Ammattiliitto Pro: Kevään eduskuntavaaleissa tulee keskittyä työelämän turvallisuuteen ja osaamisen kehittämiseen

Kevään eduskuntavaaleissa tulee Pron mukaan luoda edellytykset arjelle, jossa suomalaisilla on tilaa tehdä työnsä hyvin. Pron mukaan Suomen työelämän tulevaisuus rakentuu sopimusjärjestelmää kehittämällä, työelämän turvallisuutta vahvistamalla sekä panostuksilla osaamisen tunnistamiseen, jatkuvaan oppimiseen ja toimivan yhteiskunnan rakentamiseen. 

Suomalaista yhteiskuntaa ovat viime vuosina koetelleet useat eri kriisit: koronaepidemia, Venäjän hyökkäyssota, energiakriisi ja suomalaisten ostovoiman hupenemisen aiheuttama taloudellinen ahdinko.  

”Kriisit ovat näyttäneet suomalaisen yhteiskunnan vahvuudet: päätöksentekokyvyn nopeuden, talouden uudistumiskyvyn ja keskinäisen luottamuksen. Näitä tulee vaalia jatkossakin, yhdessä sopien. Suomi tarvitsee nyt isoja panostuksia työelämän rakenteiden uudistamiseen”, Pron puheenjohtaja Jorma Malinen linjaa. 

Suomalaisessa yhteiskunnassa on nähtävissä useita samanaikaisia kehityskulkuja. Ammattiliitto Pron jäsenet ovat huolissaan julkisten palvelujen rapautumisesta ja sen vaikutuksesta yhteiskunnan toimivuuteen.  

“Suomalaista työelämää koetellaan myös inhimillisen kantokyvyn näkökulmasta. Ammattiliitto Pro haluaa eduskuntavaalitavoitteillaan luoda työelämästä ihmisen kokoisen. Tulevissa vaaleissa haluamme asemoitua luottamusta rakentavaksi yhteiskunnalliseksi toimijaksi”, yhteiskuntasuhteiden johtaja Maria Mäkynen toteaa. 

Pron tavoitteena on rakentaa turvallisempaa työelämää vahvistamalla työ- ja virkaehtosopimusjärjestelmää puuttumalla mielenterveysongelmien juurisyihin työelämän rakenteissa, luomalla työelämästä perhemyönteisempää ja varmistamalla yhteiskunnan toimivuus riittävillä resursseilla valtion palveluissa.  

“Eduskuntavaalien myötä on aika tarttua toimeen ja panostaa suomalaisten työkykyyn ja työn tekemisen edellytyksiin”, Malinen jatkaa. 

Lisätietoa Pron eduskuntavaalitavoitteista:  
https://proliitto.fi/fi/eduskuntavaalit-2023 
Yhteiskuntasuhteiden johtaja Maria Mäkynen, 040 529 8113 

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista

Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esimiehet alaan katsomatta.

Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.

Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.

Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen. 

Ajankohtaista

28.11.2022

RI Esa Kankaisesta Vuoden rialainen 2022

Lue
28.11.2022

RA Tommi Luukkonen jatkaa RIA-liiton puheenjohtajana

Lue
28.11.2022

Suomi tarvitsee korkeaa osaamista ja hyvää sopimuskulttuuria

Lue
25.11.2022

Suomi ei ole Ruotsi – edes lakkoillessaan

Lue
24.11.2022

Tehyssä työhyvinvointi tutkitusti hyvää ja henkilöstön vaihtuvuus pientä 

Lue
24.11.2022

SuPerin edustajisto: Osaamista hukataan sote-sektorilla ja varhaiskasvatuksessa joka päivä

Lue
24.11.2022

Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL ry: Hätäkeskuspäivystäjien ammattiliitto HAL: Työnantajan puututtava työhyvinvointiongelmiin

Lue
23.11.2022

Jytyn liittovaltuusto: Tukipalveluhenkilöstön asemasta on huolehdittava hyvinvointialueuudistuksessa

Lue