STTK:n terveiset budjettiriiheen: Työikäisten koulutusta ja osaamista vahvistettava

opiskelijoita luokassa

STTK:n yksi keskeisistä viesteistä tänään alkaneeseen maan hallituksen budjettiriiheen on koulutuksen ja osaamisen vahvistaminen.
─ Työikäisen väestön koulutustason nostaminen ja osaamisen vahvistaminen ovat Suomelle välttämättömiä tulevaisuusinvestointeja. Jatkuvan oppimisen rahoitusta on kanavoitava nopeasti alueellisesti ja kohdennettava toimialoittain. Paras keino lisätä työvoiman osaamistasoa on turvata Jatkuvan oppimisen palvelukeskuksen rahoitus, puheenjohtaja Antti Palola painottaa.

Hän puhuu tänään Aktiivi-Instituutin 50-vuotis- ja Helsingin aikuisopiston 61-vuotisjuhlassa Helsingissä. Aktiivi-Instituutti on kaikille avoin kansanopisto, jonka ydinosaaminen liittyy edelleen sen alkuperäiseen tehtävään eli työelämän ja siihen liittyvän asiantuntijuuden kehittämiseen. Helsingin aikuisopisto on yksi maamme suurimmista yksityisistä kansalaisopistoista ja kaikille avoin oppimisen ja hyvinvoinnin keskus.

Palola korostaa osaamisen olevan parasta turvaa työelämässä ja sen muutoksissa.
─ Vauhdilla muuttuvassa työelämässä on entistä tärkeämpää huolehtia siitä, että mahdollisuus syventää ja laajentaa osaamistaan, tietojaan ja taitojaan on kaikilla – ei vain johtajilla ja asiantuntijoilla.

Ajankohtaista

17.6.2024

Hoivatalous ei aina kestä päivänvaloa

Lue
17.6.2024

Lausunto hallituksen esityksestä laiksi ammatillisen koulutuksen toiminnanohjauksen kokeilusta ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi

Lue
15.6.2024

STTK:n vastauksia RKP:n puoluekokousaloitteisiin

Lue
14.6.2024

STTK:n vastauksia Kokoomuksen puoluekokousaloitteisiin

Lue
14.6.2024

Tehy tyrmää HUSin lisäleikkaukset – ”Nähtäväksi jää, haluavatko ammattitaitoiset hoitajat pysyä HUSissa töissä”

Lue
14.6.2024

STTK:n vastauksia Keskustan puoluekokousaloitteisiin

Lue
13.6.2024

Minun viikkoni: Assistentti on aina apuna

Lue
13.6.2024

Työntekijän osaaminen on parasta muutosturvaa

Lue