Ammattiliitto Pro valmistautuu uusiin mielenilmauksiin

Ammattiliitto Pron hallitus on päättänyt jatkaa ja laajentaa poliittisia mielenilmauksia, joilla vastustetaan maan hallituksen työelämäheikennyksiä. Uuden aallon poliittisia työtaistelutoimia järjestetään 7. marraskuuta alkaen erikseen nimetyillä teollisuuden työpaikoilla.

Ammattiliitto Pro valmistautuu uusiin mielenilmauksiin maan hallituksen työelämäheikennysten vastustamiseksi sekä jäsenten työehtojen ja toimeentulon turvaamiseksi. 

Pro on tänä syksynä järjestänyt tunnin ulosmarsseja teollisuudessa sekä vakuutus- ja ict-aloilla. Orpon hallitus ei ole muuttanut suunnittelemiaan historiallisen rajuista työelämän, sosiaaliturvan ja lakko-oikeuden sekä palkansaajajärjestöjen aseman heikennyksistä. Tämän vuoksi Pron hallitus on päättänyt jatkaa ja laajentaa teollisuuden työpaikoilla järjestettäviä mielenilmauksia toisella aallolla.

– Tarve jatkaa ja tehostaa toimia on ilmeinen. Heikennykset kohdistuvat kipeästi palkansaajiin, heikommassa asemassa oleviin ja erityisesti naisiin. Kuten tasa-arvovaltuutettukin totesi, esimerkiksi työttömyysturvalain muutokset heikentävät sukupuolten tasa-arvoa, sillä muun muassa määräaikaiset työsuhteet ovat yleisempiä naisilla kuin miehillä. Pro ei voi hyväksyä heikennyksiä, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen toteaa.

Lisätiedot: Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen p. 050 576 0389

Ajankohtaista

17.5.2024

SuPerTk hakee jäsensihteeriä vakituiseen työsuhteeseen

Lue
17.5.2024

Selvitystyö pelastustoimen valtiollistamisesta käynnistettävä pikaisesti

Lue
17.5.2024

Kim Nikula jättää SPALin järjestön johtajan tehtävät 

Lue
17.5.2024

EU-vaaleissa kannattaa äänestää 

Lue
16.5.2024

Työvoimapalveluiden palveluprosessin uudistustarpeet ja yksityisen työnvälityksen mahdollisuus saada tietoja työnhakijasta

Lue
16.5.2024

STTK: Suomi vastaa kasvaviin osaamisvaatimuksiin koulutusleikkauksilla

Lue
16.5.2024

Puheenjohtaja Antti Palola: Suomi tarvitsee menestyäkseen osaamista

Lue
16.5.2024

Edustajiston puheenjohtaja Kristiina Lindroos: Tarvitaan vaikuttavampaa ja tiiviimpää yhteistyötä

Lue