Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL vastustaa lakko-oikeuden rajoittamista lainsäädännöllä

Lakko-oikeuteen puuttuminen rapauttaa suomalaisen työelämän ja työntekijöiden hyvinvointia ja perusoikeuksia. Jokaisella liitolla on oikeus asettaa omat neuvottelutavoitteet työehtoneuvotteluissa ja edistää niitä työntekijöiden ja liiton jäsenten parhaaksi.

ensihoitaja ambulanssissa

-Pelastusalalla tehtävämme on turvata ihmishenkeä, omaisuutta ja yleistä turvallisuutta. Lakko on SPALin keinovalikoimassa viimeinen vaihtoehto, jota käytämme erittäin harkiten. Pyrimme tavoiteltuun tulokseen aina neuvotteluteitse, järjestön johtaja Kim Nikula SPALista toteaa.

– Toivon, että suojelutyöhön liittyvät erimielisyydet saadaan ratkaistua neuvotteluteitse, jotta ihmishenget eivät vaarannu, eikä toisaalta työelämän ja työntekijöiden perusoikeuksia poljeta lainsäädännöllä, Nikula painottaa.

Lisätietoja järjestön johtaja Kim Nikula, puh. 040 716 1805.

Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL on Suomen suurin pelastusalojen ammattiliitto. Kokoamme yhteen auttamisen ammattilaiset – pelastustoimen, ensihoidon ja hätäkeskusten henkilöstön. Tehtävämme on edistää pelastusalojen ammattilaisten työelämän hyvinvointia, oikeuksia ja etuja. Neuvottelemme alan työ- ja virkaehtosopimuksista ja kehitämme alan palkkausta. Edistämme jäsentemme turvallisuutta, terveyttä ja hyvinvointia sekä kehitämme alan koulutusta.

Jäseniämme ovat palomiehet, ensihoitajat, palomies-ensihoitajat, palomies-sairaankuljettajat, paloesimiehet ja ylipalomiehet sekä palomestarit, palotarkastajat ja palopäälliköt sekä hätäkeskustyöntekijät ja pelastusalojen opiskelijat.  SPALiin kuuluu yli 5 000 jäsentä ja 31 jäsenyhdistystä. SPAL on STTK:n jäsen.

Ajankohtaista

19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue
17.4.2024

Pätkätöiden kierre vaikeuttaa nuorten ammatti-identiteetin muodostumista

Lue
16.4.2024

Ammattiliitto Jyty kehysriihestä: Hallitus heikentää työntekijöiden mahdollisuutta kehittää omaa osaamistaan

Lue
16.4.2024

Tehy kritisoi voimakkaasti hallituksen leikkauksia synnytyksistä, hoitotakuusta ja ikäihmisten ympärivuorokautisesta hoivasta

Lue
16.4.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: SuPerin Paavola: Hallitus hylkäsi vanhukset ja hoitajat

Lue