STTK:n terveiset budjettiriiheen: Työikäisten koulutusta ja osaamista vahvistettava

opiskelijoita luokassa

STTK:n yksi keskeisistä viesteistä tänään alkaneeseen maan hallituksen budjettiriiheen on koulutuksen ja osaamisen vahvistaminen.
─ Työikäisen väestön koulutustason nostaminen ja osaamisen vahvistaminen ovat Suomelle välttämättömiä tulevaisuusinvestointeja. Jatkuvan oppimisen rahoitusta on kanavoitava nopeasti alueellisesti ja kohdennettava toimialoittain. Paras keino lisätä työvoiman osaamistasoa on turvata Jatkuvan oppimisen palvelukeskuksen rahoitus, puheenjohtaja Antti Palola painottaa.

Hän puhuu tänään Aktiivi-Instituutin 50-vuotis- ja Helsingin aikuisopiston 61-vuotisjuhlassa Helsingissä. Aktiivi-Instituutti on kaikille avoin kansanopisto, jonka ydinosaaminen liittyy edelleen sen alkuperäiseen tehtävään eli työelämän ja siihen liittyvän asiantuntijuuden kehittämiseen. Helsingin aikuisopisto on yksi maamme suurimmista yksityisistä kansalaisopistoista ja kaikille avoin oppimisen ja hyvinvoinnin keskus.

Palola korostaa osaamisen olevan parasta turvaa työelämässä ja sen muutoksissa.
─ Vauhdilla muuttuvassa työelämässä on entistä tärkeämpää huolehtia siitä, että mahdollisuus syventää ja laajentaa osaamistaan, tietojaan ja taitojaan on kaikilla – ei vain johtajilla ja asiantuntijoilla.

Ajankohtaista

26.4.2024

Raskaus- ja perhevapaasyrjintä – totta vai tarua?

Lue
26.4.2024

SuPer: Hallituksen päätös rokotusoikeuden laajentamisesta on oikea

Lue
25.4.2024

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöiltä yhteinen kannanotto ministeri Anna-Kaisa Ikoselle – sotealan työntekijöiden vaalikelpoisuus palautettava

Lue
24.4.2024

SuPerin Paavola: Asiakkaalle suunniteltu kotihoito jää usein toteutumatta

Lue
23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue
22.4.2024

Simpukkapatoja ja työelämän lainsäädäntöä

Lue