Ammattiliitto Pro valmistautuu uusiin mielenilmauksiin

Ammattiliitto Pron hallitus on päättänyt jatkaa ja laajentaa poliittisia mielenilmauksia, joilla vastustetaan maan hallituksen työelämäheikennyksiä. Uuden aallon poliittisia työtaistelutoimia järjestetään 7. marraskuuta alkaen erikseen nimetyillä teollisuuden työpaikoilla.

Ammattiliitto Pro valmistautuu uusiin mielenilmauksiin maan hallituksen työelämäheikennysten vastustamiseksi sekä jäsenten työehtojen ja toimeentulon turvaamiseksi. 

Pro on tänä syksynä järjestänyt tunnin ulosmarsseja teollisuudessa sekä vakuutus- ja ict-aloilla. Orpon hallitus ei ole muuttanut suunnittelemiaan historiallisen rajuista työelämän, sosiaaliturvan ja lakko-oikeuden sekä palkansaajajärjestöjen aseman heikennyksistä. Tämän vuoksi Pron hallitus on päättänyt jatkaa ja laajentaa teollisuuden työpaikoilla järjestettäviä mielenilmauksia toisella aallolla.

– Tarve jatkaa ja tehostaa toimia on ilmeinen. Heikennykset kohdistuvat kipeästi palkansaajiin, heikommassa asemassa oleviin ja erityisesti naisiin. Kuten tasa-arvovaltuutettukin totesi, esimerkiksi työttömyysturvalain muutokset heikentävät sukupuolten tasa-arvoa, sillä muun muassa määräaikaiset työsuhteet ovat yleisempiä naisilla kuin miehillä. Pro ei voi hyväksyä heikennyksiä, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen toteaa.

Lisätiedot: Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen p. 050 576 0389

Ajankohtaista

8.12.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen työnseisauksen 14.12. energia-alalla

Lue
8.12.2023

Tilaisuus osatyökykyisten työllisyydestä perjantaina 15.12.

Lue
7.12.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen työnseisauksen 14. joulukuuta

Lue
7.12.2023

Ammattiliitto Pro jatkaa laajoja järjestöllisiä toimenpiteitä työelämäheikennyksiä vastaan

Lue
7.12.2023

COP28 – jokaiselle jotakin

Lue
5.12.2023

Kauas karkaa koulutuksen tasa-arvo

Lue
5.12.2023

Lausunto työrauhalainsäädännön kehittämisestä

Lue
5.12.2023

SAK, AKAVA ja STTK: Muutokset työtaisteluoikeuteen horjuttavat työmarkkinoiden tasapainoa entisestään

Lue