Luca Vicentini toistaiseksi sivuun ITUC:n pääsihteerin tehtävästä

Ammattiyhdistysliikkeen maailmanjärjestö ITUC päätti aivan joulun alla järjestetyssä ylimääräisessä hallituksen kokouksessa siirtää vastavalitun pääsihteeri Luca Visentinin sivuun tehtävistään 11.3. 2023 asti.

Taustalla ovat Visentiniin kohdistuvat korruptioepäilyt.

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola on ITUC:n hallituksen ja työvaliokunnan jäsen. – Mielestäni pääsihteeri olisi pitänyt pidättää tehtävästään toistaiseksi, kunnes koko prosessi on selvinnyt, mutta tämä ehdotus ei saanut riittävää kannatusta. Korruptioepäily on vakava ja valitettava ei vain ITUC:n, vaan koko ammattiyhdistysliikkeen kannalta. Emme hyväksy minkäänlaista korruptiota ja tämä on ITUC:n sanottava selkeästi ulos. Asia on selvitettävä perin pohjin, Palola korostaa.

Pääsihteerin tehtäviä hoitaa toistaiseksi apulaispääsihteeri Owen Tudor.

ITUC:n hallitus kokoontuu seuraavan kerran tammikuussa. Tuolloin tavoitteena on käynnistää sisäinen ja ulkopuolinen selvitys sekä päättää mahdollisen väliaikaisen, toimiston ulkopuolisen pääsihteerin nimittämisestä. Perusteellisempi asian käsittely tapahtuu maaliskuussa Brysselissä pidettävässä kokouksessa.

Lisätietoja STTK:ssa: Antti Palola, puhelin 040 509 6030.

Ajankohtaista

20.5.2024

Hallituksen “tehokkaat” kitkemiskeinot lisäävät raskaus- ja perhevapaasyrjintää 

Lue
17.5.2024

SuPerTk hakee jäsensihteeriä vakituiseen työsuhteeseen

Lue
17.5.2024

Selvitystyö pelastustoimen valtiollistamisesta käynnistettävä pikaisesti

Lue
17.5.2024

Kim Nikula jättää SPALin järjestön johtajan tehtävät 

Lue
17.5.2024

EU-vaaleissa kannattaa äänestää 

Lue
16.5.2024

Työvoimapalveluiden palveluprosessin uudistustarpeet ja yksityisen työnvälityksen mahdollisuus saada tietoja työnhakijasta

Lue
16.5.2024

STTK: Suomi vastaa kasvaviin osaamisvaatimuksiin koulutusleikkauksilla

Lue
16.5.2024

Puheenjohtaja Antti Palola: Suomi tarvitsee menestyäkseen osaamista

Lue