Minun viikkoni: Nuorten ääni kuuluviin Euroopassa

STTK toimii jäsenenä useissa eri kansainvälisissä järjestöissä, joista yksi on Euroopan ammatillinen yhteisjärjestö ETUC. ETUC:n kongressi järjestetään joka 4. vuosi ja tänä vuonna sinne osallistui myös STTK-opiskelijoiden puheenjohtaja Markus Wright. Mille Markuksen työviikko näytti Berliinissä? Minun viikkoni -artikkelisarja seuraa STTK:laisten työarkea.

Maanantai

Tällä viikolla eletään hiukan poikkeuksellista aikaa normaaliin verrattuna, nimittäin ETUC:n kongressiviikkoa! Kongressi järjestetään joka 4. vuosi. Maanantaina kongressiviikkoa aloiteltiin ETUC:n nuorisokomitean kokouksella. Komitea vastaa nuorten äänen kannattamisesta ETUC:n sisäisessä päätöksenteossa sekä EU- tasolla ylipäätään. Asialistalla tänään oli mm. ajankohtaisia kuulumisia eri maista, kongressin asialistan käsittelyä sekä ETUC:n sisäisiä ajankohtaiskuulumisia.

Iltapäivästä nuorisokomitea järjesti ohjeistapahtuman kongressivieraille liittyen nuorten osallistamiseen ammattiyhdistystoiminnassa. Keskusteluun osallistui mm. ETUC:n pääsihteeri Ester Lynch.

Tiistai

Tiistaina kongressi päästiin aloittamaan virallisesti. Päivän ohjelmassa oli paljon äänestyksiä sekä puheita, esimerkiksi Saksan liittokanslerilta. Suurimpana muutoksena äänestettiin ETUC:n nuorten minimimääristä tulevaisuudessa. Jatkossa jokaisella kongressiin osallistuvalla delegaatiolla tulee olla vähintään neljäsosa nuoria kokoonpanossaan. Hurraa nuorten osallistamiselle! Tiistai-iltana pääsimme nauttimaan ETUC:n 50-vuotis juhlallisuuksista erinomaisen ruuan ja seuran äärellä.

Keskiviikko

Keskiviikko oli kongressin toinen päivä. Keskustelu jatkui mm. ETUC:n työohjelman parissa. Iltapäivällä tapasimme myös Euroopan parlamentin vasemmistoryhmän europarlamentaarikoita. Kävimme erinomaista keskustelua tulevista europarlamenttivaaleista, ammattiyhdistysliikkeen tulevaisuudesta sekä nuorten kohtaamista haasteista halki Euroopan.  

Torstai

Kongressin viimeisenä päivänä äänestettiin henkilövalinnoista ETUC:n sihteeristöön, puheenjohtajistoon ja muihin luottamustoimiin. Illalla pääsimme illallistamaan suomalaisten kollegoiden kanssa.

Perjantai

Perjantaina oli vihdoin aika suunnata kohti kotosuomea. Matka-aika meni lähinnä vastaillessa ajankohtaisiin sähköposteihin, päivitellessä kalenteria sekä kirjoittaessa tätä tekstiä. Nyt on aika levätä innostavan viikon jäljiltä.

Ajankohtaista

13.6.2024

Minun viikkoni: Assistentti on aina apuna

Lue
13.6.2024

Työntekijän osaaminen on parasta muutosturvaa

Lue
12.6.2024

Isot säästöt Kelan toimintakuluihin – Lakimuutokset tuovat lisätöitä mutta väki vähenee

Lue
12.6.2024

Suomen sijoitus työelämän oikeuksien rankingissa laskenut

Lue
12.6.2024

SuPerin Paavola: Terveydenhuollon kriisi ratkeaa vain puuttumalla vanhustenhoidon ongelmiin

Lue
11.6.2024

Puheenjohtaja Antti Palola SuomiAreena-keskusteluissa

Lue
11.6.2024

Suomen yhdennetyn energia- ja ilmastosuunnitelman (NECP) päivitys

Lue
11.6.2024

Tehy, SuPer ja Erto: Sovintoehdotus hyväksytty, yksityisen terveyspalvelualan lakot peruuntuvat

Lue