Tehy haastaa Helsingin kaupungin työtuomioistuimeen palkkasotkun takia – ”Haluamme saattaa työnantajan vastuuseen jatkuvista rikkomuksista”, sanoo Millariikka Rytkönen

Tehy vaatii työtuomioistuimelta kiireellistä käsittelyä.

TEHY HAASTAA Helsingin kaupungin työtuomioistuimeen kuukausia jatkuneen palkkasotkun vuoksi. Aiemmin Tehy on tehnyt asiasta jo rikosilmoituksen.

”Haluamme saattaa työnantajan vastuuseen siitä, että se jatkuvasti rikkoo työehtosopimusta. Tärkeintä on tietenkin se, että palkanmaksuprosessi saadaan kuntoon”, toteaa Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

Tehy vaatii työtuomioistuimelta kiireellistä käsittelyä, sillä palkanmaksu on työnantajan tärkeimpiä velvollisuuksia. Työtuomioistuin voi määrätä työnantajan hyvityssakkoihin.

”Toivottavasti tämä auttaa työnantajaa ottamaan velvoitteensa vakavasti.”

HELSINGIN kaupungin palkkasotku alkoi jo toukokuussa, eikä ongelmaa ole vieläkään pystytty ratkaisemaan. Syynä virheisiin on huhtikuussa käyttöön otettu uusi Sarastia-palkanmaksuohjelma.

Joiltain työntekijöiltä palkka on jäänyt kokonaan saamatta, haittatyölisistä on voinut puuttua tuhansia euroja. Joillekin on taas maksettu jopa tuhansia euroja liikaa.

Ajankohtaista

5.12.2023

Kauas karkaa koulutuksen tasa-arvo

Lue
5.12.2023

Lausunto työrauhalainsäädännön kehittämisestä

Lue
5.12.2023

SAK, AKAVA ja STTK: Muutokset työtaisteluoikeuteen horjuttavat työmarkkinoiden tasapainoa entisestään

Lue
5.12.2023

Työtaisteluoikeuksien rajoittamiselle ei ole oikeudellisesti hyväksyttäviä syitä, toteaa Ammattiliitto Jyty lausunnossaan

Lue
4.12.2023

Vammaiset ihmiset kohtaavat edelleen paljon syrjintää

Lue
4.12.2023

Tehy: Hallituksen esitysluonnos työrauhalainsäädännön muutoksista viittaa kintaalla perusoikeuksille

Lue
2.12.2023

STTK-Opiskelijoiden puheenjohtajaksi Valtteri Mäyrälä 

Lue
2.12.2023

Tamperelainen Ida Korsimo on STTK:n Tulevaisuuden tekijä 2023 

Lue