RI Esa Kankaisesta Vuoden rialainen 2022

Vuoden rialaiseksi valittu Kankainen

Asuntosäätiön toimitusjohtaja RI Esa Kankainen Helsingin RIAsta on valittu Vuoden rialaiseksi 2022. Valinta julkistettiin Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry:n liittokokouksessa 26.11.2022.

Esa Kankaisella on laaja-alainen kokemus rakentamisen eri osa-alueilta. Viimeisen reilun vuosikymmenen ajan hän on toiminut Asuntosäätiön toimitusjohtajana ja sitä ennen hankekehitysjohtajana VVO:lla.

Kankainen on suorittanut lukuisia johtamisen täydennyskoulutuksia. Tuoreimpana on Tampereen yliopiston ja Kiinkon järjestämä, kaksi ja puoli vuotta kestänyt Kiinteistö- ja rakennusalan Executive MBA.

”Johtajuuden opiskelu on mielenkiintoinen osa-alue haastaa itseään ja testata oppejaan käytännössä. Olemme Asuntosäätiössä panostaneet johtamiseen ja esimiestyöskentelyyn paljonkin viime vuosina. On ollut hyvä huomata, miten esimiehet ottavat vastuuta ja henkilöstön tyytyväisyys paranee.”

”Asuntosäätiöön tullessani meitä oli 30 työntekijää, nyt on 140. Olen ensimmäistä kertaa ison organisaation johtajana. Olemme saaneet paljon hyviä nuoria työntekijöitä, jotka haastavat vanhaa ajattelua. Johtajana täytyy pysyä ajan hermolla, kehittää itseään ja mennä mukaan haasteeseen. Johtajuus on vaikea laji ja siinä onnistuminen tärkeää. Koko ajan pitää oppia uutta ja poisoppia vanhaa”, Kankainen sanoo.

”Vierivä kivi ei sammaloidu ja uuden oppiminen pitää ainakin minut virkeänä.”

RIAn liittohallitus korostaa Vuoden rialaisen valinnan perusteluissaan Kankaisen saavuttaneen esimerkillisellä johtamisellaan haasteellisessa työssä kaikkien yhteistyökumppanien ja työntekijöiden luottamuksen sekä arvostuksen.

Miten siinä onnistuu? ”Olemalla oma itsensä, eikä teeskentele mitään. Yrittää tehdä parhaansa ja pitää sanansa, niin luottamus säilyy”, Kankainen vastaa.

”Kun haluaa kehittää jotain, täytyy asioita miettiä toistenkin osapuolten kannalta. Niin saa hankkeita eteenpäin.”

Vuoden rialainen palkinto myönnetään liiton jäsenelle, joka edustaa merkittävällä tavalla valtakunnallista tai paikallista ”rialaista” osaamista. Huomiota kiinnitetään työkokemukseen, yhteistyökykyyn ja tapaan hoitaa vaativia projekteja.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Kimmo Sandberg/RIA, puh. 0400 411 332 

Rakennusinsinöörit ja –arkkitehdit RIA ry on teknillisistä oppilaitoksista ja ammattikorkeakouluista valmistuneiden rakennusalan ammattilaisten sekä alan opiskelijoiden valtakunnallinen liitto. Liitossa on noin 9000 jäsentä. RIA on Keskusjärjestö STTK:n jäsenliitto.

Ajankohtaista

27.1.2023

SuPerin Paavola Kansallisena lähihoitajapäivänä 27.1.: Laadukas lähihoitajakoulutus on merkittävä alan vetovoimatekijä

Lue
27.1.2023

Tehy: Lähihoitajapula heikentää hoidon laatua ja potilasturvallisuutta

Lue
26.1.2023

Pro ja ERTO ovat tänään 26.1. ilmoittaneet lakosta taloushallintoalalle

Lue
26.1.2023

ERTO ja Pro antoivat taloushallintoalalle lakkovaroituksen

Lue
26.1.2023

Suunnittelu- ja konsulttialalle ylityökielto ja työasioissa vapaa-aikana matkustamisen kielto

Lue
26.1.2023

Osaajapula ratkaistaan koulutuksen tasa-arvolla 

Lue
26.1.2023

Vihreä siirtymäkään ei osaamatta onnistu

Lue
25.1.2023

STTK kannattaa luottamusmiehen aseman vahvistamista lainsäädännöllä

Lue