Pro tarjoaa hallitusneuvottelijoille yhteistyön kättä paremman työelämän rakentamiseksi

Eilen torstaina 27.4. hallitustunnustelija Petteri Orpo kutsui Perussuomalaiset, RKP:n ja Kristillisdemokraatit Kokoomuksen kanssa hallitusohjelmaneuvotteluihin. Hallitusohjelmaneuvottelut alkavat Säätytalolla vapun jälkeen.

Puheessaan valtionpäivien avajaisissa 13.4. Petteri Orpo ilmaisi tavoitteekseen suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan turvaamisen.

– Pidämme tätä erittäin tärkeänä yhteisenä tavoitteena ja tarjoamme hallitusneuvottelijoille yhteistyön kättä kaikkia toimialoja tuntevana ammattiliittona ja työelämän asiantuntijana paremman työelämän rakentamiseksi alkavalla hallituskaudella, toteaa Pron yhteiskuntasuhdejohtaja Maria Mäkynen.

– Työmarkkinaosapuolien yhdessä sopiminen reiluista työehdoista sekä työntekijöiden osaamisesta ja työhyvinvoinnista huolehtiminen ovat edellytyksiä menestyvälle hyvinvointiyhteiskunnalle, Mäkynen jatkaa.

Reilu ja aito sopiminen toteutuu parhaiten vahvistamalla luottamusmiesten suojaa ja tiedonsaantioikeutta sekä säätämällä työntekijöille tulkintaetuoikeus paikallisia sopimuksia koskien. Ammattiliittojen kanneoikeus puolestaan auttaisi puolustamaan yksilöiden oikeuksia.

Työurien jatkuvuuden ja työhyvinvoinnin vahvistamiseksi Pro on esittänyt päivityksiä lainsäädäntöön, jotta se tukisi aiempaa tehokkaammin työkyvyn palautumista työkyvyttömyystilanteissa sekä huomioisi selkeämmin psykososiaalista kuormitusta aiheuttavat tekijät. Työntekijöiden osaaminen puolestaan varmistetaan koulutuksen riittävällä rahoituksella ja jatkuvan oppimisen edellytyksiä tukemalla.

Vappu ja suomalaisen työn päivä on hyvä hetki osoittaa arvostusta työtä tekeville ja edistää heidän turvaansa työelämässä!Meillä on tarjota ratkaisuja hyvinvointiyhteiskunnan turvaamiseen ja kilpailukyvyn vahvistamiseen. Keskustelemme mielellämme ratkaisuista esimerkiksi aidon paikallisen sopimisen vastuulliseen vahvistamiseen.

Lisätiedot: Ammattiliitto Pron yhteiskuntasuhdejohtaja Maria Mäkynen p. 040 529 8113

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista

Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esihenkilöt alaan katsomatta.
Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.
Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.
Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen.

Ajankohtaista

9.6.2023

Minun viikkoni: Nuorten ääni kuuluviin Euroopassa

Lue
8.6.2023

Toimihenkilöliitto Erto: Yksityiselle sosiaalipalvelualalle saavutettiin neuvottelutulos

Lue
8.6.2023

SuPer: Yksityiselle sosiaalipalvelualalle neuvottelutulos

Lue
8.6.2023

Ammattiliitto Jyty: Yksityisellä sosiaalipalvelualalla saavutettiin neuvottelutulos – työtaistelutoimet päättyvät

Lue
8.6.2023

Tehy: Yksityiselle sosiaalipalvelualalle neuvottelutulos, meneillään olevat työtaistelutoimet päättyvät

Lue
8.6.2023

Ammattiliitto Pro lahjoittaa Ukrainan tulva-alueen uhrien avuksi 20 000 euroa

Lue
8.6.2023

STTK:n vastauksia RKP:n puoluekokousaloitteisiin

Lue
8.6.2023

Tasa-arvotoimista kasvua

Lue