Tehy haastaa Helsingin kaupungin työtuomioistuimeen palkkasotkun takia – ”Haluamme saattaa työnantajan vastuuseen jatkuvista rikkomuksista”, sanoo Millariikka Rytkönen

Tehy vaatii työtuomioistuimelta kiireellistä käsittelyä.

TEHY HAASTAA Helsingin kaupungin työtuomioistuimeen kuukausia jatkuneen palkkasotkun vuoksi. Aiemmin Tehy on tehnyt asiasta jo rikosilmoituksen.

”Haluamme saattaa työnantajan vastuuseen siitä, että se jatkuvasti rikkoo työehtosopimusta. Tärkeintä on tietenkin se, että palkanmaksuprosessi saadaan kuntoon”, toteaa Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

Tehy vaatii työtuomioistuimelta kiireellistä käsittelyä, sillä palkanmaksu on työnantajan tärkeimpiä velvollisuuksia. Työtuomioistuin voi määrätä työnantajan hyvityssakkoihin.

”Toivottavasti tämä auttaa työnantajaa ottamaan velvoitteensa vakavasti.”

HELSINGIN kaupungin palkkasotku alkoi jo toukokuussa, eikä ongelmaa ole vieläkään pystytty ratkaisemaan. Syynä virheisiin on huhtikuussa käyttöön otettu uusi Sarastia-palkanmaksuohjelma.

Joiltain työntekijöiltä palkka on jäänyt kokonaan saamatta, haittatyölisistä on voinut puuttua tuhansia euroja. Joillekin on taas maksettu jopa tuhansia euroja liikaa.

Ajankohtaista

9.12.2022

Luontokato pakottaa muutokseen

Lue
8.12.2022

STTK-Opiskelijat: Nuorten mielenterveyden ongelmiin tartuttava vakavasti

Lue
7.12.2022

STTK-Opiskelijoiden tavoitteet eduskuntavaaleihin

Lue
7.12.2022

SuPer, Tehy ja ERTO: AVAINTES:n neuvottelutulos hyväksyttiin – AVAINTAn Sote-tes mahdollistaa työehtojen parantamisen pitkällä aikavälillä

Lue
5.12.2022

Vihreä siirtymä löi läpi

Lue
5.12.2022

Yhdenvertaisuuslain uudistus hyväksyttiin eduskunnassa – mikä muuttuu ensi vuonna?

Lue
1.12.2022

Tavoitteeksi päihteetön työ – päihdeohjelma pakolliseksi työpaikoille

Lue
30.11.2022

Jyty vaatii Helsingin kaupungin palkkaongelmien välitöntä ratkaisua

Lue