Julia Kurki Ammattiliitto Pron yhteiskuntasuhteiden asiantuntijaksi

Järjestöasiantuntija Julia Kurki on valittu Pron yhteiskuntasuhteiden määräaikaiseksi asiantuntijaksi 17.10.2022 alkaen.

– Kurjen valintaan vaikuttivat hänen monipuolinen työkokemuksensa poliittisesta valmistelutyöstä ja vaikuttamisesta, ymmärrys vaikuttajaviestinnästä sekä hänen laajat verkostonsa poliittisessa päätöksenteossa. Kurjen osaaminen palvelumuotoilusta ja idearikas lähestymisensä vaikuttamiseen nousivat hänen eduksensa hakijoiden joukosta. Odotan innolla yhteistä työskentelyä huippuosaajan kanssa, Ammattiliitto Pron yhteiskuntasuhdejohtaja Maria Mäkynen sanoo. 

Kurki siirtyy Prolle Helsingin Vihreiden järjestöasiantuntijan tehtävästä, jossa hän on vastannut piirijärjestön tapahtumista, koulutuksista ja jäsenyhdistysten koordinoinnista ja tukemisesta sekä ollut mukana eduskuntavaalien ehdokasasettelutyössä ja kampanjasuunnittelussa sekä piirin järjestö- ja viestintästrategian valmistelussa.  

Kurki on työskennellyt myös Adoptioperheet ry:llä ja Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKissa järjestöpalveluiden asiantuntijana. SAMOKissa Kurki vastasi palveluista ja niiden kehittämisestä, koulutusten suunnittelusta sekä vaikuttamistoiminnan palvelumuotoilusta. Kurki on koulutukseltaan kulttuurintuottaja (AMK) ja opiskellut lisäksi palvelumuotoilua Rastor-instituutissa. 

Uudessa tehtävässä häntä kiinnostavat etenkin eduskuntavaaleihin liittyvään yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistuminen. 

– Odotan innolla ja uteliaana työskentelyä Prossa, jota arvostan nykyaikaisena esimerkkinä ammattiyhdistysliikkeestä. On hienoa liittyä osaksi Pron yhteisöä ja päästä uudenlaisen työnkuvan ja uusien haasteiden äärelle. Erityisesti minua motivoivat lähestyvät eduskuntavaalit ja niihin liittyvään yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistuminen Pron jäsenten näkökulmasta, vaikuttavathan vaalit ja hallitusohjelma monesti hyvin konkreettisesti työntekijöiden asemaan ja arkeen, Kurki toteaa. 

Kurki sijoittuu Prossa yhteiskuntavaikuttamisen yksikköön, jota johtaa yhteiskuntasuhdejohtaja Maria Mäkynen. Tehtävä̈ on määräaikainen, koska Prossa vakinaisessa työsuhteessa oleva asiantuntija on työvapaalla ja toimii valtiosihteerinä̈ pääministeri Sanna Marinin kansliassa. 

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista

Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esihenkilöt alaan katsomatta.

Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.

Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.

Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen. 

Ajankohtaista

17.6.2024

Hoivatalous ei aina kestä päivänvaloa

Lue
17.6.2024

Lausunto hallituksen esityksestä laiksi ammatillisen koulutuksen toiminnanohjauksen kokeilusta ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi

Lue
15.6.2024

STTK:n vastauksia RKP:n puoluekokousaloitteisiin

Lue
14.6.2024

STTK:n vastauksia Kokoomuksen puoluekokousaloitteisiin

Lue
14.6.2024

Tehy tyrmää HUSin lisäleikkaukset – ”Nähtäväksi jää, haluavatko ammattitaitoiset hoitajat pysyä HUSissa töissä”

Lue
14.6.2024

STTK:n vastauksia Keskustan puoluekokousaloitteisiin

Lue
13.6.2024

Minun viikkoni: Assistentti on aina apuna

Lue
13.6.2024

Työntekijän osaaminen on parasta muutosturvaa

Lue