Sote ry. erotti Spal ry:n

Pääsopijajärjestö Sote ry on päättänyt 19.9.2023 erottaa sen jäsenjärjestön Spal ry:n. Erottaminen on astunut voimaan välittömästi. Erottamisen johdosta Spal ry:llä ei ole enää oikeutta toimia tai esiintyä Sote ry:n nimissä. Päätös oli valitettava mutta välttämätön työrauhan palauttamiseksi hyvinvointialueille sekä neuvottelupöytiin paikallis- ja keskustasolla.

Spal ry:n toiminta ja viestintä on ollut jo pitkään paitsi vastoin Sote ry:n menettelysääntöjä koskevaa päätöstä, mutta myös vastoin kunta- ja hyvinvointialan pääsopimusta sekä voimassa olevia virka- ja työehtosopimuksia. Spal ry:n toiminnasta aiheutui Sote ry:lle merkittävää haittaa. Lisäksi haittaa aiheutui paikallistasolla myös monille hyvinvointialueille työnantajana sekä paikallisille luottamusmiehille.

Spal ry tai sen edustajat eivät voi enää toimia tai esiintyä missään roolissa pääsopijajärjestö Sote ry:n nimissä. Spal ry ei voi esim. solmia paikallisia sopimuksia (pääsopimus 3§) eikä sillä voi olla pääluottamusmiestä tai luottamusmiestä (HYVTES 7 luku 2§). Spal ry ei voi myöskään käydä erimielisyysneuvotteluja virka- ja työehtosopimusten määräyksistä.

Else-Mai Kirvesniemi
Toiminnanjohtaja
Tehy ry

Anne Sainila-Vaarno
Edunvalvontajohtaja
SuPer ry

Ajankohtaista

13.5.2024

Euroopan unionin seuraavat 5 vuotta – Mitä voimme odottaa?

Lue
13.5.2024

STTK: Eurovaaleissa on kyse työpaikoista, taloudesta ja turvallisuudesta 

Lue
13.5.2024

Tehy, SuPer ja Erto: Yksityisen terveyspalvelualan työehtosopimusneuvottelut eivät etene – lakkovaroitus kuvantamisessa tehtävään työhön

Lue
13.5.2024

Työrauhapaketin valmistelu oli arvoton näytelmä 

Lue
13.5.2024

Hallitus pyrkii hiljentämään työelämäheikennysten vastustuksen lakkolaeilla

Lue
10.5.2024

Lausunto kirkolliskokouksen ehdotuksesta hallituksen esitykseksi laiksi yhteistoiminnasta evankelis-luterilaisessa kirkossa ja siihen liittyviksi laeiksi

Lue
7.5.2024

Keskustelua Euroopan taloudesta ja työelämästä – Eurooppa-päivää vietettiin 7.5. Oodissa

Lue
7.5.2024

Usko pois – EU on suomalaisen palkansaajan ystävä

Lue