Ammattiliitto Pro: Kevään eduskuntavaaleissa tulee keskittyä työelämän turvallisuuteen ja osaamisen kehittämiseen

Kevään eduskuntavaaleissa tulee Pron mukaan luoda edellytykset arjelle, jossa suomalaisilla on tilaa tehdä työnsä hyvin. Pron mukaan Suomen työelämän tulevaisuus rakentuu sopimusjärjestelmää kehittämällä, työelämän turvallisuutta vahvistamalla sekä panostuksilla osaamisen tunnistamiseen, jatkuvaan oppimiseen ja toimivan yhteiskunnan rakentamiseen. 

Suomalaista yhteiskuntaa ovat viime vuosina koetelleet useat eri kriisit: koronaepidemia, Venäjän hyökkäyssota, energiakriisi ja suomalaisten ostovoiman hupenemisen aiheuttama taloudellinen ahdinko.  

”Kriisit ovat näyttäneet suomalaisen yhteiskunnan vahvuudet: päätöksentekokyvyn nopeuden, talouden uudistumiskyvyn ja keskinäisen luottamuksen. Näitä tulee vaalia jatkossakin, yhdessä sopien. Suomi tarvitsee nyt isoja panostuksia työelämän rakenteiden uudistamiseen”, Pron puheenjohtaja Jorma Malinen linjaa. 

Suomalaisessa yhteiskunnassa on nähtävissä useita samanaikaisia kehityskulkuja. Ammattiliitto Pron jäsenet ovat huolissaan julkisten palvelujen rapautumisesta ja sen vaikutuksesta yhteiskunnan toimivuuteen.  

“Suomalaista työelämää koetellaan myös inhimillisen kantokyvyn näkökulmasta. Ammattiliitto Pro haluaa eduskuntavaalitavoitteillaan luoda työelämästä ihmisen kokoisen. Tulevissa vaaleissa haluamme asemoitua luottamusta rakentavaksi yhteiskunnalliseksi toimijaksi”, yhteiskuntasuhteiden johtaja Maria Mäkynen toteaa. 

Pron tavoitteena on rakentaa turvallisempaa työelämää vahvistamalla työ- ja virkaehtosopimusjärjestelmää puuttumalla mielenterveysongelmien juurisyihin työelämän rakenteissa, luomalla työelämästä perhemyönteisempää ja varmistamalla yhteiskunnan toimivuus riittävillä resursseilla valtion palveluissa.  

“Eduskuntavaalien myötä on aika tarttua toimeen ja panostaa suomalaisten työkykyyn ja työn tekemisen edellytyksiin”, Malinen jatkaa. 

Lisätietoa Pron eduskuntavaalitavoitteista:  
https://proliitto.fi/fi/eduskuntavaalit-2023 
Yhteiskuntasuhteiden johtaja Maria Mäkynen, 040 529 8113 

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista

Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esimiehet alaan katsomatta.

Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.

Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.

Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen. 

Ajankohtaista

31.3.2023

Luottotieto- ja perintäalalle syntyi uusi työehtosopimus

Lue
31.3.2023

Ammattiliitto Pro hakee sopimusalavastaavaa vakuutusalalle

Lue
31.3.2023

SuPer on irtisanonut yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen päättymään 30.4.

Lue
31.3.2023

Keskustelu vihreästä siirtymästä kaipaa lisää Amerikkaa

Lue
31.3.2023

Yliopistojen uusi työehtosopimus on hyväksytty

Lue
30.3.2023

Palkka-avoimuusdirektiivi EU-parlamentissa maaliin – mikä muuttuu?

Lue
30.3.2023

Ammattiliitto Pron hallitus: Kiky-maksut palautettava työnantajan maksettavaksi

Lue
28.3.2023

Optikoiden uusi työehtosopimus on hyväksytty

Lue