SPAL varautuu pelastustoimen työtaisteluihin

ensihoitaja ja palomies kohtaavat

Kunta-alan virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa päästiin osittaiseen ratkaisuun ja työrauhaan. Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Soten jäsenjärjestönä SPAL on neuvotteluratkaisun ulkopuolella.

– SPAL ja sen jäsenistö eivät ole sidottuja kunta-alan sopimuksiin, joten SPALilla ei ole työrauhavelvoitetta, järjestön johtaja Kim Nikula toteaa.

Sovittelulautakunta antoi kunta-alan sopimuskiistaan sovintoehdotuksen 10. toukokuuta. SPAL hyväksyi ehdotuksen, mutta Tehy ja Super hylkäsivät sen. Toistaiseksi Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ei ole neuvotellut erillisratkaisusta SPALin neuvottelupyynnöistä huolimatta.

– Jäsenistömme virka- ja työsuhde-ehdoista on neuvoteltava pikaisesti työrauhan takaamiseksi. Tarvittaessa vauhditamme neuvotteluja työtaisteluilmoituksella, Nikula sanoo.

Neuvottelujärjestöt KT, JUKO ja JAU solmivat erillissopimuksen 6. kesäkuuta. SPAL kuuluu Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Soteen, joka ei ole osallisena sopimuksessa. SPALin jäseniä on Kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus TS:n ja Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus SOTEn piirissä. Sote-neuvottelujärjestössä SPAL vastaa Teknisten sopimuksen neuvotteluista. SPALin jäsenistöä työskentelee kunta-alalla pelastuslaitoksissa ja ensihoitopalveluissa.

Lisätiedot: liittohallituksen puheenjohtaja Ilkka Mustakangas, p. 0400 963 388, ilkka.mustakangas@spal.fi tai järjestön johtaja Kim Nikula p. 040 716 1805, kim.nikula@spal.fi

Ajankohtaista

22.3.2024

Tehy: Poliittisten lakkojen rajoitukset voivat viedä hoitajilta tosiasiallisen mahdollisuuden vastustaa hallituksen heikennyksiä

Lue
22.3.2024

Rasismiin puuttuminen työelämässä on jokaisen vastuulla

Lue
21.3.2024

Maailman onnellisin kansa – olemmehan me?

Lue
21.3.2024

Ammattiliitto Pro: hallitus sivuutti jälleen suomalaisten enemmistön toiveet

Lue
21.3.2024

Puutu rasismiin

Lue
20.3.2024

Ammattiliitto Jyty sai jäseniltään korttitulvan Orpolle – ”Meille on syntymässä pahoinvointiyhteiskunta”

Lue
20.3.2024

SuPerin Paavola: Hyvinvointialueiden säästötoimet uhkaavat vakavasti ikääntyneiden perusoikeuksia

Lue
19.3.2024

Mitä tarkoittaa poliittinen lakko? – Usein kysyttyjä kysymyksiä lakoista

Lue