Sote ry. erotti Spal ry:n

Pääsopijajärjestö Sote ry on päättänyt 19.9.2023 erottaa sen jäsenjärjestön Spal ry:n. Erottaminen on astunut voimaan välittömästi. Erottamisen johdosta Spal ry:llä ei ole enää oikeutta toimia tai esiintyä Sote ry:n nimissä. Päätös oli valitettava mutta välttämätön työrauhan palauttamiseksi hyvinvointialueille sekä neuvottelupöytiin paikallis- ja keskustasolla.

Spal ry:n toiminta ja viestintä on ollut jo pitkään paitsi vastoin Sote ry:n menettelysääntöjä koskevaa päätöstä, mutta myös vastoin kunta- ja hyvinvointialan pääsopimusta sekä voimassa olevia virka- ja työehtosopimuksia. Spal ry:n toiminnasta aiheutui Sote ry:lle merkittävää haittaa. Lisäksi haittaa aiheutui paikallistasolla myös monille hyvinvointialueille työnantajana sekä paikallisille luottamusmiehille.

Spal ry tai sen edustajat eivät voi enää toimia tai esiintyä missään roolissa pääsopijajärjestö Sote ry:n nimissä. Spal ry ei voi esim. solmia paikallisia sopimuksia (pääsopimus 3§) eikä sillä voi olla pääluottamusmiestä tai luottamusmiestä (HYVTES 7 luku 2§). Spal ry ei voi myöskään käydä erimielisyysneuvotteluja virka- ja työehtosopimusten määräyksistä.

Else-Mai Kirvesniemi
Toiminnanjohtaja
Tehy ry

Anne Sainila-Vaarno
Edunvalvontajohtaja
SuPer ry

Ajankohtaista

17.5.2024

SuPerTk hakee jäsensihteeriä vakituiseen työsuhteeseen

Lue
17.5.2024

Selvitystyö pelastustoimen valtiollistamisesta käynnistettävä pikaisesti

Lue
17.5.2024

Kim Nikula jättää SPALin järjestön johtajan tehtävät 

Lue
17.5.2024

EU-vaaleissa kannattaa äänestää 

Lue
16.5.2024

Työvoimapalveluiden palveluprosessin uudistustarpeet ja yksityisen työnvälityksen mahdollisuus saada tietoja työnhakijasta

Lue
16.5.2024

STTK: Suomi vastaa kasvaviin osaamisvaatimuksiin koulutusleikkauksilla

Lue
16.5.2024

Puheenjohtaja Antti Palola: Suomi tarvitsee menestyäkseen osaamista

Lue
16.5.2024

Edustajiston puheenjohtaja Kristiina Lindroos: Tarvitaan vaikuttavampaa ja tiiviimpää yhteistyötä

Lue