Minun viikkoni: sosiaali- ja terveyspolitiikan asiantuntijan viikkoon mahtuu monenlaista

Millaista on työskentely keskusjärjestössä? Avaamme jatkossa STTK:laisten arkea uudessa Minun viikkoni -juttusarjassa. Sarjan ensimmäisessä artikkelissa sosiaali- ja terveyspolitiikan asiantuntijamme Ida Nummelin kertoo omasta viikostaan.

Maanantai

Omaan työhön liittyvät aiheet puhututtavat ja erilaisia mielenkiintoisia webinaareja ja seminaareja on varsin paljon. Onneksi näistä tilaisuuksista tulee usein tallenteet, joten aiheisiin pääsee palaamaan jälkikäteen. Tälle päivälle ei poikkeuksellisesti ole varattu yhtään kokousta tai tapaamista, joten paneudun joulukuulta varastoon jääneeseen Työterveyslaitoksen Mieli ja työ -webinaarisarjan viimeisen osan tallenteeseen. Työhyvinvoinnin hengessä minulla on tapana katsoa näitä tallenteita kuntopyörän selästä – polkiessa ajatus kulkee jouhevasti ja samalla mieli virkistyy. Tyhjä kalenteri mahdollistaa myös paljon toivotun ajan rauhassa miettiä ja valmistella keväälle suunniteltuja työelämän mielenterveys -teemaan liittyviä nostoja.

Tiistai

Erilaiset edustukset ovat isossa osassa tässä työssä. On hankkeiden ohjausryhmiä, ministeriöiden työryhmiä, erilaisia neuvottelukuntia ja muuta sidosryhmäyhteistyötä. Tänään ohjelmassa on Työturvallisuuskeskuksen hallituksen kokous, jossa edustan STTK:ta. Kokousaineistoihin olen perehtynyt jo viime viikolla ja tänään katsotaan porukalla asiat läpi. Kokoukset ovat tyypillisesti varsin keskustelevia ja keskusteltavaa riitti tässäkin kokouksessa. Kokouksien luonteeseen varmasti vaikuttaa myös se, että tälle ajalle varsin epätyypillisesti tapaamme pääasiallisesti livenä.

Keskiviikko

Meillä kaikki asiantuntijat tekevät työtään varsin itsenäisesti, joten on tärkeää, että istumme välillä yhteisen pöydän ääreen käymään läpi käsillä olevia ajankohtaisia asioita. Valitettavasti kuitenkin jouduimme tänään perumaan tiimipalaverimme aikataulupaineiden vuoksi. Tarkoituksena oli myös käydä läpi hallitusohjelmavaikuttamista työterveyshuollon kantilta, mutta kiireellisempien asioiden vuoksi siirsimme tämän ensi viikolle.

Aikataulujen nopeat muutokset ovat tyypillisiä tälle työlle ja joustavuus ja hyvä mukautumiskyky tulevat usein tarpeeseen. Nämä aikataulujen muutokset kuitenkin vapauttivat mukavasti aikaa viikonlopun puheenvuoron valmistelulle sekä erään OKM:n työryhmän loppuraportin kirjoittamiselle.

Torstai

Työelämän mielenterveys on yksi tämän vuoden vaikuttamisteemoistamme. Meille on vaikuttamistyössämme olennaista tehdä yhteistyötä muiden järjestöjen ja toimijoiden kanssa. Tänään tapasimme lounaan merkeissä viestinnän asiantuntijamme Kirsin kanssa Mieli ry:n yhteiskuntasuhdepäällikköä Johanna Kujalaa. Tapaamisesta jäi käteen paljon hyvää pohdintaa mielenterveyden edistämisestä sekä työelämän että nuorten näkökulmasta.

Hyödynnän toimistopäivät myös käytännön asioiden hoitamiseen, kuten lausuntomateriaalien printtaamiseen ja postilaatikon tarkastamiseen. Tähän iltapäivään kuului myös Kelan työterveyshuoltofoorumin kokous.

Perjantai

Onneksi Teams-putkipäivät alkavat jo olla aika harvassa, mutta tänään sain istua koneen ääressä kuulokkeet päässä klo 9–15. Päivä alkoi edunvalvontatoimikunnan kokouksella, jossa käydään kuukausittain läpi ajankohtaiset edunvalvonta-asiat jäsenliittojemme edunvalvonnan asiantuntijoiden ja johtajien kanssa. Tänään kuultiin mm. talouspoliittinen katsaus, työmarkkinakeskusjärjestöjen uusi yhteinen ohjeistus työpaikan tasa-arvosuunnitteluun ja ajankohtaiset kuulumiset sosiaaliturvakomitean työskentelystä. Loppu päivä meni kuntoutuksen koulutuksen ja tutkimuksen kehittämisen foorumin työkokouksissa.

Sunnuntai

Itselläni on varsin harvoin viikonlopputöitä, mutta tälle viikonlopulle osui kuitenkin osuus aluetoimikuntien aktiivien koulutuksessa. Yhdistysaktiiveilla on lusikka usein monessa sopassa, joten minut pyydettiin koulutuspäiville puhumaan oman jaksamisen vahvistamisesta yhdistystoiminnassa. Jäsenliittojen aktiivien tapaaminen on aina todella antoisaa ja on mielenkiintoista kuulla miten kentällä menee.  

Löydät videon Idan viikosta STTK:n Instagramista.

Ajankohtaista

25.9.2023

SAK:n, Akavan ja STTK:n asiantuntijat: Kestävän kehityksen tavoitteet liukumassa tavoittamattomiin

Lue
25.9.2023

Eräiden kansaneläkeindeksiin ja elinkustannusindeksiin sidottujen etuuksien ja rahamäärien indeksitarkistukset vuosina 2024-2027

Lue
25.9.2023

Suomen Konepäällystöliitto ja sen jäsenet osallistuvat palkansaajajärjestöjen mielenilmauksiin

Lue
25.9.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen mielenilmauksen 28. syyskuuta

Lue
25.9.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen mielenilmauksen 27. syyskuuta

Lue
22.9.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen mielenilmauksen 26. syyskuuta

Lue
22.9.2023

Huoli toimeentulosta on opiskelijan stressi

Lue
21.9.2023

Ammattiliitto Pro valmistautuu mielenilmauksiin

Lue