Ammattiliitto Pro ja vakuutusyhtiö Turva: 8 myyttiä työuupumuksesta

8 myyttiä työuupumuksesta -podcastissa ravistellaan haitallisia asenteita työuupumuksen taustalla yksilön armottoman syyllistämisen sijaan. 

Työuupumus ei ole yksilön heikkoutta. Sairas työelämä on rakenteellinen ongelma, joka ei ratkea pelkästään yksilöterapialla. Uudessa kahdeksanosaisessa podcast-sarjassa murretaan työuupumukseen liittyviä myyttejä.

– Keskustelu kasvavasta mielenterveysongelmien kriisin hoitamisesta keskittyy työelämän rakenteellisten juurisyiden sijaan yksilöiden jaksamisen venyttämiseen. 8 myyttiä työuupumuksesta -podcast pyrkii läpivalaisemaan työelämän kuormituksen tekijöitä, Ammattiliitto Pron yhteiskuntasuhdejohtaja Maria Mäkynen sanoo.

– Työ ei saa viedä kaikkia voimia, voimavaroja pitää jäädä myös muuhun elämään, Ammattiliitto Pron työympäristö- ja tasa-arvoasiantuntija Tanja Luukkanen sanoo.

– Terveempi työelämä on sekä yksilön, työnantajan että koko suomalaisen yhteiskunnan etu. Siksi haluamme edistää sitä yhteistyössä ammattiliittojen kanssa, viestintä- ja markkinointijohtaja Kaisa Järvisalo Keskinäisestä Vakuutusyhtiöstä Turvasta jatkaa.

Onko terapia vain laastari?

Keskittyykö nykyinen mielenterveyspuhe liikaa yksilön ominaisuuksiin? Ensimmäisessä jaksossa tutkija Hanna Ylöstalo ja Pron johtaja Mäkynen keskustelevat siitä, onko terapia vain laastari, jos yhteiskunnan juuriongelmiin ei puututa.

Muissa jaksoissa vieraina ovat laulaja Jannika B. ja psykoterapeutti Emilia Kujala, toimittaja Julia Thurén, vaikuttaja Joonas Pesonen ja Mies+-yhteisön perustaja Miika Saksi, toimittaja Emma Karasjoki, toimittaja Laura Friman ja Pron Tanja Luukkanen, filosofi Pontus Purokuru ja vakuutusyhtiö Turvan asiakaskokemusjohtaja Jenni Holmén.

Kuuntele 8 myyttiä työuupumuksesta -podcastsarjan ensimmäinen jakso Spotifystä. Podcast julkaistaan tiistaina 27. kesäkuuta Ammattiliitto Pron SuomiAreenan keskustelutilaisuudessa Porissa. Podcast toteutettiin yhteistyössä vakuutusyhtiö Turvan kanssa.

Ajankohtaista

10.5.2024

Lausunto kirkolliskokouksen ehdotuksesta hallituksen esitykseksi laiksi yhteistoiminnasta evankelis-luterilaisessa kirkossa ja siihen liittyviksi laeiksi

Lue
7.5.2024

Keskustelua Euroopan taloudesta ja työelämästä – Eurooppa-päivää vietettiin 7.5. Oodissa

Lue
7.5.2024

Usko pois – EU on suomalaisen palkansaajan ystävä

Lue
6.5.2024

SuPer: Kolme ehdokasta SuPerin uudeksi puheenjohtajaksi – valinta tapahtuu toukokuun liittokokouksessa

Lue
3.5.2024

Palkansaajan ostovoima kohenee hitaasti

Lue
2.5.2024

Ministeriön muistiot paljastivat verokeskustelun bluffin  

Lue
2.5.2024

Maksuton Kesäduunari-info on kesätyöntekijöiden tukena koko kesän

Lue
29.4.2024

Ranskassa senioreille oma työsopimus

Lue