Ammattiliitto Pro myönsi tasa-arvopalkinnon Naisten Linjalle

Ammattiliitto Pro palkitsi Naisten Linjan vuoden 2023 tasa-arvopalkinnolla. Pro haluaa tämän vuoden tasa-arvopalkinnolla nostaa esiin lähisuhdeväkivallan näkymisen työelämässä ja väkivaltaa kokevien tukemisen tärkeyden.

Palkintojen jako
Kuvassa Pron puheenjohtaja Jorma Malinen, Pron johtaja Minea Pyykönen, Naisten Linjan toiminnanjohtaja Katju Aro sekä viestinnän asiantuntija Minttu Poutanen, varainhankinta- ja talouspäällikkö Elina Lakso ja vastaava väkivaltatyön asiantuntija Maria Virtala.
Kuva: Markus Sommers


Ammattiliitto Pro jakoi vuoden 2023 tasa-arvopalkinnon Naisten Linjalle 3. marraskuuta. Palkinto myönnettiin tunnustuksena Naisten Linjan monipuolisesta työstä väkivaltaa tai sen uhkaa kokevien naisten ja tyttöjen sekä heidän läheistensä auttamiseksi.  

– Joka kolmas nainen ja joka kuudes mies on elämänsä aikana kokenut fyysistä parisuhdeväkivaltaa tai sillä uhkailua Suomessa*. Tämä tarkoittaa, että asia koskettaa jokaista suomalaista työpaikkaa. Työyhteisöillä ja työterveyshuollolla voi olla tärkeä rooli lähisuhdeväkivallan puheeksi ottamisessa ja kokijan ohjaamisessa avun piiriin, Pron palvelusektorin johtaja Minea Pyykönen sanoo.

Pyykösen mukaan Naisten Linjan työ lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneiden auttamiseksi on merkittävää. Naisten Linja tarjoa tukea ja neuvontaa puhelimessa, verkossa ja vertaistukiryhmissä. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Lisäksi Naisten Linja pyrkii edistämään naisten tasa-arvoa, turvallisuutta ja oikeuksia yhteiskunnassa.

– On tärkeää, että on olemassa Naisten Linjan kaltainen luotettava taho, jonka puoleen väkivallan kokija voi kääntyä tai esimerkiksi kollega tai esihenkilö olla yhteydessä, jos kaipaa ohjeita, miten työkaveria tai alaista voi tukea, Minea Pyykönen toteaa.

Naisten Linjan toiminnanjohtaja Katju Aro on erittäin otettu palkinnosta.
– Tällainen tunnustus on meille tärkeä, ja otamme sen ilolla vastaan. Naisiin kohdistuva väkivalta on merkittävä ihmisoikeusongelma Suomessa. Lähisuhdeväkivallan vähentäminen ei onnistu, elleivät myös työpaikat ole siinä mukana.

Lähisuhdeväkivaltaa kokevan kohtaaminen työpaikalla -ohje julkaistaan 28.11.

Tänä syksynä Pro ja Naisten Linja julkaisevat yhdessä ohjeen, joka tarjoaa apua ja neuvoja väkivallan kokijoiden auttamiseksi työpaikoilla. Lähisuhdeväkivaltaa kokevan kohtaaminen työpaikalla -ohje julkaistaan 28.11. kaikille avoimessa ja maksuttomassa webinaarissa.

Pron tasa-arvopalkinto

Ammattiliitto Pro palkitsee kerran vuodessa tasa-arvopalkinnolla prolaisen työpaikan, jäsenen tai tasa-arvotyössä ansioituneen tahon. Pron jäsenet ja henkilökunta voivat ehdottaa tasa-arvopalkintoa tasa-arvotyössä ansioituneelle henkilölle tai taholle. Palkinnon saajan valitsee Ammattiliitto Pron hallitus.
Pro on jakanut tasa-arvopalkinnon vuodesta 2018 alkaen, eli tänä vuonna se jaettiin jo kuudennen kerran. Aiemmista palkinnonsaajista voi lukea täältä.

Yhteyshenkilöt

Jorma Malinen
puheenjohtaja, Ammattiliitto Pro
p. 050 576 0389
jorma.malinen@proliitto.fi

Minea Pyykönen
johtaja, Ammattiliitto Pro
p. 0400 823 008
minea.pyykonen@proliitto.fi

Katju Aro
toiminnanjohtaja, Naisten Linja
p. 050 567 2974
katju.aro@naistenlinja.fi

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista

Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esihenkilöt alaan katsomatta.

Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.

Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.

Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen.

Ajankohtaista

17.5.2024

SuPerTk hakee jäsensihteeriä vakituiseen työsuhteeseen

Lue
17.5.2024

Selvitystyö pelastustoimen valtiollistamisesta käynnistettävä pikaisesti

Lue
17.5.2024

Kim Nikula jättää SPALin järjestön johtajan tehtävät 

Lue
17.5.2024

EU-vaaleissa kannattaa äänestää 

Lue
16.5.2024

Työvoimapalveluiden palveluprosessin uudistustarpeet ja yksityisen työnvälityksen mahdollisuus saada tietoja työnhakijasta

Lue
16.5.2024

STTK: Suomi vastaa kasvaviin osaamisvaatimuksiin koulutusleikkauksilla

Lue
16.5.2024

Puheenjohtaja Antti Palola: Suomi tarvitsee menestyäkseen osaamista

Lue
16.5.2024

Edustajiston puheenjohtaja Kristiina Lindroos: Tarvitaan vaikuttavampaa ja tiiviimpää yhteistyötä

Lue