Minun viikkoni: Työryhmiä ja työhyvinvointia

Keskusjärjestössä työskentelevien asiantuntijoiden työhön kuuluu monenlaisia työryhmiä. Koulutuksen ja osaamisen asiantuntijamme Riina Nousiainen kuvaa uusimmassa Minun viikkoni -artikkelissa omaa viikkoaan STTK:ssa.

Maanantai

Viikko käynnistyi koko toimiston kokouksella, jossa käytiin läpi ajankohtaista työmarkkinatilannetta ja seuraavan vuoden toimintasuunnitelmaa. Hallituksen monet työelämän sääntelyyn liittyvät päätökset pitävät meidänkin toimistomme kiireisenä. Heti perään jatkettiin oman tiimin kokouksella, jossa käytiin läpi budjettiriihivaikuttamisen tilannetta ja syksyn vaikuttamistoimintaa.

Iltapäivällä oli ohjelmassa opetus- ja kulttuuriministeriön asettaman ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailutyöryhmän kokous. Kilpailu kannustaa ammatillisen koulutuksen järjestäjiä toiminnan laadun arviointiin ja jatkuvaan parantamiseen. Arvioijalle prosessi on silmiä avaava ja hieno mahdollisuus päästä kurkistamaan ammatillisten oppilaitosten arkeen ja hyviin laatukäytäntöihin.

Tiistai

OKM-päivä! Työssäni seuraan erityisesti opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan uudistuksia. Tänään osallistuin OKM:n asettaman työryhmän kokoukseen, jossa on vuoden verran valmisteltu esityksiä ammatillisten tutkintojen uudistamiseksi. Työryhmä valmisteli esityksiä muun muassa perustaitojen vahvistamiseksi ammatillisessa koulutuksessa.

Iltapäivällä EU-valmistelujaoston kokouksessa oli esillä muun muassa eurooppalaista koulutusaluetta koskevia asioita ja EU:n osaamisen teemavuoden tapahtumia. Oma iltapäiväni jatkui vielä muiden ajankohtaisten EU-asioiden parissa.

Keskiviikko

Keskiviikko oli viikon ainoa etätyöpäivä. Aamupäivä vierähti työeläkeyhtiö Veritaksen koulutuksessa uusille hallintoneuvoston jäsenille. Koulutuksessa perehdyttiin muun muassa työeläkejärjestelmän rahoitukseen liittyviin kysymyksiin. Iltapäivällä osallistuin Metropolia ammattikorkeakoulun opiskelijahyvinvointihankkeen ohjausryhmän kokoukseen. Asiantuntijatyöhön kuuluu varsin paljon lausuntopyyntöihin perehtymistä ja lausuntojen kirjoittamista. Valmistelin myös lausuntoa vapaan sivistystyön koulutusta koskevista uudistuksista.

Torstai

Toimiston kehittämis- ja työhyvinvointipäivänä perehdyttiin uusimpiin tekoälysovelluksiin ja pohdittiin tekoälyn hyödyntämistä omassa työssämme. Tekoälysovellukset tuovat paljon uusia mahdollisuuksia työelämään, mutta myös monia eettisiä, tietoturvaan ja tietosuojaan liittyviä kysymyksiä. Iltapäivällä kävimme työporukalla keilaamassa.

Perjantai

Aamu käynnistyi STTK:n yhteiskuntavaikuttamisen foorumin kokouksella. Kuulimme ajankohtaisia kuulumisia Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus Jotpasta sekä kävimme keskustelua taloustilanteesta. Omassa alustuksessani kävin läpi hallitusohjelman koulutuspoliittisia valintoja ja niiden vaikutuksia palkansaajiin.  

Iltapäivällä tapasimme palkansaajakeskusjärjestöjen kollegoiden kesken ja kävimme läpi tulevan syksyn ja vuoden koulutuspoliittisia uudistuksia. Työviikon päätti AMKE:n ammattiosaamisen valiokunnan kokous, jossa aiheena oli hallituskauden ammatillista koulutusta koskevat uudistukset.

Viikkoon mahtui myös vaikuttajatapaamisten sopimista, tiedusteluihin ja kyselyihin vastaamista, sähköpostin purkamista ja aikataulujen säätämistä.  

Ajankohtaista

17.5.2024

SuPerTk hakee jäsensihteeriä vakituiseen työsuhteeseen

Lue
17.5.2024

Selvitystyö pelastustoimen valtiollistamisesta käynnistettävä pikaisesti

Lue
17.5.2024

Kim Nikula jättää SPALin järjestön johtajan tehtävät 

Lue
17.5.2024

EU-vaaleissa kannattaa äänestää 

Lue
16.5.2024

Työvoimapalveluiden palveluprosessin uudistustarpeet ja yksityisen työnvälityksen mahdollisuus saada tietoja työnhakijasta

Lue
16.5.2024

STTK: Suomi vastaa kasvaviin osaamisvaatimuksiin koulutusleikkauksilla

Lue
16.5.2024

Puheenjohtaja Antti Palola: Suomi tarvitsee menestyäkseen osaamista

Lue
16.5.2024

Edustajiston puheenjohtaja Kristiina Lindroos: Tarvitaan vaikuttavampaa ja tiiviimpää yhteistyötä

Lue