Sote ry. erotti Spal ry:n

Pääsopijajärjestö Sote ry on päättänyt 19.9.2023 erottaa sen jäsenjärjestön Spal ry:n. Erottaminen on astunut voimaan välittömästi. Erottamisen johdosta Spal ry:llä ei ole enää oikeutta toimia tai esiintyä Sote ry:n nimissä. Päätös oli valitettava mutta välttämätön työrauhan palauttamiseksi hyvinvointialueille sekä neuvottelupöytiin paikallis- ja keskustasolla.

Spal ry:n toiminta ja viestintä on ollut jo pitkään paitsi vastoin Sote ry:n menettelysääntöjä koskevaa päätöstä, mutta myös vastoin kunta- ja hyvinvointialan pääsopimusta sekä voimassa olevia virka- ja työehtosopimuksia. Spal ry:n toiminnasta aiheutui Sote ry:lle merkittävää haittaa. Lisäksi haittaa aiheutui paikallistasolla myös monille hyvinvointialueille työnantajana sekä paikallisille luottamusmiehille.

Spal ry tai sen edustajat eivät voi enää toimia tai esiintyä missään roolissa pääsopijajärjestö Sote ry:n nimissä. Spal ry ei voi esim. solmia paikallisia sopimuksia (pääsopimus 3§) eikä sillä voi olla pääluottamusmiestä tai luottamusmiestä (HYVTES 7 luku 2§). Spal ry ei voi myöskään käydä erimielisyysneuvotteluja virka- ja työehtosopimusten määräyksistä.

Else-Mai Kirvesniemi
Toiminnanjohtaja
Tehy ry

Anne Sainila-Vaarno
Edunvalvontajohtaja
SuPer ry

Ajankohtaista

8.12.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen työnseisauksen 14.12. energia-alalla

Lue
8.12.2023

Tilaisuus osatyökykyisten työllisyydestä perjantaina 15.12.

Lue
7.12.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen työnseisauksen 14. joulukuuta

Lue
7.12.2023

Ammattiliitto Pro jatkaa laajoja järjestöllisiä toimenpiteitä työelämäheikennyksiä vastaan

Lue
7.12.2023

COP28 – jokaiselle jotakin

Lue
5.12.2023

Kauas karkaa koulutuksen tasa-arvo

Lue
5.12.2023

Lausunto työrauhalainsäädännön kehittämisestä

Lue
5.12.2023

SAK, AKAVA ja STTK: Muutokset työtaisteluoikeuteen horjuttavat työmarkkinoiden tasapainoa entisestään

Lue