Minun viikkoni: alueita ja elinkeinopolitiikkaa

Mitä kuuluu elinkeino- ja aluepolitiikan asiantuntijan viikkoon? Ulla Hyvönen avaa uusimmassa Minun viikkoni -artikkelissa työtään STTK:ssa.

Maanantai

Viikkoni alkaa lähestulkoon aina samalla kaavalla: viikonloppuna tulleiden aluetoimijoiden sähköpostien purkamisella ja niihin reagoimisella. Tällä kertaa postissa odotti erilaisia järjestelmäpäivityksiä sähköpostiosoitteiden osalta, nimitysesityksiä ja matkalaskuohjelman tunnusten tekoa.

Tutustuin myös seuraavan Euroopan alueellisen yhteistyö (EAY) -tavoitteen Interreg -ohjelmaan seuraavaa kokousta varten. Interreg -ohjelmat ovat osa EU:n alue- ja rakennepolitiikkaa ja niillä tuetaan raja-alueiden ja laajempien, rajat ylittävien yhteistyöalueiden integroitumista ja verkostojen vahvistumista alueiden ja kaupunkien välillä.

Tiistai

Aamu alkoi Alueiden uudistumisen neuvottelukunta AUNEn kokouksella. Listalla oli maaseutupolitiikan, maaseudun kehittämisen ja saaristopolitiikan ajankohtaiskatsaus, aluekehittämiskeskustelujen 2023 yhteenveto ja uuden aluekehittämispäätöksen valmistelun aloittaminen.

Päivällä kävin läpi esihenkilöni Tainan ja järjestöpäällikkömme Juskan kanssa tulevan lauantain aluetoiminnan koulutusta ja heidän osuuksiaan siinä. Valmistelin myös omaa esitystäni, jotta se on ajoissa valmiina ja tuotantotiimillä käytössä hyvissä ajoin.

Iltapäivällä meillä oli toimistollamme yksi isoimmista sidosryhmätilaisuuksistamme, ”Antti rokkaa”, johon osallistui erilaisia yhteistyökumppaneita.

Keskiviikko

Keskiviikon ohjelmassa oli pari tsekkipalaveria lauantain koulutuksesta. Tämän lisäksi etsin suurimpien kaupunkien eduskuntavaalitavoitteita netistä ja silmäilin niitä läpi myöhemmin STTK:n yhteiskuntavaikuttamisen foorumille esitettävää koostetta varten. Päivä meni hoitaessa kaikenlaisia rutiinitehtäviä ja maileja purkaessa.

Torstai

Torstaina pidin täysin etäpäivän ja luin esim. asuntopolitiikkaan, rakentamisen talousnäkymiin ja TE-palvelu-uudistukseen liittyviä tekstejä. Rauhalliset, keskeytymättömät työtunnit ovat usein kiven alla ja yritän tehdä lukuhommia siksi etäpäivinä.

Sain myös viestin maaliskuun ETUC:in Economic and Social Cohesion and Regional Policies Committeen Brysselin kokouksen peruuntumisesta. Tämä purki matkustukseen liittyviä aikataulupaineita maaliskuun alusta. Olen kyseisessä työryhmässä myöskin PSKJ-edustajana.

Perjantai

Perjantai sisälsi lauantain studiosetupin tsekkauksen ja striimipuolen rakentamisen yhdessä striimaajan kanssa. Kalenteroin myös tulevia tehtäviä, kokouksia ja vierailuja keväälle ja varmistin puheenjohtajan maakuntapäivien paikkakunnat. Tein muutosesityksiä STTKn mandaatilla erilaisissa alueellisissa toimielimissä oleviin edustuksiin, joita aluetoimikunnan meillä hoitavat. Iltapäivällä oli vielä STTKn naistenpäivän ennakkotilaisuus, jossa käsiteltiin tänä vuonna sukupuolten välistä palkkaeroa ja sen kaventumista etanan vauhdilla. Asiantuntijan toimenkuva on tosiaan monipuolinen, eikä tylsää päivää tule.

Lauantai

Päivä kirjaimellisesti hujahti ohi toimistolla aluetoimijoiden koulutuksen merkeissä. STTK:n Alueuutisiksi jo edellisellä aluetoiminnan kaudella brändätty koulutus käsitteli STTK:n ajankohtaisia asioita, STTK:n merkitystä yhteiskunnassa sekä aluetoiminnan roolia osana suurempaa järjestöllistä demokratiaa. Linjoilla oli hiihtolomaviikkojen keskellä yli 100 aluetoimijaa, ja koska koulutuksesta tulee myös tallenne, lomailijat ja töissä olijat pääsevät katsomaan tallennetta myöhemminkin.

Ajankohtaista

27.3.2023

STTK: Seuraavalla hallituskaudella tarvitaan enemmän ja eettisempää maahanmuuttopolitiikkaa

Lue
27.3.2023

Tehy: Suomen ja HUSin pystyttävä parempaan – hoitajapulaa ei voi sysätä muiden maiden ratkaistavaksi

Lue
27.3.2023

Työyhteisö: Kannettava kuorma vai kannatteleva voima?

Lue
27.3.2023

Koulutustason lasku on pysäytettävä, koulutuksesta leikkaamalla se ei onnistu

Lue
22.3.2023

Autoliikennealoille syntyi uusi kaksivuotinen sopimusratkaisu

Lue
22.3.2023

Super ja La Carita -säätiö palkitsivat kolme työyhteisöä laadukkaasta vanhustyöstä

Lue
22.3.2023

Jokaisen äänellä on väliä

Lue
22.3.2023

Ministeriön ja tutkimuksen sopeutusvisiot – ei aina yksi yhteen

Lue