STTK:n terveiset budjettiriiheen: Työikäisten koulutusta ja osaamista vahvistettava

opiskelijoita luokassa

STTK:n yksi keskeisistä viesteistä tänään alkaneeseen maan hallituksen budjettiriiheen on koulutuksen ja osaamisen vahvistaminen.
─ Työikäisen väestön koulutustason nostaminen ja osaamisen vahvistaminen ovat Suomelle välttämättömiä tulevaisuusinvestointeja. Jatkuvan oppimisen rahoitusta on kanavoitava nopeasti alueellisesti ja kohdennettava toimialoittain. Paras keino lisätä työvoiman osaamistasoa on turvata Jatkuvan oppimisen palvelukeskuksen rahoitus, puheenjohtaja Antti Palola painottaa.

Hän puhuu tänään Aktiivi-Instituutin 50-vuotis- ja Helsingin aikuisopiston 61-vuotisjuhlassa Helsingissä. Aktiivi-Instituutti on kaikille avoin kansanopisto, jonka ydinosaaminen liittyy edelleen sen alkuperäiseen tehtävään eli työelämän ja siihen liittyvän asiantuntijuuden kehittämiseen. Helsingin aikuisopisto on yksi maamme suurimmista yksityisistä kansalaisopistoista ja kaikille avoin oppimisen ja hyvinvoinnin keskus.

Palola korostaa osaamisen olevan parasta turvaa työelämässä ja sen muutoksissa.
─ Vauhdilla muuttuvassa työelämässä on entistä tärkeämpää huolehtia siitä, että mahdollisuus syventää ja laajentaa osaamistaan, tietojaan ja taitojaan on kaikilla – ei vain johtajilla ja asiantuntijoilla.

Ajankohtaista

2.6.2023

Ay-maksujen verovähennys on säilytettävä

Lue
2.6.2023

Tehyn Rytkönen: Kaikilla oikeus turvalliseen aborttiin, ammattilainen ei voi valita asiakkaitaan

Lue
31.5.2023

SuPerin sopimusneuvottelija Jukka Parkkola on paikalla lakkokohteessa 1.6.2023 klo 9:30

Lue
31.5.2023

Yksityiselle sosiaalipalvelualalle hakusaarto ja keikkailukielto

Lue
31.5.2023

Uusia yksityisen sosiaalipalvelualan lakkovaroituksia hoivakoteihin ja lastensuojeluun

Lue
31.5.2023

Yksityiselle sosiaalipalvelualalle määräaikainen, rajattu hakusaarto ja koko sopimusalaa koskeva määräaikainen keikkailukielto

Lue
31.5.2023

SuPer on antanut useita lakkovaroituksia yksityiselle sosiaalipalvelualalle ja julistanut hakusaarron ja keikkailukiellon

Lue
31.5.2023

Yksityisen sosiaalipalvelualan ylityö- ja vuoronvaihtokielto jatkuu 14.6. asti – ohjeet jäsenille

Lue