Luca Vicentini toistaiseksi sivuun ITUC:n pääsihteerin tehtävästä

Ammattiyhdistysliikkeen maailmanjärjestö ITUC päätti aivan joulun alla järjestetyssä ylimääräisessä hallituksen kokouksessa siirtää vastavalitun pääsihteeri Luca Visentinin sivuun tehtävistään 11.3. 2023 asti.

Taustalla ovat Visentiniin kohdistuvat korruptioepäilyt.

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola on ITUC:n hallituksen ja työvaliokunnan jäsen. – Mielestäni pääsihteeri olisi pitänyt pidättää tehtävästään toistaiseksi, kunnes koko prosessi on selvinnyt, mutta tämä ehdotus ei saanut riittävää kannatusta. Korruptioepäily on vakava ja valitettava ei vain ITUC:n, vaan koko ammattiyhdistysliikkeen kannalta. Emme hyväksy minkäänlaista korruptiota ja tämä on ITUC:n sanottava selkeästi ulos. Asia on selvitettävä perin pohjin, Palola korostaa.

Pääsihteerin tehtäviä hoitaa toistaiseksi apulaispääsihteeri Owen Tudor.

ITUC:n hallitus kokoontuu seuraavan kerran tammikuussa. Tuolloin tavoitteena on käynnistää sisäinen ja ulkopuolinen selvitys sekä päättää mahdollisen väliaikaisen, toimiston ulkopuolisen pääsihteerin nimittämisestä. Perusteellisempi asian käsittely tapahtuu maaliskuussa Brysselissä pidettävässä kokouksessa.

Lisätietoja STTK:ssa: Antti Palola, puhelin 040 509 6030.

Ajankohtaista

27.1.2023

SuPerin Paavola Kansallisena lähihoitajapäivänä 27.1.: Laadukas lähihoitajakoulutus on merkittävä alan vetovoimatekijä

Lue
27.1.2023

Tehy: Lähihoitajapula heikentää hoidon laatua ja potilasturvallisuutta

Lue
26.1.2023

Pro ja ERTO ovat tänään 26.1. ilmoittaneet lakosta taloushallintoalalle

Lue
26.1.2023

ERTO ja Pro antoivat taloushallintoalalle lakkovaroituksen

Lue
26.1.2023

Suunnittelu- ja konsulttialalle ylityökielto ja työasioissa vapaa-aikana matkustamisen kielto

Lue
26.1.2023

Osaajapula ratkaistaan koulutuksen tasa-arvolla 

Lue
26.1.2023

Vihreä siirtymäkään ei osaamatta onnistu

Lue
25.1.2023

STTK kannattaa luottamusmiehen aseman vahvistamista lainsäädännöllä

Lue