Tehyssä työhyvinvointi tutkitusti hyvää ja henkilöstön vaihtuvuus pientä 

Työterveyslaitoksen Parempi Työyhteisö (ParTy) – tutkimus tehdään Tehyssä kahden vuoden välein. Henkilöstön työhyvinvointi on vuoden 2021 tutkimuksen mukaan hyvä, parantunut edellisestä kyselystä ja parempi kuin ay-liikkeessä keskimäärin. Myös henkilöstön vaihtuvuus on pieni ja työsuhteet pitkiä.

– Työhyvinvointitutkimusten tieto on yleensä Tehyn sisäistä toimintaa ja kehittämistyötä, jota ei käsitellä mediassa. Yleisradion tänään julkaisema suurelta osin nimettömiin lähteisiin nojaava juttu sisälsi kuitenkin Tehystä työnantajana sellaisia väitteitä ja virheitä, että poikkeuksellisesti julkistamme ohessa sisäisen työyhteisötutkimuksemme sekä henkilöstöraportin tietoja, toteaa Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

Tehyssä ovat tyypillisiä pitkät työsuhteet ja pieni vaihtuvuus. Edellisen henkilöstöraportin mukaan vakituisen henkilöstön keskimääräinen työsuhteen kesto oli 12 vuotta. Vakituisen henkilöstön vaihtuvuus puolestaan oli vuoden 2021 aikana noin 7 % ja edellisenä vuonna 6 % eli alhainen verrattuna moniin muihin toimialoihin ja organisaatioihin.

Kuten muissakin työyhteisöissä Tehyssä huolehditaan henkilöstön työhyvinvoinnista ja työyhteisön toimivuudesta usein eri keinoin yhteistyössä henkilöstön kanssa. Tämä tapahtuu sekä arkisessa työssä että yhteistoiminta- ja työsuojeluelimissä ja säännöllisissä tapaamisissa henkilöstön ja henkilöstön edustajien kanssa. Toiminta perustuu tutkittuun tietoon työyhteisön tilasta ja henkilöstön työhyvinvoinnista.

Työhyvinvoinnin tilaa arvioidaan säännöllisesti mm. työyhteisötutkimusten, työterveyshuollon raportoinnin sekä työpaikkaselvitysten ja riskien arvioinnin avulla.

Työterveyslaitoksen Parempi Työyhteisö (ParTy) – tutkimus tehdään kahden vuoden välein. Henkilöstön työhyvinvointi on Tehyssä uusimman ParTy-tutkimuksen mukaan hyvä ja parempi kuin toimialalla eli ay-liikkeessä keskimäärin.

Uusimman ParTy-tutkimuksen tulokset osoittivat positiivista kehitystä kaikilla työyhteisön toimivuutta mittaavilla osa-alueilla (liite). Tehyn työyhteisön vahvuuksia ja voimavaroja ovat tärkeäksi ja yhteiseksi koettu työn merkitys ja tavoite sekä toinen toisiaan auttava ja tukeva työyhteisö.

Henkilöstöhallinnosta vastaava Tehyn toiminnanjohtaja Else-Mai Kirvesniemi kertoo, että Tehyssä suhtaudutaan ParTy-tutkimukseen ja kaikkeen henkilöstön palautteeseen ja huoliin hyvin vakavasti.

– Ajattelemme, että aina löytyy parannettavaa ja ilmeneviä ongelmia ratkotaan yhteistyössä henkilöstön kanssa. Yhtä lailla vakavasti suhtaudumme myös Ylen jutussa nimettömästi esitettyyn kritiikkiin. Keskustelemme pikaisesti henkilöstön edustajiemme kanssa kuullaksemme heidän ajatuksensa ja näkemyksensä työhyvinvoinnin tilasta ja tarvittavista toimenpiteistä, hän toteaa.

Työyhteisötutkimuksen tulokset käsitellään laajasti henkilöstön kanssa ja määritellään kehittämiskohteet yhteistyössä. Lisäksi hallitus ja valtuusto saavat selvityksen tuloksista. Uusimman Parempi Työyhteisö -kyselyn tulokset on käsitelty Tehyn hallituksessa 27.4.2021 sekä Tehyn valtuustossa 30.-31.8.2021.

Lisätietoja:
Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen
Tehyn toiminnanjohtaja Else-Mai Kirvesniemi

yhteys erityisavustajan kautta p. 0400 540 005

Ajankohtaista

28.11.2022

RI Esa Kankaisesta Vuoden rialainen 2022

Lue
28.11.2022

RA Tommi Luukkonen jatkaa RIA-liiton puheenjohtajana

Lue
28.11.2022

Suomi tarvitsee korkeaa osaamista ja hyvää sopimuskulttuuria

Lue
25.11.2022

Suomi ei ole Ruotsi – edes lakkoillessaan

Lue
24.11.2022

Tehyssä työhyvinvointi tutkitusti hyvää ja henkilöstön vaihtuvuus pientä 

Lue
24.11.2022

SuPerin edustajisto: Osaamista hukataan sote-sektorilla ja varhaiskasvatuksessa joka päivä

Lue
24.11.2022

Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL ry: Hätäkeskuspäivystäjien ammattiliitto HAL: Työnantajan puututtava työhyvinvointiongelmiin

Lue
23.11.2022

Jytyn liittovaltuusto: Tukipalveluhenkilöstön asemasta on huolehdittava hyvinvointialueuudistuksessa

Lue