoitteen puolesta ja edistää osana kansainvälistä yhteisöä tulitauon aikaansaamista alueelle, sanoo Rytkönen.

Lisätietoja:
Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen, yhteys erityisavustajan kautta
p. 0400 540 005, mila.huovinen@tehy.fi

Ajankohtaista

19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue
17.4.2024

Pätkätöiden kierre vaikeuttaa nuorten ammatti-identiteetin muodostumista

Lue
16.4.2024

Ammattiliitto Jyty kehysriihestä: Hallitus heikentää työntekijöiden mahdollisuutta kehittää omaa osaamistaan

Lue
16.4.2024

Tehy kritisoi voimakkaasti hallituksen leikkauksia synnytyksistä, hoitotakuusta ja ikäihmisten ympärivuorokautisesta hoivasta

Lue
16.4.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: SuPerin Paavola: Hallitus hylkäsi vanhukset ja hoitajat

Lue