Ammattiliitto Pro lahjoittaa Ukrainan tulva-alueen uhrien avuksi 20 000 euroa

Pro on lahjoittanut Ukrainan tulva-alueen uhreille 20 000 euroa. Avustus on jatkoa Pron pitkäaikaiselle tuelle, joka ylsi viime vuonna 180 000 euroon.

Ammattiliitto Pro on tehnyt uuden lahjoituksen ukrainalaisten tukemiseksi. Unicefille tehty 20 000 euron lahjoitus kohdistetaan Hersonin alueella sijaitsevan Nova Kahovkan patotuhon vaikutusalueelle.

Padon tuhoutuminen ja sen seuraukset ovat asettaneet alueen ihmiset hengenvaaraan. Arviolta 16 000 ihmistä on joutunut pakenemaan kodeistaan tulvavesien alta, ja alueelle on organisoitu evakuointijunia. Alueella on pulaa juomavedestä, hygieniatarvikkeista, vedenpuhdistustableteista ja kriisituesta.

20 000 eurolla UNICEF voi esimerkiksi saada turvattua puhtaan juomaveden 60 000 lapselle vuodeksi, turvattua 4000 lapsen koulunkäynnin jatkumisen tai hankittua noin 100 000 poliorokotetta.

Pro arvostaa UNICEFin nopeaa ja pitkäjänteistä työtä alueella – aina puhtaan juomaveden tarjoamisesta lasten psykososiaaliseen tukemiseen.

– Unicefin työ on osoitus kansalaisyhteiskunnan ja yhteistyön voimasta. Sota on vaikuttanut yli 5,7 miljoonan ukrainalaislapsen elämään, ja tämä viimeisin kriisi ajaa monet yhä vaikeampaan tilanteeseen, Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.

Pro on aiemmin tukenut Ukrainaa mm. teollisuustyöntekijöiden ammattiliittojen kattojärjestön IndustriALL Global Unionin kautta. Järjestö tuki maan ay-järjestöjä, jotka työskentelivät tuhotun energiainfrastruktuurin korjaamiseksi. Pro haastaa muut ammattiliitot ja työnantajajärjestöt mukaan auttamaan Ukrainaa hädässä.

Lisätiedot: Ammattiliitto Pro:n puheenjohtaja Jorma Malinen p. 050 576 0389

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista  

Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esihenkilöt alaan katsomatta.

Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.

Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.

Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen. 

Ajankohtaista

20.6.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: Yhteistyössä yksityistä varhaiskasvatusalaa kehittämässä – alalle oma työehtosopimus

Lue
20.6.2024

Tehy: Sairauspäivärahojen leikkaus iskee jo ennestään ahtaalla oleviin työntekijöihin

Lue
20.6.2024

Kesäduunari, toimi näin, jos työnantaja peruu vuorosi

Lue
19.6.2024

Ay-liike on vastavoima työelämää heikentäville voimille

Lue
17.6.2024

Hoivatalous ei aina kestä päivänvaloa

Lue
17.6.2024

Lausunto hallituksen esityksestä laiksi ammatillisen koulutuksen toiminnanohjauksen kokeilusta ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi

Lue
15.6.2024

STTK:n vastauksia RKP:n puoluekokousaloitteisiin

Lue
14.6.2024

STTK:n vastauksia Kokoomuksen puoluekokousaloitteisiin

Lue