Tehyn Rytkönen: Gazan sairaaloiden tilanne kestämätön, hallituksen edistettävä tulitaukoa alueelle

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen tuomitsee terveydenhuollon ammattilaisena iskut Gazan sairaaloihin ja perää hallitukselta toimia tulitauon edistämiseksi alueella.

– Kätilönä ja sairaanhoitajana en voi vaieta Gazan sairaaloiden ja terveydenhuollon tilanteesta. Ottamatta kantaa kriisin syntyyn, ratkaisuvaihtoehtoihin tai poliittiseen asetelmaan alueella, koen velvollisuudekseni tuomita jyrkästi iskut sairaaloihin, Rytkönen toteaa.

Alueella on käynnissä täysimittainen humanitäärinen kriisi, jossa uhreina ja kärsijöinä ovat mittavassa määrin aivan kaikkein heikoimmat eli sairaat ja lapset, uutistietojen mukaan jopa keskoset. Myös kansainvälinen terveysjärjestö WHO on ilmaissut vakavan huolensa Gazan terveydenhuollon ja sairaaloiden toimintakyvystä.

– Terveydenhuollon toiminta ja hauraimpien ja heikoimpien suojelu siellä on turvattava. Vetoan myös Suomen hallitukseen, että se osaltaan toimii tämän tavoitteen puolesta ja edistää osana kansainvälistä yhteisöä tulitauon aikaansaamista alueelle, sanoo Rytkönen.

Lisätietoja:
Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen, yhteys erityisavustajan kautta
p. 0400 540 005, mila.huovinen@tehy.fi

Ajankohtaista

4.7.2024

Yleistukea pukkaa

Lue
1.7.2024

Seuraavaksi saksitaan palkkatuki

Lue
28.6.2024

Toimisto suljettu 1.7.-4.8.

Lue
28.6.2024

SAK, Akava ja STTK vastustavat yhteistoimintalakiin esitettyjä muutoksia

Lue
28.6.2024

Mitä uusi EU-parlamenttikausi merkitsee palkansaajille?

Lue
28.6.2024

STTK: Samapalkkaisuus­ohjelman jatkaminen on tärkeää, myös liittojen yhteistyötä tasa-arvon edistämiseksi tarvitaan 

Lue
28.6.2024

Työtapaturma- ja ammatti-tautivakuutuksen, liikennevakuutuksen ja potilasvakuutuksen lainsäädännön muuttaminen, HE

Lue
28.6.2024

Lausunto Euroopan unionin hiilirajamekanismia koskevan asetuksen toimeenpanosta

Lue