Ammattiliitto Pro ja vakuutusyhtiö Turva: 8 myyttiä työuupumuksesta

8 myyttiä työuupumuksesta -podcastissa ravistellaan haitallisia asenteita työuupumuksen taustalla yksilön armottoman syyllistämisen sijaan. 

Työuupumus ei ole yksilön heikkoutta. Sairas työelämä on rakenteellinen ongelma, joka ei ratkea pelkästään yksilöterapialla. Uudessa kahdeksanosaisessa podcast-sarjassa murretaan työuupumukseen liittyviä myyttejä.

– Keskustelu kasvavasta mielenterveysongelmien kriisin hoitamisesta keskittyy työelämän rakenteellisten juurisyiden sijaan yksilöiden jaksamisen venyttämiseen. 8 myyttiä työuupumuksesta -podcast pyrkii läpivalaisemaan työelämän kuormituksen tekijöitä, Ammattiliitto Pron yhteiskuntasuhdejohtaja Maria Mäkynen sanoo.

– Työ ei saa viedä kaikkia voimia, voimavaroja pitää jäädä myös muuhun elämään, Ammattiliitto Pron työympäristö- ja tasa-arvoasiantuntija Tanja Luukkanen sanoo.

– Terveempi työelämä on sekä yksilön, työnantajan että koko suomalaisen yhteiskunnan etu. Siksi haluamme edistää sitä yhteistyössä ammattiliittojen kanssa, viestintä- ja markkinointijohtaja Kaisa Järvisalo Keskinäisestä Vakuutusyhtiöstä Turvasta jatkaa.

Onko terapia vain laastari?

Keskittyykö nykyinen mielenterveyspuhe liikaa yksilön ominaisuuksiin? Ensimmäisessä jaksossa tutkija Hanna Ylöstalo ja Pron johtaja Mäkynen keskustelevat siitä, onko terapia vain laastari, jos yhteiskunnan juuriongelmiin ei puututa.

Muissa jaksoissa vieraina ovat laulaja Jannika B. ja psykoterapeutti Emilia Kujala, toimittaja Julia Thurén, vaikuttaja Joonas Pesonen ja Mies+-yhteisön perustaja Miika Saksi, toimittaja Emma Karasjoki, toimittaja Laura Friman ja Pron Tanja Luukkanen, filosofi Pontus Purokuru ja vakuutusyhtiö Turvan asiakaskokemusjohtaja Jenni Holmén.

Kuuntele 8 myyttiä työuupumuksesta -podcastsarjan ensimmäinen jakso Spotifystä. Podcast julkaistaan tiistaina 27. kesäkuuta Ammattiliitto Pron SuomiAreenan keskustelutilaisuudessa Porissa. Podcast toteutettiin yhteistyössä vakuutusyhtiö Turvan kanssa.

Ajankohtaista

1.3.2024

EK, KT, SAK, Akava ja STTK: Työttömyys­va­kuu­tus­maksun alennusvaraa ei valtionta­louden tilkkeeksi

Lue
1.3.2024

Minun viikkoni: Monipuolisia viestinnän ja tietohallinnon tehtäviä

Lue
29.2.2024

STTK: Työtaisteluoikeutta rajoitetaan ilman hyväksyttäviä syitä ja poikkeuksellisen vajavaisella lainvalmistelulla

Lue
29.2.2024

Vuokratyövoiman kustannukset kuriin

Lue
28.2.2024

STTK laski Fat Cat Day:n: Johdon ansiot kasvavat Suomessa nopeasti suhteessa talouskasvuun

Lue
27.2.2024

Hallituksen esitys eduskunnalle työttömyyskassojen tehtävien laajentamista koskevaksi lainsäädännöksi

Lue
26.2.2024

Hallitus lakkauttaa aikuiskoulutustuen – mitä ihmettä?

Lue
23.2.2024

Lausunto työryhmän mietinnöstä – julkisuuslain ajantasaistamisesta

Lue