Tehyssä työhyvinvointi tutkitusti hyvää ja henkilöstön vaihtuvuus pientä 

Työterveyslaitoksen Parempi Työyhteisö (ParTy) – tutkimus tehdään Tehyssä kahden vuoden välein. Henkilöstön työhyvinvointi on vuoden 2021 tutkimuksen mukaan hyvä, parantunut edellisestä kyselystä ja parempi kuin ay-liikkeessä keskimäärin. Myös henkilöstön vaihtuvuus on pieni ja työsuhteet pitkiä.

– Työhyvinvointitutkimusten tieto on yleensä Tehyn sisäistä toimintaa ja kehittämistyötä, jota ei käsitellä mediassa. Yleisradion tänään julkaisema suurelta osin nimettömiin lähteisiin nojaava juttu sisälsi kuitenkin Tehystä työnantajana sellaisia väitteitä ja virheitä, että poikkeuksellisesti julkistamme ohessa sisäisen työyhteisötutkimuksemme sekä henkilöstöraportin tietoja, toteaa Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

Tehyssä ovat tyypillisiä pitkät työsuhteet ja pieni vaihtuvuus. Edellisen henkilöstöraportin mukaan vakituisen henkilöstön keskimääräinen työsuhteen kesto oli 12 vuotta. Vakituisen henkilöstön vaihtuvuus puolestaan oli vuoden 2021 aikana noin 7 % ja edellisenä vuonna 6 % eli alhainen verrattuna moniin muihin toimialoihin ja organisaatioihin.

Kuten muissakin työyhteisöissä Tehyssä huolehditaan henkilöstön työhyvinvoinnista ja työyhteisön toimivuudesta usein eri keinoin yhteistyössä henkilöstön kanssa. Tämä tapahtuu sekä arkisessa työssä että yhteistoiminta- ja työsuojeluelimissä ja säännöllisissä tapaamisissa henkilöstön ja henkilöstön edustajien kanssa. Toiminta perustuu tutkittuun tietoon työyhteisön tilasta ja henkilöstön työhyvinvoinnista.

Työhyvinvoinnin tilaa arvioidaan säännöllisesti mm. työyhteisötutkimusten, työterveyshuollon raportoinnin sekä työpaikkaselvitysten ja riskien arvioinnin avulla.

Työterveyslaitoksen Parempi Työyhteisö (ParTy) – tutkimus tehdään kahden vuoden välein. Henkilöstön työhyvinvointi on Tehyssä uusimman ParTy-tutkimuksen mukaan hyvä ja parempi kuin toimialalla eli ay-liikkeessä keskimäärin.

Uusimman ParTy-tutkimuksen tulokset osoittivat positiivista kehitystä kaikilla työyhteisön toimivuutta mittaavilla osa-alueilla (liite). Tehyn työyhteisön vahvuuksia ja voimavaroja ovat tärkeäksi ja yhteiseksi koettu työn merkitys ja tavoite sekä toinen toisiaan auttava ja tukeva työyhteisö.

Henkilöstöhallinnosta vastaava Tehyn toiminnanjohtaja Else-Mai Kirvesniemi kertoo, että Tehyssä suhtaudutaan ParTy-tutkimukseen ja kaikkeen henkilöstön palautteeseen ja huoliin hyvin vakavasti.

– Ajattelemme, että aina löytyy parannettavaa ja ilmeneviä ongelmia ratkotaan yhteistyössä henkilöstön kanssa. Yhtä lailla vakavasti suhtaudumme myös Ylen jutussa nimettömästi esitettyyn kritiikkiin. Keskustelemme pikaisesti henkilöstön edustajiemme kanssa kuullaksemme heidän ajatuksensa ja näkemyksensä työhyvinvoinnin tilasta ja tarvittavista toimenpiteistä, hän toteaa.

Työyhteisötutkimuksen tulokset käsitellään laajasti henkilöstön kanssa ja määritellään kehittämiskohteet yhteistyössä. Lisäksi hallitus ja valtuusto saavat selvityksen tuloksista. Uusimman Parempi Työyhteisö -kyselyn tulokset on käsitelty Tehyn hallituksessa 27.4.2021 sekä Tehyn valtuustossa 30.-31.8.2021.

Lisätietoja:
Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen
Tehyn toiminnanjohtaja Else-Mai Kirvesniemi

yhteys erityisavustajan kautta p. 0400 540 005

Ajankohtaista

4.7.2024

Yleistukea pukkaa

Lue
1.7.2024

Seuraavaksi saksitaan palkkatuki

Lue
28.6.2024

Toimisto suljettu 1.7.-4.8.

Lue
28.6.2024

SAK, Akava ja STTK vastustavat yhteistoimintalakiin esitettyjä muutoksia

Lue
28.6.2024

Mitä uusi EU-parlamenttikausi merkitsee palkansaajille?

Lue
28.6.2024

STTK: Samapalkkaisuus­ohjelman jatkaminen on tärkeää, myös liittojen yhteistyötä tasa-arvon edistämiseksi tarvitaan 

Lue
28.6.2024

Työtapaturma- ja ammatti-tautivakuutuksen, liikennevakuutuksen ja potilasvakuutuksen lainsäädännön muuttaminen, HE

Lue
28.6.2024

Lausunto Euroopan unionin hiilirajamekanismia koskevan asetuksen toimeenpanosta

Lue