STTK:n terveiset budjettiriiheen: Työikäisten koulutusta ja osaamista vahvistettava

opiskelijoita luokassa

STTK:n yksi keskeisistä viesteistä tänään alkaneeseen maan hallituksen budjettiriiheen on koulutuksen ja osaamisen vahvistaminen.
─ Työikäisen väestön koulutustason nostaminen ja osaamisen vahvistaminen ovat Suomelle välttämättömiä tulevaisuusinvestointeja. Jatkuvan oppimisen rahoitusta on kanavoitava nopeasti alueellisesti ja kohdennettava toimialoittain. Paras keino lisätä työvoiman osaamistasoa on turvata Jatkuvan oppimisen palvelukeskuksen rahoitus, puheenjohtaja Antti Palola painottaa.

Hän puhuu tänään Aktiivi-Instituutin 50-vuotis- ja Helsingin aikuisopiston 61-vuotisjuhlassa Helsingissä. Aktiivi-Instituutti on kaikille avoin kansanopisto, jonka ydinosaaminen liittyy edelleen sen alkuperäiseen tehtävään eli työelämän ja siihen liittyvän asiantuntijuuden kehittämiseen. Helsingin aikuisopisto on yksi maamme suurimmista yksityisistä kansalaisopistoista ja kaikille avoin oppimisen ja hyvinvoinnin keskus.

Palola korostaa osaamisen olevan parasta turvaa työelämässä ja sen muutoksissa.
─ Vauhdilla muuttuvassa työelämässä on entistä tärkeämpää huolehtia siitä, että mahdollisuus syventää ja laajentaa osaamistaan, tietojaan ja taitojaan on kaikilla – ei vain johtajilla ja asiantuntijoilla.

Ajankohtaista

29.9.2022

Juristi, hae meille töihin

Lue
29.9.2022

Tehy tyrmää vanhuspalvelulain mitoituksen lykkäämisen  

Lue
28.9.2022

SuPerin Paavola: Vanhuksilla ja heidän hoitajillaan ei ole aikaa odottaa – hoitajamitoitusta ei saa lykätä

Lue
27.9.2022

Sannamari Mäkelä on STTK:n Vuoden työsuojeluvaltuutettu

Lue
27.9.2022

Pro hakee sopimusasiantuntijaa Helsinkiin ja Lahteen

Lue
26.9.2022

Työn tulevaisuus -tapahtuma Tennispalatsissa

Lue
23.9.2022

Tehy ja SuPer vahvistavat: Oulun kaupungin kotihoidon lakko alkaa 27.9.

Lue
23.9.2022

Suomalaiset tilastoissa

Lue