Digitaalisen viestinnän ”Oscar-palkinto” Suomeen – muutosjohtamisen verkkokoulutus Mutsi vakuutti eurooppalaisen tuomariston

Ammattiliitto Pron sekä työnantajaliittojen INFRA ry:n ja LVI-TU:n julkaisema Mutsi-niminen muutosjohtamisen verkkokoulutus palkittiin arvostetussa The Digital Communication Awards 2023 -kilpailussa pääpalkinnolla eli vuoden innovaationa. Mutsi vei voiton myös yritysvastuusarjassa. Ilmaisen verkkokoulutuksen tavoitteena on antaa kaikille suomalaisille työpaikoille eväitä muutosten läpiviemiseen ilman, että ihmiset uupuvat.

Ammattiliitto Pron ja työnantajaliittojen INFRA ry:n ja LVI-TU:n Mutsi -muutosjohtamisen koulutus palkittiin perjantai-iltana yli 300 hakemuksen joukosta parhaana työnä kahdessa kategoriassa: vuoden innovaatio ja yritysvastuu.

Keväällä 2023 julkaistun verkkokoulutuksen avulla muutosten johtaminen sujuu jouhevammin ja samalla vältetään se, että ihmiset uupuvat ja pahimmillaan putoavat pois kokonaan työelämästä.

– Mutsi on tiettävästi yksi Euroopan ensimmäisistä ilmaisista muutosjohtamisen verkkokoulutuksista. Ainutlaatuista on myös se, että se syntyi palkansaajien ja työnantajien yhteistyönä.  On kaikkien etu, että ihmiset eivät uuvu ja muutokset sujuvat tehokkaasti, kertoo Mutsi-koulutuksen idean äiti, palvelusektorin johtaja Minea Pyykönen Ammattiliitto Prosta.

Koulutuksen nimi Mutsi tulee sanoista ”muutoksen tuki sinulle”. Mutsi-ohjelman on suorittanut verkossa jo yli 8 000 henkilöä.

– Mutsi syntyi unelmasta, että esihenkilöillä on riittävä tuki muutosjohtamiseen. Mutsi auttaa esihenkilöitä nopeasti tunnistamaan muutostilanteiden kipukohdat sekä suunnittelemaan ja rakentamaan työpaikan muutosprosessit niin, etteivät ihmiset putoa kyydistä, työnantajaliitto INFRA ry:n lakiasianpäällikkö Pia Kilpeläinen sanoo.

Tiiviin verkkokoulutuksen lisäksi Mutsin käyttäjät saavat myös runsaasti tukimateriaalia, kuten mallipohjia muutosprosessien suunnitteluun, muutosviestinnän käsikirjan, testejä ja videoita.

– Palkinto kannustaa meitä jatkamaan palvelun kehittämistä ja toiveissamme on lisätä entisestään Mutsin saavutettavuutta. Olemme saaneet myös pyyntöjä Mutsi-palvelun kansainvälisen version tuottamisesta, Pyykönen toteaa.

Mutsi-palvelun kehittämiseen osallistuivat johtamisen ja kehittämisen asiantuntijayritys Faros & Com sekä viestintätoimisto OSG Viestintä. Muutosjohtamisen verkkokoulutus on kaikille työpaikoille ja organisaatioille avoin ja ilmainen osoitteessa www.proliitto.fi/mutsi.

Lisätiedot: Ammattiliitto Pro:n johtaja Minea Pyykönen p. 0400 823 008

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista
Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esihenkilöt alaan katsomatta. Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja. Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut. Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen. 

Ajankohtaista

8.12.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen työnseisauksen 14.12. energia-alalla

Lue
8.12.2023

Tilaisuus osatyökykyisten työllisyydestä perjantaina 15.12.

Lue
7.12.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen työnseisauksen 14. joulukuuta

Lue
7.12.2023

Ammattiliitto Pro jatkaa laajoja järjestöllisiä toimenpiteitä työelämäheikennyksiä vastaan

Lue
7.12.2023

COP28 – jokaiselle jotakin

Lue
5.12.2023

Kauas karkaa koulutuksen tasa-arvo

Lue
5.12.2023

Lausunto työrauhalainsäädännön kehittämisestä

Lue
5.12.2023

SAK, AKAVA ja STTK: Muutokset työtaisteluoikeuteen horjuttavat työmarkkinoiden tasapainoa entisestään

Lue