Muutosjohtamisen verkkokoulutus Mutsi aukeaa 30.1.2023 – työelämän kehittämistä yli liittorajojen

Ammattiliitto Pro sekä työnantajaliitot LVI-TU ja INFRA ry julkaisevat 30.1.2022 yhteisen Mutsi-nimisen muutosjohtamisen koulutuksen. Koulutus on avoin ja ilmainen kaikille suomalaisille työpaikoille. Tavoitteena on auttaa työpaikkoja viemään läpi muutoksia ilman, että ihmiset uupuvat.

Työmaailmasta löytyy lukuisia kokemuksia siitä, että työpaikkojen muutoksia ei johdeta, ihmisistä ei muutoksissa huolehdita, muutosprosesseja ei viedä loppuu ja viestintäkin unohtuu. Jatkuvat muutokset ja niiden heikko johtaminen voivat pahimmillaan johtaa siihen, että ihmiset uupuvat ja arvokkaat osaajat vaihtavat työpaikkaa.

Ammattiliitto Pro ja työnantajaliitot LVI-TU ja INFRA ry ovat kehittäneet verkkokoulutuksen, jonka avulla muutosten johtaminen sujuu jouhevammin ja samalla vältetään se, että ihmiset uupuvat ja pahimmillaan putoavat pois kokonaan työelämästä. Koulutuksen nimi Mutsi tulee sanoista ”muutoksen tuki sinulle”.

Mutsi auttaa esihenkilöitä tunnistamaan muutostilanteiden kipukohdat sekä suunnittelemaan ja rakentamaan työpaikan muutosprosessit niin, etteivät ihmiset putoa kyydistä.

– Sekä palkansaajilla että työnantajilla on yhteinen huoli siitä, että kaikki pysyvät mukana työpaikkojen jatkuvissa muutostilanteissa. On kaikkien etu, että ihmiset eivät uuvu ja muutokset sujuvat tehokkaasti, kertoo Mutsi-koulutuksen idean äiti, palvelusektorin johtaja Minea Pyykönen Ammattiliitto Prosta.

Verkkokoulutus sisältää runsaasti konkreettista materiaalia, kuten mallipohjia muutosprosessien suunniteluun, muutosviestinnän käsikirjan, testejä ja videoita. Muutosjohtamisen verkkokoulutus on kaikille työpaikoille ja organisaatioille avoin ja ilmainen osoitteessa www.proliitto.fi/mutsi. – Meillä kaikilla oli unelma ja tavoite: työpaikkojen muutostilanteet johdetaan niin, että esihenkilöllä on riittävä tuki muutosjohtamiseen. Tällä periaatteella rakensimme Mutsin, sanoo työnantajaliitto IFRA ry:n lakiasianpäällikkö Pia Kilpeläinen.

Lisätietoja:
Minea Pyykönen, johtaja, Ammattiliitto Pro, p. 0400 823 008
Pia Kilpeläinen, lakiasiainpäällikkö, INFRA ry, p. 040 543 2194

Ajankohtaista

19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue
17.4.2024

Pätkätöiden kierre vaikeuttaa nuorten ammatti-identiteetin muodostumista

Lue
16.4.2024

Ammattiliitto Jyty kehysriihestä: Hallitus heikentää työntekijöiden mahdollisuutta kehittää omaa osaamistaan

Lue
16.4.2024

Tehy kritisoi voimakkaasti hallituksen leikkauksia synnytyksistä, hoitotakuusta ja ikäihmisten ympärivuorokautisesta hoivasta

Lue
16.4.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: SuPerin Paavola: Hallitus hylkäsi vanhukset ja hoitajat

Lue