Pro tarjoaa hallitusneuvottelijoille yhteistyön kättä paremman työelämän rakentamiseksi

Eilen torstaina 27.4. hallitustunnustelija Petteri Orpo kutsui Perussuomalaiset, RKP:n ja Kristillisdemokraatit Kokoomuksen kanssa hallitusohjelmaneuvotteluihin. Hallitusohjelmaneuvottelut alkavat Säätytalolla vapun jälkeen.

Puheessaan valtionpäivien avajaisissa 13.4. Petteri Orpo ilmaisi tavoitteekseen suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan turvaamisen.

– Pidämme tätä erittäin tärkeänä yhteisenä tavoitteena ja tarjoamme hallitusneuvottelijoille yhteistyön kättä kaikkia toimialoja tuntevana ammattiliittona ja työelämän asiantuntijana paremman työelämän rakentamiseksi alkavalla hallituskaudella, toteaa Pron yhteiskuntasuhdejohtaja Maria Mäkynen.

– Työmarkkinaosapuolien yhdessä sopiminen reiluista työehdoista sekä työntekijöiden osaamisesta ja työhyvinvoinnista huolehtiminen ovat edellytyksiä menestyvälle hyvinvointiyhteiskunnalle, Mäkynen jatkaa.

Reilu ja aito sopiminen toteutuu parhaiten vahvistamalla luottamusmiesten suojaa ja tiedonsaantioikeutta sekä säätämällä työntekijöille tulkintaetuoikeus paikallisia sopimuksia koskien. Ammattiliittojen kanneoikeus puolestaan auttaisi puolustamaan yksilöiden oikeuksia.

Työurien jatkuvuuden ja työhyvinvoinnin vahvistamiseksi Pro on esittänyt päivityksiä lainsäädäntöön, jotta se tukisi aiempaa tehokkaammin työkyvyn palautumista työkyvyttömyystilanteissa sekä huomioisi selkeämmin psykososiaalista kuormitusta aiheuttavat tekijät. Työntekijöiden osaaminen puolestaan varmistetaan koulutuksen riittävällä rahoituksella ja jatkuvan oppimisen edellytyksiä tukemalla.

Vappu ja suomalaisen työn päivä on hyvä hetki osoittaa arvostusta työtä tekeville ja edistää heidän turvaansa työelämässä!Meillä on tarjota ratkaisuja hyvinvointiyhteiskunnan turvaamiseen ja kilpailukyvyn vahvistamiseen. Keskustelemme mielellämme ratkaisuista esimerkiksi aidon paikallisen sopimisen vastuulliseen vahvistamiseen.

Lisätiedot: Ammattiliitto Pron yhteiskuntasuhdejohtaja Maria Mäkynen p. 040 529 8113

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista

Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esihenkilöt alaan katsomatta.
Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.
Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.
Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen.

Ajankohtaista

28.2.2024

STTK laski Fat Cat Day:n: Johdon ansiot kasvavat Suomessa nopeasti suhteessa talouskasvuun

Lue
27.2.2024

Hallituksen esitys eduskunnalle työttömyyskassojen tehtävien laajentamista koskevaksi lainsäädännöksi

Lue
26.2.2024

Hallitus lakkauttaa aikuiskoulutustuen – mitä ihmettä?

Lue
23.2.2024

Lausunto työryhmän mietinnöstä – julkisuuslain ajantasaistamisesta

Lue
23.2.2024

Lausuntovalmiuslain varautumisvelvollisuutta koskevasta muistiosta sekä valmiuslain yleisistä kehittämistarpeista

Lue
22.2.2024

SuPerin Paavola: Hoitoalalla ja varhaiskasvatuksessa on oltava mahdollisuus kilpailla palkoilla työvoiman saatavuudesta

Lue
21.2.2024

Hallituksen leikkaukset alentavat toimeentuloa jopa noin 20 prosenttia – STTK laski vaikutukset esimerkkihenkilöille

Lue
21.2.2024

Lausunto syöpäsairauden vaaraa aiheuttavista, perimää vaurioittavista ja lisääntymiselle vaarallisista tekijöistä

Lue